Güney Afrika Turu

Güney Afrika Turu

Gezi Rehberi Güney Afrika Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Johannesburg - Pilanesberg  - Cape Town

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Johannesburg - Cape Town - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 18, 2018 ~ Ağu 26, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Johannesburg

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali acente kontuarı önünde akşam saat 22:30'da buluşma. (Havalimanı buluşması bir önceki akşam saat 22:30'dur.) Pasaport, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları TK42 tarifeli seferi ile saat 01:35'de Johannesburg'a hareket. Gece uçak yolculuğu. Yaklaşık 10 saatlik yolculuğun ardından saat 10:35'de Güney Afrika'nın en kalabalık şehri olan Johannesburg'a varışımızı istinaden panoramik olarak yapılacak şehir turumuzda, şehir merkezi Houghton, Mandela Evi, Rosebank Sandton göreceğimiz yerler arasındadır. Şehir turumuzun ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Gold Reef City turuna katılabilirler. Gold Reef, Johannesburg’da en fazla altın çıkartilmis madendir. Tüm şehir bu madenin etrafında kurulmuş ve genişlemiştir. Buradan bugüne kadar toplam 1.4 milyon ton altın çıkmıştır. Cok daha derinlerde altın olmasına rağmen 4000 metre altına inmek maliyetli olduğundan bu maden kapatılmıştır. Altın öncesi Johannesburg de 3 tane çiftlik evi varken şimdi Johannesburg Güney Afrika’nın en büyük kozmopolit ve zengin şehri olmuştur. Gold Reef tur Johannesburg’un altın geçmişi anlatılarak baslaniyor. Tur eski madencilerin ev ziyaretleri ile devam ediyor.Bu evler 1800’lu yıllardan 1900’lu yılların ortalarına kadar kullanılmıştır. 226 metrelik madene iniliyor ve altının nasıl çıkarıldığı anlatılıyor. Buradan altinin dokümünün yapildigi salona geçiyoruz. Geceleme otelimizde.

2. Gün

Johannesburg - Pilanesberg

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Pilanesberg'e hareket. Yol üzerinde tüm grubun katılımı ile ekstra Lesedi Kulturel Köyü turu yapılacaktır. Lesedi, Güney Afrika’da yaşayan siyah kabilelerin yaşam şekilleri,danslarını,gelenek ve göreneklerini yakinen görebileceğiniz kültürel bir köydür. Turun başlangıcında video gösterimi ile siyah kültürlerin tarihi anlatılır ve daha sonra küçük gruplara ayrılarak Zulu-Xhosa Basotha ve Pedi kabilelerinin ev yaşamlarını sergileyen ev yaşamlarını sergileyen alanlar gezilir ve daha sonra kültürel Afrika dansları izlenir. Tur bitiminde sonra Pilanesberg’e devam ediyoruz. Varışın ardından lodge'a yerleşme. Rehberimizin belirleyeceği buluşma saatinde Pilanesberg akşam safarisi için hareket. (Yaklaşık saat 16:30 civarında) Pilanesberg Güney Afrika'nın en büyük ulusal parklarından biridir. Pilanesberg Milli Parkı içinde Güney Afrika'nın vahşi doğal yaşamına yakından tanıklık edebileceğiniz kaçırılmaması gereken bir fırsat. Safari esnasında Güney Afrika'nın Büyük Beş'i tabir edilen Aslan, Buffalo, Fil, Leopar ve Gergedan'ı bulmaya çalışacağız. Akşam yemeği ve geceleme lodge'da.

3. Gün

Pilanesberg

Rehberimizin bildireceği saatte Sabah Safarisi için otelden hareket. 06:00 - 08:30 arası sabah safarisi. Safarimizin ardından lodge’a dönüş ve kahvaltı. Kahvaltı sonrası Sun City turu için hareket. Sun City Güney Afrika’nın kuzey batı eyaletinin bozkırlarında, sakin bir gölün kıyısındadır ve Pilanesberg’in heybetli dağlarıyla çevrilidir. Sun City, birçok özelliğinin birleşimiyle tatil beldeleri içinde benzersizdir. Her sene ihtişamlı sportif ve eğlence faaliyetleriyle donanmış dört ve beş yıldızlı otelleri ve büyülü Lost City (Kaybolmuş Şehir) binlerce turisti çeker. Sun City’e varış sonrası etrafı kendinizin keşfetmesi size büyük bir zevk verecektir. Otobüs veya sky train ile istediğiniz yere gidebileceksiniz. Timsah çiftliğini, golf sahalarını veya alışveriş için büyük marketleri gezebilirsiniz. Aynı zamanda şehrin en büyük kumarhanesinde şansınızı deneyebilir veya son vizyon filmleri seyredebilir, kumarhaneden özel bir geçitle Palace oteldeki aslanlı galeri, sütunlu galeriyi görebilirsiniz. Su sporları merkezinde yüzme havuzu, su yılanı, jet ski, su kayağı, suni plajıyla suni dalgalar arasında surf yapabilir veya yüzebilirsiniz. Bu hizmetler ekstra ücrete tabidir. Geceleme lodge’da.

4. Gün

Pilanesberg - Johannesburg - Cape Town

Sabah kahvaltı sonrası odaların boşaltılması ve Johannesburg Havalimanı'na transfer. Bilet ve bagaj işlemlerinin ardından yerel havayolları ile Cape Town'a hareket. Varışımızı istinaden yapılacak olan panoramik şehir turumuzda; Hükümet Caddesi-Parlamento Binası, Compay Gardens, Bartelomeus Heykeli, Jan Van Riebeck Heykeli, St. George Katedrali, tarihi Malezya Mahallesi, Malay Quarter görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize transfer ve odalara yerleşme. Akşam yemeği için Waterfront bölgesindeki restoranları tercih edebilirsiniz. Geceleme otelimizde.

5. Gün

Cape Town

Sabah kahvaltı sonrası tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği tam günlük öğle yemekli Ümit Burnu turuna katılabilirler. Hint ve Atlas Okyanuslarının birleşme noktası olan Ümit Burnu’nu görebilmek dünyada çok az kişiye nasip olabilmiştir. Burada bulunduğunuzu kanıtlayan sertifikalarınızı aldıktan sonra, teleferiklerle muhteşem manzaranın tadına varabileceğiniz kısa bir yolculuk yapacağız. Denize doğru uzanan kayalık bir burun olan Ümit Burnu, denizden yaklaşık 245 m. Yüksekliktedir. Yıllarca Afrika’nın en güneydeki noktası olduğu kabul edilmiştir ancak doğrusu Agulhas Burnu’dur. Ümit Burnu’nu 1488 yılında Portekizli Kaşif Bartolomeu Dias keşfetmiş ve Fırtınalar Burnu adı vermiştir. Daha sonra denizcilerin moralinin bozulabileceği düşüncesi ile Ümit Burnu olarak değiştirildiği belirtilir. Serbest zamanın ardından lokal bir restaurantda alacağımız deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeğinin ardından, yolunu şaşırarak Afrika sahillerine çıkan ‘’Şaşkın Penguen Kolonisi’ni ziyaret edeceğiz. Bol bol fotoğraf çektikten sonra, dönüşümüz Kalk Bay Muzeinberg yolu üzerinden yapılacaktır. Otelimize transfer ve serbest zaman. Geceleme otelimizde.

6. Gün

Cape Town

Sabah kahvaltı sonrası tam gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra düzenleyeceği tam günlük, öğle yemekli Masa Dağı ve Şarap Çiftlikleri turuna katılabilirler. Cape Town’da olduğunuz süre içerisinde mutlaka yapmanız gerekenlerden birisi de Masa Dağı’na çıkmaktır. Otelimizden hareketle 1086 metre yükseklikteki bu dağın eteklerine gideceğiz. Tepesi masa gibi dümdüz olması sebebi ile bu ismi almıştır. Burada bineceğimiz teleferik ile dağın zirvesine ulaşacağız. Döner teleferik kabinleri sayesinde bu kısa seyahat süresince Cape Town ve çevresinin mükemmel manzarasına şahit olacağız. Dağın tepesine çıktığımızda vereceğimiz mola esnasında, muhteşem manzaranın bol bol fotoğrafını çekecek vaktimiz olacak. Gezimiz sırasında, Wine Land bölgesinde şarap üretimi yapan Fransızlara ait üzüm bağlarında değişik şarapları tadarken, Afrika’nın bilinmeyen bir yönünü daha keşfedeceksiniz. Turumuzun ardından otelimize transfer. Geceleme otelimizde.

7. Gün

Cape Town

Sabah kahvaltı sonrası tüm gün serbest zaman. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Robben Island turuna katılabilirler. Waterfront limanından hareket eden tekne ile Robben Adası’na gidiyoruz. Burada Nelson Mandela’nın 27 senelik hapis hayatının büyük bölümünü geçirdiği hapisaneyi geziyoruz.. Nelson Mandela, 1980'li yıllarda, ırkçılığa karşı mücadelenin bütün dünyada yoğunlaşması üzerine adı duyuldu. 1990 yılında devlet başkanı De Klerk tarafından şartsız olarak serbest bırakıldı. Serbest bırakıldığı zaman 71 yaşındaydı. Serbest bırakılmasına Güney Afrika siyahlarının yanında birçok beyaz da sevindi. Mandela'nın; "Mücadele benim hayatımdır. Hayatımın sonuna kadar siyahların bağımsızlığı için mücadele edeceğim." demesi, halk arasında onu bayraklaştırdı

8. Gün

Cape Town - İstanbul

Sabah kahvaltısının ardından odaların boşaltılması ve transfer saatine kadar serbest zaman. Rehberimizin belirteceği saatte havalimanına transfer. Bilet, pasaport ve bagaj işlemlerinin ardından Türk Hava Yolları TK45 tarifeli seferi ile saat 17:20'de İstanbul'a hareket. Gece uçak yolculuğu.

9. Gün

İstanbul

Yaklaşık 12 saatlik uçuşun ardından sabah saat 05:05'de İstanbul'a varış ve turumuzun sonu.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Panoramik Şehir Turları

- Çevre Gezileri

- Safariler

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ İçecekler

+ Seyahat Güvence Paketi

Ekstra Turlar
1) Ümit Burnu Turu 120 Euro
2) Masa Dağı Ve Şarap Çiftlikleri Turu   120 Euro
3) Roben Island Turu 60 Euro
4) Köpekbalığı Turu     240 Euro
5) Lesedi Kültür Parkı 65 Euro
6) Gold Reef Turu 75 Euro

Ekstra Turlar ve fiyatları değişiklik gösterebilir. Değişiklik olması durumunda rehberinizden güncel fiyat bilgisine ulaşabilirsiniz.. Ekstra Tur ödemeleri tur esnasında rehbere yapılacaktır.



** Trp oda satışımız yoktur.


18 yaş altı çocuklar ile seyahat edecek tüm misafirlerimizin dikkatine ;
Güney Afrika İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 01 Ekim 2014 tarihinden itibaren bu ülkeye seyahat edecek ve/veya seyahatine bu ülkeden başlayacak 18 yaş altındaki çocuklar için bazı yeni uygulamalar yürürlüğe girmiştir. Buna göre pasaportun haricinde aşağıdaki belgelerin bulundurulması ülkeye girişte herhangi bir aksilik yaşanmaması açısından zorunludur; Her iki ebeveyn ile seyahat edildiğinde çocuğun detaylı doğum belgesi ile birlikte tam vukuaatlı nüfus belgesi (nüfus müdürlüğünden) ve çocuğun nüfus cüzdanının bulundurulması, Ebeveynlere ait evlilik cüzdanının bulundurulması, 
Ebeveynlerden sadece 1 tanesi ile seyahat edilmesi halinde yukarıdaki belgelere ilave olarak seyahatte bulunmayan ebeveyne ait muavakatname (seyahat tarihinden maksimum 3 ay önce alınmış) veya mahkeme tarafından verilmiş velayet belgesinin yanlarında bulundurulması, Ebeveynlerden 1 tanesinin vefat etmiş olması durumunda ise ölüm belgesinin de yanlarında bulundurulması, 18 yaş altındaki genç seyahat edeceği zaman yukarıdaki aile durumlarına bağlı olarak belgeleri yanında bulundurması,
Bahsedilen dokumanların İngilizce lisanı haricinde olanların, yeminli tercüman tarafından İngilizceye çevirilmiş olması gerekmektedir..!

  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır. Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT