Hızlı Tren İle Konya Şeb-i Arus Turu

Hızlı Tren İle Konya Şeb-i Arus Turu

Gezi Rehberi Hızlı Tren İle Konya Şeb-i Arus Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Şemsi Tebrizi Türbesi -  Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin Türbesi  - İnce Minare - Karatay Medresesi - Meram Bağları - Sille - Tavus Baba El Hindi Türbesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Tren İle

Kalkış Noktaları: 06:45 Söğütlüçeşme Tren İstasyonu - 06:57 Bostancı Tren İstasyonu - 07:17 Pendik Tren İstasyonu - 07:38 Gebze Tren İstasyonu - 08.11 İzmit Tren İstasyonu -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 7, 2023 ~ Ara 8, 2023

Tur Programı

1. Gün

Hizli Tren İle Konya'ya - Şems'i Tebrizi Türbesi - Mevlana Dergahi - İnce Minareli Medrese

Turumuz;  81302 numaralı İstanbul - Konya Yüksek Hızlı Treni'ne 06:45 Söğütlüçeşme, 06:57 Bostancı, 07:17 Pendik, 07:38 Gebze, 08.11 İzmit biniş noktalarından kimliklerimizle beraber geçiş yaparak trendeki yerimizi alıyoruz. Yaklaşık 5.30 saatlik tren yolculuğumuz sonrasında Konya'ya ulaşıyoruz. Konya Tren Garı'nda bizi bekleyen aracımızla ilk olarak Mevlana’nın can dostu olan Şems'in Türbesini ziyaret etmek için yola çıkıyoruz. Türbe ziyaretimizin ardından İplikçi Camii'ni panoramik olarak görerek yıldırım düşmesi nedeniyle yarım minareli olan İnce Minareli Medresesi'ni (Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi) ziyaret ediyoruz (Restorasyon nedeni ile kapalı değil ise). Öğle yemeğimizde Konya’nın meşhur etli ekmeği, Mevlana pidesi ve tandırından yeme imkanına sahip oluyoruz. Sonrasında 1.Alaeddin Keykubad’ın tamamladığı Alaeddin Tepesi üzerindeki Alaeddin Camii çevresinde otobüsle yapılan panoramik tur sonrasında Selimiye Cami, Üçler Türbesi (Üç Erenler Türbesi), Mevlana, babası ve Sultan Veled’in sandukaları ile bir çok ulemanın çini sandukalarının bulunduğu Mevlana Müzesi ile Mevlevi Dergahı gezilerini gerçekleştiriyoruz. Dergah gezimizin ardından Konya Ve Mevlevilik'e özgü hediyelik ürünlerin sunumunun yapılarak satıldığı bir mağazaya giderek alışverişlerimizi yapıyoruz. Devamında otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeğimizi aldıktan sonra saat 19.00 civarında otelden ayrılarak  Vuslat Törenlerin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezine giderek Sema Törenine katılıyoruz. Törenin bitiminde otelimize geri dönüyoruz. (Sema Tören Saatleri Yoğunluğa Bağlı Olarak Değişebilir. Öğle veya Akşam Seansı Olacağı Tur Gününde Belli Olacaktır.) 

2. Gün

Karatay Medresesi - Meram Bağlari - Sille - Tropikal Kelebek Bahçesi- Tavus Baba Türbesi

Turumuz; sabah otelde alacağımız kahvaltının ardından  otelden ayrılıyoruz. İlk olarak 1924 mübadelesine kadar Anadolu’lu Ortodoks Rumların yaşadığı, Sille Köyü'ne gidiyoruz. Sille Taşı, Sille Halısı vb. otantik değerlerini Konya’nın zengin geçmişine işledikten sonra kendi kaderine terk edilmiş bu köydeki yürüyüşümüz esnasında kendimizi Kapadokya’nın kaya oyma kiliseleri arasında geziyormuş gibi hissedeceğiz. Sille’de yeni restore edilen Aya Eleni Kilisesi'ni ziyaret etme imkanı buluyoruz. Sille gezimizin ardından astronomi ile matematik eğitimi verilen Selçuklu öğretim kurumlarından Karatay Medresesi ve Çini Eserleri Müzesi’ne hareket ediyoruz. Burada, Beyşehir Gölü kenarında bulunan Kubadabad Sarayındaki çini sanatının örneklerini, mermer taç kapıyı ve dalga havuzunu görme imkanı buluyoruz. Buradan geçeceğimiz Konya’nın seyir mekanı Meram Bağlarında, Hint diyarından gelip buraya yerleştiğine inanılan Tavus Baba Türbesini (Tuzcu Baba) “Dileyenler tuzlarını yanlarında getirebilirler” ziyaret ediyoruz . Dileklerin kabul gördüğüne inanılan bu yerde verilen kısa zaman sonrası, Kelebek uçuş alanı olarak Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı olan, Tropikal Kelebek Bahçesi'ne gidiyoruz. Kelebeklerin uçuş alanı içerisinden geçtiğimizde kendimizi masal diyarında hissederek gezimizi tamamlayarak Tren Garına gidiyoruz. 18.40’da kalkacak olan Konya İstanbul hızlı treni ile hareket ediyoruz. Bir sonraki gezimizde buluşmak üzere, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın…Sabah Kahvaltısı: Otelde  Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.Öğle Yemeği: Rehberimizin Tavsiye Edeceği Bir Noktada Ekstra Olarak Alınacaktır.Konaklama: DİKKAT DÖNÜŞ GÜNÜ. BU GECE OTEL KONAKLAMASI YOKTUR.Rota: Konya Çevre Gezileri (70 km)Toplam Kat Edilecek Mesafe: 70 kmTOPLAM TUR MESAFESİ: 110 KM

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Tren ile Ulaşım

- Programda Belirtilen Turlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

(Tren Avrupa Yakasına Geldiği Durumda Avrupa Yakasında Ki Kalkış Noktalarından Misafirler Katılım Sağlayabilmektedir. Gelmediği Durumlarda Söğütlüçeşme İstasyonundan Katılım Sağlanabilir.)

OTOBÜSLER

MERCEDES TRAVEGO & TOURISMO: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

MAN FORTUNA: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

NEOPLAN CITYLINER / TOURLINER: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

TEMSA SAFIR / MARATON: 46+1+1 Koltuklandırma, Abs, Asr, Klimalı, Karoseri İndirme Kaldırma Sistemi Tempomat (Hız Sınırlayıcı ve Sabitleyici), TV, DVD Player (DVD, VCD, CD, MP3), Önde ve Ortada 15" LCD monitör.

MIDIBUSLER

ISUZU TURKUAZ: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOVO LUX: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

TEMSA PRESTIGE: 31+1 Veya 27 + 1 Koltuklandırma, Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Monitör, 1 Adet Buzdolabı, Su Isıtıcılı Mutfak Ünitesi, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

MINIBUSLER

MERCEDES SPRİNTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs  Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

WOLKSWAGEN CRAFTER: 12+1 veya 16 + 1 Koltuklandırma, Özel Tasarlanmış Yatar Otobüs Koltuklu, Abs, Asr, Klima, 1 Adet Buzdolabı, Okuma Lambaları, Rehber Anonsu İçin Ses Sistemi, Cd Ve Dvd Oynatıcı.

NOT: Turlarımızda kişi sayısına göre, yukarıda belirtilen araç tiplerinden herhangi birisi kullanılır.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT