Costa Favolosa İle Akdeniz - Portekiz

Costa Favolosa İle Akdeniz - Portekiz

Gezi Rehberi Costa Favolosa İle Akdeniz - Portekiz

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Milano - Savona - Portofino - Marsilya - Malaga - Cadiz - Lizbon - Valencia - Barcelona

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları ile

Kalkış Noktaları: İstanbul - Milano - Milano - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2018 ~ Eki 1, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Milano - Savona (Otel Konaklaması)

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında belirlenen saatte rehberimiz ve acente yetkilisi ile buluşuyoruz. Check-in ve gümrük işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları ile Milano ya uçuyoruz. Varışımızın ardından pasaport kontrollerinden geçiyor ve valizlerimizi aldıktan sonra bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile Milanodaki otelimize transferimizi gerçekleştiriyoruz. Otele varışımızın ardından odalara yerleşme ve serbest zaman.

2. Gün

Savona - Portofino

Hareket 16:30Otelimizde alağımız sabah kahvaltımızın ardından dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Portofino turuna katılabilirler. "I found my love in Portofino" şarkısı ile ünlenmiş, Kristof Kolombun doğum yeri, eşsiz doğa güzelliğine sahip Portofino yu gezeceğiz. Portofino, İtalyanlardan önce İngilizler tarafından keşfedilmiş, doğal yapısı dolayısıyla oldukça korunaklı bir liman. Kültürel dokusunu kaybetmeden turistik özelliklerini muhafaza eden bu küçük köy, San Fruttuoso keşişleri tarafından kurulmuş ve kalkındırılmış. 1950 li yıllarda ise elit bir yaşam tarzına sahip insanlar tarafından tercih edilmiş. Bu yüzden Portofino ismi uzun yıllardır lüks ve gösterişle yan yana anılır olmuş. Buraya zenginler ve ünlüler mekanı denmesi bu yüzden… Turumuzun bitiminde bizleri bekleyen özel otobüsümüz ile Savona limanına transferimizi gerçekleştiriyoruz. Gemiye varışımızın ardından gemiye biniş işlemlerini gerçekleştiriyor ve kabinlerimize yerleşiyoruz. Gemimiz saat 16:30 da hareket edecektir.

3. Gün

Marsilya

Varış 08:00 - Hareket 17:00Gemimiz sabah saat 08.00 de Marsilya limanında yanaşacaktır. Dileyen misafirlerimiz rehberimizle beraber ekstra olarak düzenlenecek olan Aix en Provence turuna katılabilirler. Limandan ayrılıp yaklaşık 50 dakikalık özel otobüsümüz ile yapacağımız yolculuk sonrası ünlü ressam Cezannenin Doğduğu yer olarak bilinen ve ilk olarak Romalılar tarafından kurulan, üniversite ve kaplıcalar kenti olan Aix en-Provence turumuzda, Romanesk ön cephesi ile sizleri gerçekten büyüleyecek olan XII yüzyılda yapılmış meşhur St. Saviours Katedrali yle başlayacak. Şehrin eski bölgesinde yapacağımız keyifli yürüyüş sırasında antik hanlar, Adalet Sarayı, Belediye Sarayı göreceğimiz yerler arasındadır. Turumuzun bitiminde gemimize dönüyoruz. Fransanın Harika restaurantlarında deniz ürünlerini tatmanızı tavsiye ederiz.

4. Gün

Denizde Seyir

Tam günün denizde geçeceği bu gün içerisinde isteyenler sabahtan geminin günlük spor programından faydalanabilir veya gemide yer alan diğer aktivitelerle hoşça vakit geçirebilirler. Bugün gemideki tüm mağazalar açık olduğu için alışveriş yapabilirsiniz.

5. Gün

Malaga

Varış 09:00 - Hareket 19:00Güneş Sahillerinin (Costa del Sol) ve Endülüsün merkezi olan Malaga ; Arap ve batı kültürünün buluşup boy gösterdiği bir şehir. Bugünkü ekstra turumuzda Panoramik bir şehir turunun ardından Gibralfaro Kalesinden şehrin manzarasını seyrediyoruz. Sonrasında; taşlı sokakları, bembeyaz evleri , gezinti faytonları ve otantik çarşısı ile ünlü bir başka özel Endülüs köyü olarak ün yapan Mijas a doğru yol alacağız. Ardından, şehir merkezine geri dönüp alışveriş için serbest zaman vereceğiz ve gemimize geri döneceğiz

6. Gün

Cadiz

Varış 08:00 - Hareket 18:00Cadiz, İspanyanın güneybatısında, Endülüs otonom bölgesinde yer alan bir şehirdir. Endülüs ün 8 ilinden biri olan Cádiz iline bağlı 44 belediyeden biridir. Aynı zamanda Cadiz ilinin başkentidir. Cádiz, sahillerinin yanı sıra en eski Batı Avrupa şehirlerinden birisi olması nedeniyle sahip olduğu tarihi eserleri ile turistik bir merkezdir. Bugünkü turumuzda Limandan otobüsle hareket ederek takribi 1,5 saat sonra İspanyanın en büyük bölgesi olan Endülüsün (Andalusia) başkenti olan Sevillaya varacağız. Geçmişin zenginliğin bugünün şıklığıyla harmanlayan ve ortasından İspanyanın 3. uzun nehri olan Guadalquivirin geçtiği bu zarif kente yapacağımız panoramik turda Torre del Ore(eski şehir hurçu şimdi Denizcilik Müzesi), Boğa Güreşi Arenası, Tütün Fabrikası (şimdi Üniversite Binası), eski bir cami üzerinde inşa edilmiş ve içinde Kristof Kolombun mezarının bulunduğu Katedral ve mağribilerden günümüze kalan Alkazar(Kale Saray) görülecek yerlerden bazılarıdır.Daha sonra, 1929 yılındaki İberya-Amerika Fuarı için yapılmış olan içinde katılımcı ülkelerin pavyonlarının bulunduğu Maria Luisa Parkına gideceğiz. Burada ev sahibi olan İspanyanın Pavyonu olan Plaza De Espanyada mola vereceğiz. Seramik ve tuğladan yapılmış olan bu pavyonda İspanyanın 54 şehrinin yer aldığı seramik panoları görme imkanımız olacaktır. Sevillanın bir mahallesi olan ve içinde birçok kafelerin, restoranların ve çeşitli hediyelik eşyalar satan dükkanların bulunduğu ve labirent gibi dar sokaklarıyla ünlü Santa Cruz da yapacağımız kısa yürüyüş turundan sonra, yemek ve alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Dönüşte Cadiz şehri panoramik olarak görülerek limana varılacaktır. Turumuz gemiye dönüşle son bulacaktır.

7. Gün

Lizbon

Varış 09:00 /Lizbon eskiden Uzak Doğuyla olan ticaretin bir merkeziydi ve Yeni Batıdan, Lizbonun sandıklarına altın akıyordu. Yıkıcı depremler ve imparatorluğun ortadan kalkması kenti harap bıraksa da, 21. yüzyıl ticareti ve kontrolü ele alarak Euro 2004 için kenti elden geçirdi. Bu müsabakalar sırasında Portekiz finalistlerden biriydi; şampiyon olamasa da Lizbon bu yarıştan kesinlikle galip ayrıldı. Izgara modeline sahip kent merkezi Baixa, 1755teki yıkıcı bir depremden sonra tasarlandı ve UNESCO Dünya Miras ının listesine girmeye hazırlanıyor. Yapacağımız ekstra turda otobüslerimize biniyor ve ilk durağımız olan Belem bölgesine doğru yola çıkıyoruz. Ülkenin deniz kâşiflerine adanmış olan Belem bölgesinde önce Belem kulesini ardından Belem keşifler anıtını göreceğiz. Buradan Jeronimos katedralini görmeye gideceğiz (katedral girişi yok). Bu katedral ve Vasco de Gamanın keşfe çıkmadan önce dua ederek geçirdiği küçük kilise 1. Kral D. Manuel hükümdarlığı sırasında inşa edilmiştir. Keşiflerden dönen en zengin denizciler bu anıtların yapım ücretini ödüyorlarmış. Sonraki durağımız şehrin ana seyir platformu Park Eduardo. Buradan tekrar otobüslerimize bineceğiz ve 1755 yılında gerçekleşen depremden sonra şehrin yeniden yapılanmasında büyük rol oynayan Marques de Pombal ın heykelini görüp, nehre doğru giderken, Rossio meydanından ve Baixa meydanından geçeceğiz ve sonrasında limana dönüş yolculuğuna başlayacağız.

8. Gün

Lizbon

Hareket 14:30Bugün dileyen misafirlerimiz ressamlara ilham kaynağı olan doğa güzellikleri ile ünlü kasabalar, “Sintra, Cape Roca, Cascais, Estorile ekstra gezimize katılabilirler. İngiliz asilzadelerinin uğrak yeri olan, çam ormanlarıyla kaplı bu tepelerde, sayısız şato ve saray bulunuyor. Turumuzda Falezler ve küçük altın kumlu plajlarla çevrili yollardan ilerleyerek, Portekiz monarşisinin en önemli yazlık sarayı olan Sintra Kraliyet Sarayını, şirin kasabaların eski balıkçı mahallelerini, yazlık evlerin bulunduğu Cascais sahilini gezecek ve Avrupa´nın en batı ucu olan Cabo de Roca´ya ayak basacağız. Gemimiz 14.00 Lizbon limanından ayrılacaktır.

9. Gün

Denizde Seyir

Tam günün denizde geçeceği bu gün içerisinde isteyenler sabahtan geminin günlük spor programından faydalanabilir veya gemide yer alan diğer aktivitelerle hoşça vakit geçirebilirler. Bugün gemideki tüm mağazalar açık olduğu için alışveriş yapabilirsiniz.

10. Gün

Valencia

Varış 13:00 - Hareket 19:00İspanyanın doğu sahillerinde yer alan verimli topraklarında yetişen portakalları, pirinçleri ve de dünyanın en lezzetli Paella ları ile ünlü Valensiya son 10 yıla kadar İspanyanın uyuyan güzeli idi. Son 10 yıl içerisinde inşa edilen cesur ve sıradışı cesur modern mimari projeler ile birlikte bir anda dünyanın gözlerini üzerine çeken kent aslında İspanya nın 3. en büyük kenti. Bugün düzenlenecek ekstra şehir turunda ilk durağımız son 10 yıla damgasını vurmuş olan muazzam mimar Santiago Calatrava nın yaratmış olduğu Sanat ve Bilim şehrine gideceğiz. Kurumuş nehir yatağı üzerine kurulmuş olan ve modern müzelerin, tiyatro ve opera binalarının bulunduğu park alanı görülecektir. Daha sonra otobüs ile yapacağımız tur sırasında La Lonja, El Cid, Katedral, Micalet ve Bakire Meydanı ziyaret edilecek. Ardından Şehir merkezinde yapacağımız yürüyüş turu ve serbest zaman ardından gemiye geri dönüş.

11. Gün

Barselona

Varış 08:00 - Hareket 13:00Katalanların başkenti olan Barselona, göze çarpan mimarisi ve sanat tarzı ile ünlüdür. Bugün ekstra olarak düzenlenecek olan turumuzda göreceğimiz yerler arasında Magnificent (Muhteşem) Gaudi olarak da bilinen, dönemin çılgın mimarının yapıları var… Kendinizi Masallar diyarında hissedeceğiniz yapılardan biri olan ve yapımı halen devam eden Sagrada Familia Katedrali bu mimari tarzın en güzel örneklerinden. Tabii şehrin içinde yer alan Mont Juic tepesini de unutmamak lazım .. Tüm Barcelona yı 360 derece görebileceğiniz muhteşem bir yer burası. Tepeye çıkarken Ünlü Olimpiyat stadınında bulunduğu ve olimpiyat köyününde yer aldığı yerleri panaromik olarak göreceğiz.

12. Gün

Savona - Milano - İstanbul

Gemimiz saat 09.00 da Savona limanına yanaşıyor. Kahvaltının ardından rehberimizin belirleyeceği saatte gemiden iniyoruz ve İstanbul a dönüş için bizi bekleyen aracımızla Milano havalimanına hareket ediyoruz. Havalimanına varışımız ardından Türk havayollarının uçuşu ile İstanbul'a uçuyoruz. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına varışımızın ardından bir sonraki turda buluşma dilekleri ile birbirimize veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Gemide Konaklama

- Liman ve Havaalanı Vergileri

- Transferler

- Rehberlik Hizmetleri

- Animasyon ve Gösteriler

- İkramlar

- Programda Belirtilen Yemekler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Vize Ücreti

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Servis Ücreti

+ İçecekler

+ Sağlık Hizmetleri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

Gemi İptal Şartları
Rezervasyon Tarihinden İtibaren: 180 Gün Ve Öncesi Kişi Başı 100€ 180 Gün Ve Öncesi Kişi Başı 100€
120 - 90 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %20
89 - 60 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %30 59 - 45 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %40
44 - 28 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %60
27 - 14 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %80
13 - 0 Gün Arası Toplam Tutar Üzerinden %100 

* Check-in; hareket anından 3 saat öncesine kadar yapılmalıdır. Bununla birlikte, gemiye binerken yapmanız gereken bazı formaliteler olacaktır. Bagaj teslimi, bilet ve kredi kartı kayıtları gibi... Check-in zamanlamaları ile ilgili kesin bilgiler, seyahat evraklarınız ile beraber size gönderilecektir.
* Bagaj Yanınızda bulunan bagajlara, gemi şirketinin özel bagaj fişleri takılacaktır. Bu fişlerde, " Adınız ve soyadınız, gemi adı, gemi kalkış tarihi ve kabin numarası " gibi bilgiler yer alacaktır. Check-in işlemlerinden sonra, bagajınız bellboylar tarafından kabininize getirilecektir. Bagaj riski, yolcunun kendisine ait olduğu için, ek sigorta yapıp yapmama kararı size bırakılmıştır. (Sigorta ücretlerinin düşük olduğu göz önüne alınırsa, sigorta yaptırmanızı öneririz. )
* Elektrik Gemilerdeki elektrik prizleri, 220 / 110 Volt elektriğe uyumlu aletler için öngörülmüştür. Ancak yanınızda, özel seyahat adaptörü bulundurmanızda da fayda vardır.
* Gemilerde nakit para kullanımı yoktur. Tüm formaliteler tamamlandıktan sonra, gemide kullanacağınız, üzerinde isminizin, akşam yemek saatinizin ve masa numaranızın yazılı olduğu bir " Cruise Card " verilecektir.
* Servis ve kabin personeline verilen bahşişler, onların gelirlerinin büyük bir bölümüdür. Bahşişler genellikle kabin extrenize yansıtılır ve kredi kartınızla ödersiniz.
* Seyahatinize başlarken yanınıza almanız gereken evraklar Gerekli vizenizin olduğu, en az 6 ay eçerli pasaportunuz ve ayrı bir kimliğiniz daha Uçak biletleri ve seyahat programı Gemi bileti veya voucherlar ve gemi bagaj etiketiniz





  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır.
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT