İzmir Çıkışlı Uçaklı Gaziantep - Şanlıurfa - Göbeklitepe Turu

İzmir Çıkışlı Uçaklı Gaziantep - Şanlıurfa - Göbeklitepe Turu

Gezi Rehberi İzmir Çıkışlı Uçaklı Gaziantep - Şanlıurfa - Göbeklitepe Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Zeugma Müzesi - Birecik - Kelaynaklar - Şanlıurfa - Harran - Göbeklitepe - Bey Mahallesi - Emine Göğüş Müzesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Sun Express Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İzmir - Gaziantep - Gaziantep - İzmir -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 20, 2024 ~ Eyl 22, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gaziantep Zeugma Müzesi - Birecik – Halfeti Tekne Turu – Kelaynak Kuşları

Turumuz, günün erken saatlerinde, saat 04.00'de İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na kendi imkanlarımızla varıyoruz. Havaalanında, kimlik belgelerimiz olan nüfus cüzdanı veya ehliyet ile uçağımıza check-in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Check-in işlemleri sonrasında Güvenlik kontrolünden geçip, Sun Express Havayolları'nın planlanan 06.00 İzmir - Gaziantep uçuşuna binerek, tarihi Gaziantep kentine doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Gaziantep'e vardığımızda, bizi bekleyen rehberimiz ve aracımızla buluşuyoruz. İlk olarak yöresel ürünlerle kahvaltımızı yapıyoruz (EKSTRA). Sonrasında sular altında kalan Zeugma antik kentinden ele geçen muhteşem taban ve duvar mozaiklerini görebileceğimiz Gaziantep Müzesi gezimizi gerçekleştiriyoruz. Bu muhteşem müzeyi gezdikten sonra Birecik ilçesinde bulunan Kelaynak Kuşları Koruma Merkezi’ne ulaşıyoruz. Koruma altına alınan kuşlarımızı gördükten sonra Fırat nehrinin kenarında kurulmuş olan doğal güzelliği ile sizleri büyüleyecek Halfeti'ye hareket ediyoruz. Burada teknemize binerek Rum Kale, Tarihi Mağara Evleri ve sular altındaki yapıları görebileceğiniz Savaşan Köyü’nü gezdikten sonra tekrar Halfeti’ye geri dönüyoruz (EKSTRA). Sonrasında Şanlıurfa'da kalacağımız otelimize hareket ediyoruz.

2. Gün

Şanlıurfa - Tarihi Çarşılar - Harran - Karahantepe- Soğmatar - Şuayp Şehri - Sıra Gecesi

Turumuz, otelde alacağımız geç sabah kahvaltısının ardından, ilk olarak Balıklı Göl'ü ziyaret ediyoruz. Hemen sonrasında ise Halil-ür Rahman Camii, Hz.İbrahim Makamı olarak inanılan mağara, eski Mevlid-i Halil Camii, yeni Mevlid-i Halil Camii, Ayn-ı Zeliha Gölü ve Hz.İbrahim'in ateşe düştüğü yer olarak kabul edilen Halil-ür Rahman Gölü ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Gezilerimiz sonrasında Urfa’nın simgelerinden olan ve birçok dizi setinin kurulduğu Gümrük Han'da serbest zaman veriyoruz. Sonrasında ise Akçakale sınır kapısı yolunu takip ederek ipek yolu üzerindeki Mezopotamya kültüründe ay tanrıçası Sin inanışının bulunduğu ve kesişen yollar anlamına da gelen Harran ilçemize ulaşıyoruz. Burada Harran Şehrinin ortasında 22 metre yükseklikte var olan Harran höyüğü, Emevi halifesi Mervan tarafından yaptırılan kubbesi ahşap olma özelliğini taşıyan Camii el Firdevs (Cennet Camii), avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evleri ziyaret ediyoruz. Harran gezimizin ardından Roma Döneminden itibaren taş ocağı olarak kullanılan Bazda Mağaralarına (Restarosyon nedeni ile kapalı değil ise)  gidiyoruz. Sonrasında Roma Dönemi’nden kalma bir antik kent olan Şuayp şehrini ziyaret ediyoruz. Antik kent gezimizin ardından, zamanında bölge insanının ay ve gezegen tanrıları için tapındıkları bir kült merkezi olan Soğmatar'a uğruyoruz. Soğmatar gezimizin ardından yeni kazılmaya başlanan Göbeklitepe'den daha eski olduğu tahmin edilen Karahantepe'yi (Müsaitlik Durumuna Bağlı Olarak) geziyoruz. Sonrasında otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ile birlikte Urfa kültürünün önemli bir parçası olan Sıra Gecesi (Ekstra) programı düzenliyoruz.

3. Gün

Göbeklitepe - Bey Mahallesi – Emine Göğüş Müzesi – Tahmis Kahvesi

Turumuz, otelde alacağımız  sabah kahvaltısı sonrası, Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Sonrasında ise Gaziantep'e hareket ediyoruz. Gaziantep'in en eski mahallelerinden olan Bey Mahallesine ulaşıyoruz. Burada eski, taş ve ahşap işlerinin en güzel örneklerini görebileceğimiz Antep evlerini bünyesinde barındıran sokakları gezerken tarihe tanık olacaksınız. Geçmişe dair yapacağımız bu gezi esnasında yorgunluğumuzu atmak için uğrayacağımız eski bir Ermeni konağında hem konağı fotoğraflayıp hem de yine yöreye özgü menengiç kahvesini yudumlayacağız. Ardından meşhur Gaziantep mutfağını tanımak için öğle yemeği molası veriyoruz. Yemek molamızın bitiminde  Kethüdazade Göğüs İbrahim Paşa Konağı olarak da bilinen, 1905 yılında yapılmış Mutfak Müzesine gidiyoruz. Burada Gaziantep mutfağına ait eserleri gördükten sonra, tarihi bakırcılar çarşısına geçiyoruz. Arzu eden misafirlerimiz verilen serbest zamanda bu unutulmaya yüz tutmuş bakır işlerinden alabilir. Sonrasında tarihi, Sultan 4. Murat a kadar dayanan, Antep'in simgelerinden Tahmis Kahvesine ulaşıyoruz. Burada içilen kahvelerin ardından Almacılar çarşısında verilen serbest zamanda salça, kurubiber, baharat, Antep fıstığı ve baklava alışverişlerini yapabilirler. Alışveriş molasının ardından Gaziantep Havaalanına gelerek Sun Express Havayolları’nın 22.45 Gaziantep – İzmir uçağıyla İzmir'e dönüyoruz. Bir başka acente organizasyonunda buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT