Edirne Kakava Şenlikleri İğneada Turu

Edirne Kakava Şenlikleri İğneada Turu

Gezi Rehberi Edirne Kakava Şenlikleri İğneada Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Atatürk Evi - Dupnisa - İğneada - Beğendik Köyü

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 07:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı - 07:30 Mecidiyeköy Murat Muhallebicisi Yanı Otobüs Durağı - 08:00 İncirli Ömür Plaza Önü - 08.30 Beylikdüzü Migros Önünden (Beylikdüzü Bizimkent Plaza İş Mer kezi Önü Veya Marmara Park Önü ) -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 4, 2024 ~ May 5, 2024

Tur Programı

1. Gün

Edirne - Beyazıd Külliyesi - Karaağaç -Kakava Şenlikleri

Değerli misafirlerimiz yukarıda belirtilen kalkış noktalarımızdan konuklarımız ile acente otobüsü eşliğinde Osmanlı İmparatorluğunun Trakya’ da önemli bir kültür mirası olan camileri, çarşıları, köprüleri, tarihi evleriyle kültürel mirasın en yoğun hissedildiği sınır kentimiz Edirne ’ye hareket ediyoruz. Edirne’ye vardığımızda gezimize 16. yüzyıl da su sesi, müzik ve güzel kokularla akıl hastalarının tedavi edildiği ve 2004 yılında Avrupa Konseyi tarafından Avrupa müze ödülüne sahip II. Beyazid Külliyesi Sağlık Müzesi ile başlıyoruz. Ardından Lozan Barış Antlaşması’yla Türk topraklarına katılan Karaağaç’a geçiyoruz. Burada Lozan Anıtı, Tren Garı, Mübadele Treni ziyaretimiz sonrası Tarihi Meriç Köprüsüne yol alıyor ve molamız ardından dünyaca ünlü Edirne Tava Ciğerini deneyimlemek üzere öğlen yemeğine (ekstra) geçiyoruz. Yemeğin ardından Edirne’nin ünlü Deva-i Misk tatlısı, badem ezmesi Kavala Kurabiyesini denemek ve alışveriş yapmak için mola veriyoruz. Alışverişin ardından Edirne Ulu Camii ve Selimiye Camii ( Restorasyonda olduğu için ziyarete açık olan bölümler gezilebilecektir.) gezilerimizi rehberimizin anlatımları eşliğinde gerçekleştiriyoruz. Sonrasında, Kırkpınar Meydanı Saray içinde, baharın gelişinin müjdecisi KAKAVA ATEŞİ’nin yakılması ile başlayan, Edirne KAKAVA ŞENLİKLERİ ne katılıyoruz. Romanların baharın gelişini müzik, dans eşliğinde karşıladığı, Kakava Şenliklerine katılmak amacı ile serbest zaman veriyoruz. Rehberimizin belirleyeceği saatte aracımız ile buluşuyor ve ardından otelimize geçiyoruz.Önemli Not: 4 Mayıs Hareketli tur programımızda ilk gün Kırklareli ve İğneada programı yapılacaktır. İkinci gün Edirne Kakava programı yapılacaktır.

2. Gün

Kırklareli - Yayla Mahallesi - Atatürk Evi - Ali Rıza Efendi Kültür Evi - Dupnisa Mağarası - İğneada - Beğendik Köyü

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Kırklareli’ne doğru yola çıkıyoruz. Buraya vardığımızda Yayla mahallesine gidip Mustafa Kemal Atatürk`ün Selanik`te doğduğu evin birebir benzeri olarak olan Atatürk Evi`ni ziyaret ediyoruz. Müze rehberlerinden alacağımız bilgiler sonrasında Atatürk Evi’nde fotoğraf molası veriyoruz. Molamızın ardından Ali Rıza Efendi Kültür Evi`ni ziyaret ediyoruz. Burada Türk, Bulgar ve Yunan yöresel kıyafetleri ile eşyalarını gördükten sonra mahallede bulunan sevimli bir çay bahçesinde bir çay kahve molası yapıyoruz. Molamızın ardından Dupnisa (İblisima) Mağarası’na gidiyoruz. Istranca (Yıldız) Dağlarının eteklerinde yer alan bu mağara  II. Jeolojik Zaman'a ait, yaklaşık 180 milyon yıl önce oluşmuş mermerler içerisinde gelişen mağaralar, birbirine bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşuyor. İçinden nehir geçen, 3 km.den uzun galerisiyle, görülmeye değer güzellikteki el değmemiş sarkıt ve dikitleriyle görüyoruz.  (Yarasaların kış uykusu döneminde mağaranın büyük bir kısmı ziyarete kapatılıyor. Önemli not: 15 Kasım – 15 Mayıs arası yarasaların üreme dönemi olması sebebi ile mağara geziye kapatılmaktadır.) Mağara gezimizin ardından Mağaranın etrafında kurulmuş yöresel ürünlerin satıldığı pazarda serbest zaman veriyoruz. Kırklareli’ne özgü yöresel bir içecek olan Atatürk’ün milli içeceğimiz yapalım dediği Hardaliye’yi dileyen misafirlerimiz burada deneyebilirler. Sonrasında Trakya'nın önemli doğa ile iç içe sahil kasabası İğneada‘ya ulaşıyoruz ve daha sonra harap, yıkılmış kalesi içinde odunculuk ve balıkçılıkla geçinen Rumların yaşadığı evleri görüp İğneada limanına gidiyoruz. Ardından fotoğraf çekmeye elverişli manzarasından ve eşsiz temiz havasından yararlanıyoruz. Son olarak; Bölgedeki Bulgaristan sınırına en yakın köy olan Beğendik Köyüne ulaşıyoruz ve buradan sınırın öbür tarafında olan Rezova köyünü uzaktan görmemizin sonrasında dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.Siz sayın misafirlerimizi bir dahaki acente organizasyonun da görüşmek üzere sizleri aldığımız noktalara bırakarak vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Rehberlik Hizmetleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT