Hızlı Tren İle Kemaliye Ve Tunceli Turu

Hızlı Tren İle Kemaliye Ve Tunceli Turu

Gezi Rehberi Hızlı Tren İle Kemaliye Ve Tunceli Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Divriği - Ulu Camii - Karanlık Kanyon - Apçağa Köyü - Harput

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Hızlı Tren İle

Kalkış Noktaları: 07:10 Söğütlüçeşme - 07:21 Bostancı - 07:40 Pendik - 08.34 İzmit -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 26, 2024 ~ Eyl 30, 2024

Tur Programı

1. Gün

Hızlı Tren İle Sivas'a - Buruciye Medresesi - Kangal

Biniş noktalarından kimliklerimizle beraber geçiş yaparak trendeki yerimizi alıyoruz. Yaklaşık 5 saatlik tren yolculuğumuz sonrasında Ankara'ya ulaşıyoruz. Ankara Tren Garı'nda saat: 13.00  hızlı treni ile Sivas'a hareket ediyoruz. Yaklaşık 2,30 saatlik yolculuktan sonra Sivas'a ulaşıyoruz. Sivas'ta bizleri bekleyen özel aracımızla şehir merkezine hareket ediyoruz. Sivas'ı gezmeye başlıyoruz. Sivas'ta göreceğimiz yerler ; Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Sivas Kongre Binası olacaktır. Sivas gezimizin ardından Kangal'a hareket ediyoruz. Kangal'da Kangal Köpeği Üretim Çiftliği'ne giderek Kangal köpeği hakkında bilgi alıyoruz (Müsaitlik durumuna göre ziyaret edilecektir). Sonrasında konaklama yapacağımız Divriği'deki otelimize hareket ediyoruz.

2. Gün

Divriği Ulu Camii - Kemaliye Taş Yol - Karanlık Kanyon Tekne Turu

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, İlk olarak 800 yıllık Selçuklu eseri, 1986 yılında Unesco listesine alınan muhteşem eser Divriği Ulu Cami ve Şifahanesini (Restorasyon devam ediyorsa dışaradan sadece fotoğraf molası verilecektir) geziyoruz . Taşı, hamuru işler gibi şekil verilişine şahit olacağımız bu eserden ayrılarak Divriği Kalesini panoramik olarak görerek kadınlar tarafından işletilen dükkanların bulunduğu Huma Hatun Sokağına gidiyoruz. Burada bölgeye özgü ürünlerin ve hediyelik eşyaları almanız için serbest zaman veriyoruz. Alışveriş molamızın ardından Kemaliye yolculuğumuz başlıyor. İlk olarak Kemaliye'de Taş Yolunu gezmeye başlıyoruz. Yapımı 150 yıl süren, amacı Kemaliye’nin ulaşım sorununu çözerek yaşamı kolaylaştırmak olan bu kararlılığın göstergesi Taş Yolu, bizleri farklı dünyalara götürecek. Kısa yürüyüşlerle fotoğraflayacağımız bu yol ayrıca yukardan Karanlık Kanyonu da bizlere gösterecek. Sonrasında  yaklaşık 1 saat süren tekne gezimize çıkıyoruz. (EKSTRA) Tekne gezimiz sırasında Dünya'nın en büyük kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyonu da (yaklaşık 9 km uzunluğunda) yakından görebileceğiz. Buradan da eski bir kilise binası olan ve yöre halkının fedakârca bağışladıkları eserlerle dolu olan Kent Müzesi’ni geziyoruz. Müze gezimizin ardından zincirle düşmemesi için bağlanan Zincirlikaya ve tamamını Eğinli hanımların ayrılık üzerine yazdıkları manilerin sergilendiği Mani Yolu’nu geziyoruz. Sonrasında tarihi Taşdibi Mahallesini ve Salim ustadan Lög Yapımını öğreniyoruz. Ardından Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Apçağa Köyü - Dutluca Dondurması - Arapgir - Onar Köyü - Çır Çır Şelalesi - Harput - Elazığ

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Şair Ahmet Kutsi Tecer’in doğduğu ve  “Orda Bir Köy Var” şiirine konu olan Apcağa Köyü’ne ulaşıyoruz. Kayabaşı Kır Kahvesinde çay ve kahvelerimizi Kemaliye’yi 360 derecelik manzara seyir açısıyla yudumluyoruz. 2005 yılında köy ihtiyar heyetinin almış olduğu kararla “sit alanı” ilan edilen Apcağa Köyü gezimizin ardından köy çarşı fırınında sıcak, boylu ekmeğini küçük parçalarla tadıyoruz. Sonra kayaların başında kartal yuvası gibi inşa edilen emekli öğretmen çifti Bekir-Nermin Taştan evini (Panoramik) olarak görerek Yolumuzun üzerinde olan Vali Recep Yazıcıoğlu Köprüsünün önünde fotoğraf molası veriyoruz. Dutluca  dondurma evinden keçi sütünden dondurmalarımızı alıp Onar Köyü'ne hareket ediyoruz. 1200’lü yıllardan kalma cemevini görebileceğiniz Onar Köyünde kısa bir mola veriyoruz. hoşgörü şehri Arapgir'e hareket ediyoruz. Şehir merkezinde tarihi konakları, Millet Hanı gezeceğimiz yerler olacaktır.  Arapgir'e has olan Mor Reyhan tarlalarını dönemine göre görme şansı buluyoruz. Mor Reyhan ürünleri alabilirsiniz. Arapgir gezimizin ardından Keban Barajını görerek barajdan sızan suların oluşturduğu Çır Çır Şelalesi’ni geziyoruz. Şelale gezimizin ardından Elazığ şehir merkezi üzerinden Elazığ ilinin tarihte bilinen en eski yerleşim yeri Harput’a ulaşarak başlıyor. Burada Harput Kalesi (Panoramik), Kurşunlu Camii, Arap Baba Türbesi, 12. Yüzyılda Artuklu Hükümdarı Fahrettin Karaaslan tarafından yapılmış olan Ulu Camii'ni geziyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Pertek Feribot - Tunceli - Kutu Deresi - Tatvan - Nemrut Krater Gölü - Ahlat

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında Keban Baraj Gölü üzerinde işleyen feribota binerek Elazığ'a geçiyoruz. Feribot turumuz sırasında tarihe öneme sahip Pertek Kalesini'de (Panoramik) görüyoruz. Hozat üzerinden Koç Başlı Mezartaşlarını görerek Ovacık Munzur Gözelerine hareket ediyoruz. Ovacık şehir merkezini geçerek bir doğa harikası olan Munzur Gözelerine ulaşıyoruz. Burada vereceğimiz molanın ardından Munzur Vadisi'nin yanından geçerek Tunceli şehir merkezine hareket ediyoruz. Tunceli şehir merkezinde panoramik bir turun ardından Munzur Nehrinin en uzun kolu olan Kutu Deresi kenarında kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Pülümür'e doğru yola çıkıyoruz.  Pülümür yolu üzerinde göreceğimiz yerler arasında; Ağlayan Kayalar, Cemal Süreya Anıtı, Hanım Köprüsü olacaktır. Ardından Erzincan'a hareket ediyoruz.

5. Gün

Erzincan - Girlevik Şelalesi - Hızlı Tren İle İstanbul

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından başlıyor. Doğa harikası olan Girlevik Şelalesine hareket ediyoruz. Yüksekliği yaklaşık 30 metre olan, üç katlı birçok koldan akan Girlevik Şelalesi'nde kısa bir molanın ardından Sivas Garı'na giderek 13.04 hareket saatli Ankara hızlı (81403 numaralı tren) ile Ankara yolculuğuna başlıyoruz. Yaklaşık 1,30 saatlik sonucunda Ankara'ya ulaşıyoruz. Buradanda 17.20 hareketli Ankara - İstanbul hızlı treni ile İstanbul'a dönüyoruz. Bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.....

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Tren ile Ulaşım

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT