Güney Afrika - Victoria Şelaleleri

Güney Afrika - Victoria Şelaleleri

Gezi Rehberi Güney Afrika - Victoria Şelaleleri

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Johannesburg - Livingstone - Victoria Şelaleleri  - Zimbabwe - Botswana - Chobe Milli Parkı - Sun City - Cape Town

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Johannesburg - Cape Town - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ağu 15, 2018 ~ Ağu 27, 2018

Tur Programı

1. Gün

İstanbul (Buluşma Günü)

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali acente kontuarında rehberimiz ve yetkililerimiz ile buluşarak check in işlemlerini tamamlıyoruz. 

2. Gün

İstanbul - Johannesburg

Türk Havayollarının 42 nolu seferi ile 01:35'de Johennesburg'a hareket. Sabah saat 10:25'de varışı takiben otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Check in işlemlerinin ardından serbest zamanınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Geceleme otelimizde.

3. Gün

Johannesburg - Livingstone - Victoria Şelaleleri (Zambiya)

Otelde alacağımız kahvaltının ardından Johannesburg Havalimanı'na transferimiz gerçekleşiyor. Yerel havayollarının seferi ile Livingstone'a hareket ediyoruz. Varışın ardından Viktoria Şelaleleri turumuzu gerçekleştiriyoruz. Victoria Şelaleleri veya Mosi-oa-Tunya dünyanın en görkemli şelalelerindendir. Zambezi Nehrinin üzerinde, Zambiya ve Zimbabwe sınırları arasında, bulunur. Şelaleler yaklaşık olarak 1,7 km genişliğinde ve 128 m yüksekliğindedirler. İskoç kâşif David Livingstone şelaleleri 1855'te ziyaret etmiş ve Kraliçe Victoria'nın anısına Victoria Şelaleleri ismini vermiştir. Bununla birlikte şelale zaten yöresel olarak Mosi-oa-Tunya yani "gürleyen duman" diye anılmaktaydı. Şelaleler iki milli parkın parçasıdırlar, Zambiya'daki Mosi-oa-Tunya Milli Parkı ve Zimbabwe'deki Victoria Şelaleleri Milli Parkı. Şelaleler Güney Afrika'nın en önemli turist çeken noktalarından biridir. Aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Alanıdır. Dünyanın yedi harikasından biridir. Ayrıca Victoria Şelalesi'nin üzerinde ise hiç kaybolmayan 1 gökkuşağı vardır. Turun ardından otelimize doğru yola çıkıyoruz. Geceleme otelimizde.

4. Gün

Livingstone (Zambiya) - Victoria Şelaleleri (Zimbabwe)

Kahvaltının ardından Zimbabwe'ye doğru yola çıkıyoruz. Otelimize yerleştikten sonra serbest zamanınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Victoria Şelaleleri / Zimbabwe turuna katılabilirler. Bu turumuz esnasında Victoria Şelaleleri'ni bu kez Zimbabwe tarafından ziyaret edebilirsiniz. Turun ardından otelimize transferimiz gerçekleşiyor. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği akşam yemekli Sunset Dinner Cruise turuna katılabilir. Geceleme otelimizde.

5. Gün

Zimbabwe - Botwana - Chobe Milli Parkı

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra serbest zamanınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz Botswana ve Chobe Milli Parkı Safari turuna katılabilir. Bu turumuzda sabah çok erken saatlerde otelimizden ayrılıyoruz. Yaklaşık bir buçuk saat kara yolculuğundan sonra Botswana sınırına varıyoruz. Pasaport işlemlerinin ardından 4x4 jeepler ile turumuz başlıyor. Chobe Milli parkında önce kara safarisi yapacağız. Öğle yemeğimizi nehir kenarında alacağız. Yemek sonrası tekne ile nehir safarisine devam edeceğiz. Safari esnasında bölgede bulunan hayvanların yakından resimlerini çekme imkanımız olacak. Turumuz sonrasında Zimbabwe'ye dönüş yapacağız. Arzu ederseniz bu akşam rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Afrika müziği ve dansları eşliğinde Boma akşam yemeği turuna katılabilirsiniz. Afrika kıtası kabilelerinin en önemli geleneklerinden biri olan Boma akşam yemeğini bire bir yaşayabileceğiniz Boma alanına gidiyoruz. Açık büfe olarak sunulan Boma yemeği sırasında Afrika dans gösterilerini izleme ve Afrika müziğini dinleme şansı yakalayacaksınız. Geceleme otelimizde.

6. Gün

Zimbabwe - Sun City

Kahvaltının ardından Victoria Falls Havalimanı'na transferimiz gerçekleşiyor. Victoria Falls'dan Johannesburg O.R Tambo havalimanı hareket ediyoruz. Varışımızın ardından Sun City'e doğru yola çıkıyoruz. Sun City'ye vardıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Serbest zamanınızı Sun City'nin eğlenceli ortamını keşfetmek için değerlendirebilirsiniz. The Lost City'i keşfedebilir veya Su Dünyası'nda yapay dalgalar içinde yüzebilirsiniz. Alışveriş ve eğlence merkezine gidebilirsiniz. Ayrıca golf ve tenis gibi spor imkanlarını da değerlendirebilirsiniz. Geceleme otelimizde.

7. Gün

Sun City

Otelimizde alacağımız kahvaltının ardından tüm gün boyunca Sun City'nin aktivitelerinden faydalanabilirsiniz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Pilanesberg Safari turuna katılabilir. Safari esnasında Güney Afrika'nın Beş Büyüğü olarak tabir edilen aslan, bufalo, fil, leopar ve gergedanı doğal ortamlarında bulmaya çalışacağız. Ayrıca 350 kuş türü, 65 sürüngen ve yüzlerce değişik hayvan çeşidini görme imkânı yakalıyorsunuz. Turun ardından otele transferimiz gerçekleşiyor. Geceleme otelimizde.

8. Gün

Sun City - Cape Town

Kahvaltının ardından Lanseria havalimanına transferimiz yapılıyor. Check in işlemlerinden sonra yerel havayolları ile Cape Town hareket ediyoruz ve 2 saat sürecek uçuştan sonra Cape Town'a varıyoruz. Dileyen misafirlerimiz Cape Town uçuşu öncesinde yol üstünde ekstra olarak düzenlenecek olan Aslan parkı turuna katılabilir. Güney Afrika'da unutulmaz anlar yaşayacağınız parkta nadir bulunan beyaz aslanları görebilir, dünyada en çok ilgi çeken 100 yerden bir tanesi olan bu eşsiz parkta 4x4 araçlarla aslanların arasında gezebilir, yavru küçük aslanlarla interaktif bir ilişkide olup dokunup sevebiliriz. Aynı zamanda zürafaları da görebilir, dokunup kendilerini besleyebiliriz. Cape Town'a varışı takiben panoramik şehir turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turda Parlamento Binası, Company Gardens, Ümit Kalesi, Reibeck Heykeli, Adderly Caddesi ve renklilerin ve Müslüman nüfusun yoğun olduğu Bo Kaap bölgesi görülecek yerler arasında. Turdan sonra Afrika'nın en ünlü mücevher atölyesi ziyaret edilecek. Dünyanın en değerli ve göz alıcı doğal madenin değişik model takılarını inceleme ve satın alma fırsatı bulacaksınız. Turdan sonra otelimize hareket ediyoruz. Geceleme otelimizde.

9. Gün

Cape Town

Otelde alacağımız kahvaltının ardından çevreyi keşfetmek için serbest zamanınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Arzu eden misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği tam gün öğle yemekli Ümit Burnu Gezisi'ne katılabilir. Turumuz, Camps Bay Koyu'ndan Ümit Burnu'geçip balıkçı kasabası olan Hout Bay'a varışımızla başlıyor. Buradan tekne ile açılarak Duiker Adasındaki fok balıklarını görüyoruz. Daha sonra Chapmans Peak'den geçerek, Simons Town yakınındaki Afrika Penguenlerini görüyoruz. Deniz kenarındaki balık restoranında öğle yemeğimizi yedikten sonra Afrika'nın en güneybatı köşesinde, Bartholemeos Diaz'ın keşfettiği Ümit Burnu'na gidiyoruz. Bu turda ayrıca, Cape Point'teki dünyanın en büyük deniz fenerini görme şansı buluyoruz. Turumuzun sonunda, farklı sahil kasabalarından geçerek Cape Town'a dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

10. Gün

Cape Town

Kahvaltının ardından serbest zamanınızı arzu ettiğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Dileyen misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği Balina Gözlem turuna katılabilirler. Sabah 05.00-07.30 arası depar (gelgit durumuna göre değişmektedir) ile yaklaşık 2 saatlik bir karayolu seyahatinin ardından Kleinbaai kasabasına varış. Burada alınacak kahvaltının ardından alınacak brifingde dalış ile ilgili bilgiler veriliyor. Sonrasında özel yapılmış tekne ile Dyer Adası yakınlarına açılıyoruz. Köpek balıklarının dikkatini çekebilmek için "CHUM " olarak bilinen tamamen doğal yemler denize boşaltılıp böylece görme ihtimalini % 98 e kadar arttırabiliyoruz. Köpekbalıkları geldiğinde dileyen misafirler dalgıç elbisesi (wet suit) ve maske ile özel yapım, çok sağlam ve güvenli kafese girip köpekbalıklarını suyun altında çok yakından görebiliyorlar. 4 ile 6 saat kadar denizde kalındığından öğle yemeği teknede sandvic ve meşrubat olarak veriliyor. Dönüşte dvd alma olanağı ve sonrasında tekrar karadan Cape Town'a dönüş ve akşamüstü otelimize varıyoruz.Bu turumuza Büyük Beyaz Köpek Balığı kafes dalışı, transfer, kahvaltı ve teknede snack tarzı öğle yemeği dahildir. Not: Deniz dalgalı ve bulanık olabilir, köpekbalığı görmek %100'e yakın da olsa garanti değildir. Turdan sonra otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

11. Gün

Cape Town

Otelde alınacak kahvaltının ardından serbest zamanınızı dilediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz. Arzu edn misafirlerimiz rehberimizin ekstra olarak düzenleyeceği öğle yemekli Masa Dağı Stellenbosh Vadisi ve Franschoek Gezisi'ne katılabilir. Bu turumuza KWV üzüm bağlarını ziyaret ederek başlıyoruz. 45 dakika süren bir yolculuk sonrasında mahzenler gezilip, şarap tadımı yapıyoruz. Dünyanın en iyi şarap üreticilerinden olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nin şarap bağları bölgesinden çok ucuza kaliteli şaraplar satın alabilirsiniz. Daha sonra 1679'da kurulmuş olan Stellenbosch kasabasına geçerek şarapları, meşe ağaçları ve üniversitesi ile ünlü bu kasabada panoramik şehir turu yapıyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Masa Dağı'nın 1087 m. yükseklikteki tepesinde sonlanacak gezimizde doyumsuz manzaranın büyüsüne kendinizi bırakabilirsiniz (Teleferiğin çalışması hava şartlarına bağlıdır). Turun ardından otelimize dönüyoruz. Geceleme otelimizde.

12. Gün

Cape Town - İstanbul (Geceleme Uçakta)

Kahvaltının ardından çevreyi keşfetmek ve dinlenmek için serbest zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Rehberimizin belirleyeceği saatte havalimanına transferimiz gerçekleşecek. Türk Hava Yolları'nın 45 nolu seferi ile 17:40'da İstanbul'a hareket ediyoruz. Geceleme uçakta.

13. Gün

İstanbul

Sabah 05:05'de İstanbul'a varıyoruz. Bu seyahati bizlerle gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Havaalanı Vergileri

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferleri

- Panoramik Şehir Turları

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Gümrük Vergisi (Ayak Bastı Ücreti)

+ Bahşişler

+ Şehir Vergileri

Eksta Turlar
1) Aslan Parkı | Kişi Başı | 50 EUR
2) Viktoriya Şelaleleri Zimbabwe | 50 Euro
3) Pilanesberg Sabah & Gece Safarisi | Kişi Başı : 100 EUR
4) Ümit Burnu Yarımadası Turu | Kişi Başı : 100 EUR
5) Masa Dağı, Stellenbosch ve Şarap Bağları Turu | Kişi Başı : 125 EUR
(Teleferiğin çalışması hava şartlarına bağlıdır).
6) Büyük Beyaz Köpekbalığı Gözlem Turu | 150 Euro
Sabah 05.00-07.30 arası depar (gelgit durumuna göre değişmektedir) ile
Bu turumuza Büyük Beyaz Köpek Balığı kafes dalışı, transfer, kahvaltı ve teknede snack tarzı öğle yemeği dahildir.
Not: Deniz dalgalı ve bulanık olabilir, köpekbalığı görmek %100'e yakın da olsa garanti değildir. Görülemez ise dileyenlere bir yıl içinde Cape Town'dan ücretsiz olarak tekrar katılma hakkı tanırlar.


- Sunset Dinner Cruise (100 Euro)
- Boma akşam yemeği (100 Euro


İptal Koşulları
- 45 - 30 gün arası vergi ve zorunlu harçlar hariç paket tur fiyatının % 25'i kesilip geri kalanı iade edilir.
- 30 - 16 gün arası vergi ve zorunlu harçlar hariç paket tur fiyatının %50'si kesilip geri kalanı iade edilir.
- Tüketici 15 gün önce sözleşmeyi iptal etmesi halinde tur paketinin %100'ünü Acente'ye ödemeyi kabul ve taahhüt eder.
- Tüketici tarafından yapılan tarih değişiklikleri iptal hükmündedir.
- İç hat uçak biletlerinin ödeme dönemleri yerel havayollarının belirlediği tarihler hükmünde olması sebebi ile, tur iptali durumunda iade edilecek olan tutardan iptal koşullarında belirlenen gün sınırlarından bağımsız şekilde iç hatlara yolcu için yapılan ödemeler iade edilmemektedir.
- Erken rezervasyon dönemlerinde yukarıda belirtilen iptal ve iade koşulları geçerli değildir.





  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT