Uçaklı Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Uçaklı Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Sarıkamış - Kars - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Anadolu Jet Havayolları & Tren İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Erzurum -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 27, 2019 ~ Mar 31, 2019

Tur Programı

1. Gün

Erzurum - Ulu Cami - Sarıkamış

Sabiha Gökçen Hava alanında bizleri bekleyen aracımız ve rehberimizle buluşup Doğu Anadolu’nun görkemli dağlarıyla çevrelenmiş ve Palandöken dağının eteğine kurulmuş Erzurum’u gezmeye başlıyoruz. Üç kümbetler, Çifte Minareli Medrese ve Erzurum (Atabey) Ulu Camiini geziyor, Cağ Kebabının tadına bakıp, Oltu Taşı alışverişi yapabileceğimiz serbest zamanımızın ardından Sarıkamış’a ulaşıyor ve yakın tarihimizin önemli kahramanlık destanının geçtiği, 90 bin şehit verdiğimiz Allahuekber dağlarında bulunan şehitliğimizi ziyaret ediyoruz. Sonrasında Sarıkamış kayak merkezinde serbest zamanın ardından bir yanında Yalnız Çam Dağlarının yükseldiği bir yanında Yahni Dağının yükseldiği Kars platosuna ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Ani Harabeleri - Çıldır Gölü - Kars

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından, 1001 kiliseli şehir olarak tarihte isminden sıkça söz ettirmiş ve Ermenilere başkentlik yapmış Ani Harabelerini geziyoruz. Ermenistan sınırımızı oluşturan Arpaçay’ın kıyısına kurulmuş bu önemli yerleşim yeri, günümüzden bin yıl önce 100.000 kişinin üzerinde nüfusa ev sahipliği yaparken günümüzde ise bir harabe konumunda. Volkanik renkli taşlarla yapılmış kiliseler ve katedrallerin kar üzerindeki renk cümbüşü sizleri kendisine hayran bırakırken, Türklerin Anadolu’da inşa ettikleri ilk cami olan Emir Manuçehr Camiinin Arpaçay’ı ve Ermenistan sınırını kapsayan manzarası birbirinden güzel fotoğraflar çekmenize olanak sağlayacaktır. Keseli kilise-Resimli Kilise-Büyük Katedral (Fethiye Camii)-Surlar- Aslanlı Kapı- Emir Manuçehr Camii gibi önemli eserleri gezip Selçuklu sarayını dışardan gördükten sonra Ani Harabelerindeki gezimizi sonlandırıyor ve öğle yemeği molamızın ardından Çıldır Gölü’ne hareket ediyoruz. Kış aylarında buz tutması ile bilinen ve üzerinde kızak turu yapacağımız çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Çıldır Gölünde balıkçıların Sarı Balık (sazan) olarak adlandırdıkları balıkları avlamak için, Buz tutmuş gölün yüzeyinde oyuklar açarak attıkları ağları toplamalarını da seyretme imkanı bulabileceğimiz bu keyifli noktada Atların çektiği kızaklarla Çıldır Gölünün üzerinde Kızakla kısa bir tur atma keyfini yaşamayı da ihmal etmiyoruz. Kızak Turumuzun ardından Türkiye’nin ilk Peynir müzesini görmek için Boğa Tepe Köyüne hareket ediyoruz. Bu köyde on altı ayrı çeşit peynir üretiliyor, 1800-2600 metre yükseklikteki Kars ve Ardahan yaylalarında Kafkas-İran-Turan iklimlerinin çakışarak ortaya çıkarmış olduğu bitki çeşitliliği ile beslenen hayvanlardan temin edilen süt ile yapılmış Gravyer, Eski Kaşar, Türkmen Saçak, Malakan, Tulum, Otlu, Kelle, Tel, Çürük, Çanak gibi tescilli peynirlerin tadına bakma imkânı buluyoruz. Peynir alışverişi de yapabileceğimiz bu gezimiz sonrasında Kars şehir merkezine dönüyoruz. Akşam yemeğine kadar Rus mimarinin en güzel örneklerini göreceğiniz sokaklarda serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Kafkas gecesine katılabilirler. (Ekstra)

3. Gün

12 Havariler Kilisesi - Kars Kalesi

Sabah kahvaltımızın ardından Rus İşgali sırasında Ruslar tarafından inşa edilen ve Baltık Mimarisinin ülkemizde görüldüğü tek nokta olan Kars şehir merkeziniz gezmeye başlıyoruz. Izgara planlı inşa edilen şehirdeki ilk durağımız 12 Havariler Kilisesi (Kümbet Camii) oluyor. Dış cephesinde yer alan 12 Havari sembolüyle bilinen ve dönem dönem kilise ya da cami olarak kullanılmış bin yıllık bir başyapıtı görüp fotoğraflama imkanı bulduktan sonra Kars Kelesine çıkıyoruz. Tüm şehrin ayaklarınızın altında görülebildiği bu noktada Kars şehrinin manzarasına karşı içeceğimiz çaylar içimizi ısıtacak. Kars Kalesi ziyaretimiz sonrasında Kars’ın Meşhur Aşıklarını dinlemek üzere Aşıklar evine gidiyoruz. Aşık geleneği ile ilgili bilgi alıp Karslı aşıklardan türküler dinledikten sonra Peynir alışverişi yapma imkanı buluyoruz. Alışverişlerimizin ardından Kars şehir merkezinde bulunan ve Katedral olarak inşa edilmesine rağmen günümüzde cami olarak kullanılan Fethiye camiini ziyaret edip öğle yemeklerimizi Kars merkezde bulunan restoranlardan bir tanesinde alıyoruz. Kaz eti- Piti- Pörtletme- Taş Köfte gibi lezzetlerin tadına baktıktan sonra bir sonra ki gezi noktamız Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi olacak.Kanlı Tabya olarak bilinen bu tarihi yapı restorasyonunun ardından müze olarak ziyarete açılmıştır.Müze binasını gezdikten sonra müzenin bahçesinde bulunan Kazım Krabekir Paşa’nın özel vagonu olarak bilinen ‘Beyaz Vagon’u da görmeyi unutmayalım.. otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Kars - Ankara

Kahvaltı sonrası otelimizden ayrılarak Kars Tren Garına hareketle saat 08.00 TCDD Doğu Ekspresi yataklı vagonumuzda odalarımıza yerleşerek, uzun ve güzel bir tren yolculuğuna başlıyoruz. Seyahat süremizce Anadolu'nun her rengini mevsimden mevsime geçişini görme imkânına sahip olacağız. Öğle ve akşam yemeği serbest olarak Tren Yemekli vagonunda alınacaktır. Tren yolculuğumuzu vagonlarımız da ki keyifli bir uyku ile sonlandırıyoruz. Bu gece konaklama trende yataklı odalarımızda.

5. Gün

Ankara - İstanbul

Sabah saatlerinde ulaştığımız Ankara’da yaklaşık bir saatlik mola sonrası 10.00’da yüksek hızlı tren yolculuğu ile İstanbul-Pendik Garı’ na ulaşarak turumuzu noktalıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Tren ile Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- İkramlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ İçecekler

+ Müze Kart

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar. 
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.

Otobüsler: (25 - 46 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Mercedes Travego/Tourismo: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz) 
• Neoplan Cityliner/Tourliner: 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılmaz.) 
• Mitsubishi Safir: 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, Klima, 2adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir) 

Midibüsler: (17 - 24 Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Isuzu Turkuaz: 31+1 koltuklandırma, Yatar otobüs koltuklu, abs, asr, Klima, 1adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 

Minibüsler: (16’ya kadar Kişi Sayılarında Kullanılır) 
• Vw Volt: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Vw Volt El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter: 12+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı 
• Mercedes Sprinter El: 16+1 koltuklandırma, Özel tasarlanmış Yatar otobüs Deri koltuklu, abs, asr, Klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT