Hatay Medeniyetler Turu

Hatay Medeniyetler Turu

Gezi Rehberi Hatay Medeniyetler Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: St. Pier Kilisesi  - Samandağ

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul (SAW) - Hatay - Hatay - İstanbul (SAW) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 7, 2020 ~ Mar 8, 2020

Tur Programı

1. Gün

Mozaik Müzesi - St. Pierre Kilisesi - Habib Neccar Camii - Uzun Çarşı

Sabiha Gökçen Havalimanı iç hatlar gidiş terminali Pegasus kontuarında check-in işlemlerimizi uçuştan 1,5 saat öncesinde tamamlayarak İstanbul – Hatay uçağı PC2130 ile Hatay’ a hareket ediyoruz. Hatay havaalanına inişimizle turumuza başlıyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza binerek yöresel tatlardan oluşan kahvaltıya geçiyoruz ve sonrasında İnançlar ve Barış simgesi bu güzel kentte gezimize başlıyoruz.  İlk gezi durağımız Dünyanın ikinci büyük Mozaik Müzesi oluyor. Burada Antakya ‘ nın değişik yerlerinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkartılmış Mitolojik sahneleri barındıran mozaikleri ve dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesi’ ni görüyoruz. Habib Neccar Dağı’ nın yamaçlarına kurulmuş olan bu kilisede anlatımları dinledikten sonra, Anadolu’ da yapılan ilk camii olan ve içerisinde kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camii’ ni ziyaret ediyoruz. Ardından eski Antakya evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyoruz. Katolik, Ortodoks Kilisilerini ve Hatay Sinagog’ unu ziyaret ediyoruz. Antakya’ nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyor, verilen serbest zaman sonrası eski dönemlerde Antakya’ lı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getiren Defne (Harbiye)’ yi geziyoruz.  Daha sonrasında otelimize yerleşiyoruz. Dileyen misafirlerimiz için Nobel Barış ödülüne aday gösterilmiş Antakya Medeniyetler Korosu için konser alanına gidiyoruz. Akşam yemeği için (set menu yöresel yemekler) belirlenen restoranımıza gidiyoruz. Konaklama Jasmin Konak otelimizde..

2. Gün

Samandağ - Vakıflı Köyü - Hıdırbey Köyü - Musa Ağacı - Selevkos Antik Kenti

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası Samandağı’ na doğru yola çıkıyoruz.  Eski köy yollarından ulaşacağımız Türkiye’ de bulunan tek Ermeni köyü olan Vakıflı köyüne ulaşıyoruz. Rehberimizin anlatımları sonrasında gezimizi tamamlayarak her yeri tarih kokan Hatay şehrinin efsanesiyle meşhur Hıdırbey Köyü’ ne hareket ediyoruz. Burada yaklaşık 20 mt. uzunluğundaki Musa Ağacı’ nı gördükten sonra deniz kenarında bulunan Selevkos Antik Kent’ine ulaşıyoruz. Metrelerce yükseklikteki su kanallarında yapacağımız yürüyüş sonrası halk arasında beşikli mezar olarak geçen antik dönemden kalma mezarları ziyaret ediyoruz. Defne ağaçları ve kokusu içerisinde yapılan bu gezi sonrası dönüş yoluna geçiyor ve Hatay Havalimanına gidiyoruz.  Saat 17:50 PC2133 Hatay – Sabiha Gökçen Pegasus uçağı ile İstanbul’ a varıyoruz. Siz sayın misafirlerimizden terkar başka bir organizasyonda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Çevre Gezileri

- Akşam Yemekleri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Transferler

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Öğle Yemekleri

+ Seyahat Sağlık Sigortası

Turlarımız belirtilen tarihlerde kesin hareket olarak planlanmaktadır. Mücbir durumlarda turların iptal
olması halinde tur hareket tarihinden en geç 3 gün öncesinde misafirlerimize bilgi verilecektir.
Tur Programı belirtildiği gibidir, ancak gerekli durumlarda Tur rehberi tur programı içerisinde
değişiklik yapabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT