İzmir Çıkışlı Uçaklı Karlar Altında Karadeniz Ve Batum Turu

İzmir Çıkışlı Uçaklı Karlar Altında Karadeniz Ve Batum Turu

Gezi Rehberi İzmir Çıkışlı Uçaklı Karlar Altında Karadeniz Ve Batum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Maçka - Sümela Manastırı - Sürmene - Batum - Zilkale - Fırtına Vadisi - Ayder  - Uzungöl

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Sun Express Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İzmir - Trabzon - Trabzon - İzmir -

Paylaş:

istanbul.net.tr Ara 7, 2023 ~ Ara 10, 2023

Tur Programı

1. Gün

Trabzon - Atatürk Köşkü - Maçka - Sümela Manastırı - Zigana Kayak Merkezi

Turumuz, Sabah saat 08.15'de İzmr Adnan Menderes Havalmanına kend mkanlarımız le gelerek başlıyor. Havaalanında nüfus cüzdanı, ehlyet le uçağımıza c/n şlemlermz gerçekleştryoruz. Check-n şlemlermz yaptıktan sonra Pegasus Havayollarının saat 10.15 İzmr Trabzon uçuşu le İzmr'e uçuyoruz. Trabzon’da bz bekleyen aracımızla ve rehbermzle buluştuktan sonra sabah mahmurluğumuzu atmak üzere Sera Gölü'nün eşsz kuşbakışı manzarası eşlğnde ekstra kahvaltımızı almak çn restoranımıza gdyoruz. Alacağımız kahvaltı sonrasında 13.yy da I. Manuel Komnenos zamanında yapılmış, 1572 yılında camye çevrlmş, 1964 tarhnde müzeye çevrlmş Pontus Devletnn öneml eserlernden br olan Ayasofya Müzes’n (Restorasyon çalışması devam etmektedr, buna göre açık olan yerler görülecektr) zyaret edyoruz. Ardından Soğuksu Mevkne doğru yola çıkıyoruz. Burada bz br 20.yy şaheser olan Atatürk Köşkü (Restorasyon neden le dışarıdan anlatımı yapılacaktır) karşılıyor. Ulu Önder bu köşkü 1924 ve 1930 yıllarında k kez zyaret etmş, 1937 yılında burada kalarak vasyetnn br kısmını da bu köşkte yazmıştır. Atatürk Köşkü gezmzn sonrasında, Trabzon’a has olan Telkar Sanatının örneklern görebleceğmz ve satın alableceğmz Telkar Atölyes ve Mağazasını zyaret edyoruz. Sonrasında Altındere Mll Parkı’na hareket edyoruz. Karadağ’ın eteklerne kaya oyularak nşa edlmş olan Sümela Manastırı’nın mmar harkasını gördüğünüzde şaşkınlığınızı gzleyemeyeceksnz 1250 metre yükseklktek Sümela Manastırı’nı gözlemlerken rehbermzn anlatımlarından sonra br kez daha büyüleneceksnz. (Sümela Manastırı'nda yoğun kar yağışı nedenyle manastır, tur tarhnde kapalı olması durumunda Sümela Manastırı’nın Altındere Mll Parkı çersnden panoramk fotoğrafı alınacaktır.) Mll Park gezmzn ardından Hamsköy sütlacının tadına bakmak çn Zgana Geçdne hareket edyoruz. Yol üzernde üzernde sütlacımızı yedkten sonra Zgana geçdn aşarak müsat br noktada fotoğraf molası veryoruz. Sonrasında Zgana Kayak merkeznde bulunan Zgana Gümüşkayak otelmze hareket edyoruz

2. Gün

Sürmene - Batum Konaklama

Turumuz, otelmzde kahvaltımızı aldıktan sonra otelmzden ayrılıyoruz. İlk durak noktamız çay fabrkamıza gderek çayın dalından koparılıp bardaklarımıza gelşne dek zledğ sürec yernde öğrenyoruz. Gıda Mühendsnden alacağımız blgler sonrasında dleyenler hedyelk çay alışverşn bu noktadan yapablrler. Çay fabrkası zyaretmz sonrasında se yne Sürmene dennce lk akla gelen unsurlardan olan Sürmene Bıçağı Mağazısına gdyoruz. Sürmene Bıçağı hakkında da blglendkten ve alışverşmz yaptıktan sonra Batum’a hareket edyoruz. Sarp Sınır Kapısında grş şlemlermz tamamladıktan sonra Gürcstan / Adjara bölgesne geçyoruz. Hz. İsa’nın Onk Havarsnden br olan St. Mathas`ın mezarının da bulunduğu Roma dönemnden kalan ve en son Osmanlılar dönemnde kullanılan Gono Apsaros Kales'nden kalan muhteşem surları görerek turumuza başlıyoruz. Batum şehr merkezne doğru devam ederken, yol üzernde Bayburt'tan doğup Batum sınırlarına kadar kendne keskn çzgler oluşturan Çoruh Nehr'n ve üzerndek esk Gono Köprüsü'nü görüyoruz. Br sonrak durağımız, esk bulvar yanındak Küçük Botank Bahçes olacak. Karadenz’e özgü çok sayıda ağaç ve btk türünü görüp gezmze devam edyoruz. Rehbermz eşlğnde gerçekleştreceğmz bu keyfl yürüyüşte; Tarh Meryem Ana Katedral Klses'n (Panoramk), Rus Ortodoks Klses’n, Ermen Ortodoks Klses’n Tarh Orta Cam, Tyatro Bnasını, Medea Heykel'n, Batum Lmanı'nı ve yen oluşturulan yüzüyle Avrupa meydanını görüyoruz. Batum Bulvarı'nda geznt yapıp alışverş çn serbest zaman veryoruz. Sonrasında otelmze hareket edyoruz. İsteyen msafrlermz le sokakların aydınlatılması le güzel br görünüm oluşturan Batum gece şehr turuna çıkıyoruz. Şehr turunda lk gez yermz farklı ve dkkat çekc yapılardan ters şşe şeklnde tasarlanmış Adalet Sarayı, ters bna şeklnde tasarlanan ters restaurant  (Whte Restaurant) yapıları gördükten sonra  Al ve Nno’nun heykelne hareket edyoruz. Sonrasında müzk ve ışığın muhteşem uyumu çersndek dansını zleyebleceğmz şehr merkeznde yer alan Küçük Su Oyunlarındak suyun dansını zlyor ve otelmze dönüyoruz. İsteyen msafrlermz Casnoya gdeblr. NOT: Türkye le Gürcstan Devletler arasında yapılan anlaşma gereğ TC vatandaşları Batum' a üzernde TC kmlk numarası bulunan nüfuz cüzdanı le geçş yapablmektedr. Bunun dışındak kmlk kartları le (ehlyet vs.) geçş yapılamamaktadır. Ales le brlkte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı msafrlermzn BATUM'A geçşler çn NOTER den onaylı MUVAVFAKATNAME almaları gerekmektedr. Bebekler, Çocuklar dâhl kmlklerde fotoğraf olması zorunludur. Kmlkler yırtık ve yıpranmış olmaması gerekmektedr.27.01.2024 09:20 about:blankabout:blank 2/4DİKKAT: TC NOLU NÜFUS HÜVİYET CÜZDANINIZI SEYAHATE ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYINIZ. YURTDIŞI ÇIKIŞ ÜCRETİ MİSAFİR TARAFINDAN ÖDENİR. RESMİ OLARAK 01.09.2019 TARİHİ İTİBARİ İLE ESKİ  NÜFUS CÜZDANLARI İLE GÜRCİSTAN'A GEÇİŞ SAĞLANAMAYACATIR.

3. Gün

Zilkale - Fırtına Vadisi - Ayder Konaklama

Turumuz, sabah otelmzde alacağımız kahvaltı sonrasında, Batum'dan ayrılıyoruz. Sarp sınır kapısından çıkarak lk olarak Fırtına Vads'ne hareket edyoruz. İsteyen msafrlermz çn kısa br zplne molası veryoruz. Sonrasında Fırtına Deres’n takp ederken kestane, kızılağaç, doğu ladn gb Doğu Karadenz btk örtüsünün en zengn örneklern görerek Hala Deres’nn yanındak tarh Osmanlı Taş köprülernden Mkron veya Kale Köprüsünde fotoğraf molası veryoruz. Fırtına vadsn oluşturan öneml vadlerden olan Çat Vads’ne grş yapıyoruz. İlk olarak Ortan Köyü’nden geçerek SEVDALUK dzs ve dğer brçok yapımın çekmlernn de yapıldığı ve esk adı Çnçva olan Şenyuva Köyü’nü görüyoruz. Burada vad çersnde onlarcası olan Taş Köprülerden, genş ve uzun olanlarından brnde fotoğraf molası vereceğz. Bu bölgede bulunan ve ülkemzn en yaşlı konakları olan Fırtına Konaklarının arasından Çat Vads’nde kısa br mola verdkten sonra Şenyuva Köyü’ne dönerek szlere çay molası veryoruz. Harka manzaraya karşı çaylarınızı yudumladıktan sonra steyen msafrlermz le Zlkale'ye doğru yola çıkıyoruz (Ekstra). Zlkale’nn Kartal Yuvasını andıran görüntüsüne hayran kalacaksınız. Denz sevyesnden 750 mt, Çat Deres’nden se 100 mt. yükseklkte bulunan Zlkale’de geçreceğmz zamanda, hayatınızın en güzel fotoğraf karelerne ulaşablrsnz. Güzel dakkaların ardından daha da yukarı tırmanıp, muhteşem manzarası ve yazı kışa çevren sernlğyle ünlü Palovt Şelales’ne ulaşıyoruz (Yol ve Hava durumuna göre gdlecektr). Yaşayacağımız hoş dakkaların ardından Kaçkar Dağları’nın en güzel noktasından br olan Ayder Yaylasında otelmze hareket edyoruz.

4. Gün

Ayder Yaylası - Çağlayan Vadisi - Uzungöl

Turumuz, sabah otelmzde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Ayder yaylasını rehbermz eşlğnde yürüyerek gezyoruz. Geln Düven Şelales ve dğer şelaleler görüyoruz. Kalegon gezs sonrasında bu enfes yaylada szlere serbest zaman veryoruz. Bu süre zarfında güzel br yürüyüş yapıp, yöre nsanlarıyla keyfl ve bol kahkahalı sohbetler yapablrsnz. Ayder Yaylası’nda kendnz bambaşka br dünyada hssedeceksnz. Burada geçreceğmz zamanın ardından eşne az rastlanan doğallığı ve tarh le Rze Fındıklı Çağlayan Vads'ne hareket edyoruz. Çağlayan Köyü, tarh zler barındıran konaklar ve Laz Evler örneklern görerek kısa br mola veryoruz. Sonrasında Rze Beznn Dünyaya nam salmış olan bezlern tanımak çn Rze Bez Atölyesne gdyoruz. Burada Rze Bez yapımı hakkında blg alıp, Rze Bez dokuyan hanımlarla fotoğraf çektrdkten sonra, Trabzon’un meşhur lçes Of’tan da geçerek Solaklı Vads’ne grş yapıyoruz. Vad bzler Karadenz’n kart postallarına malzeme olan bölges olan Uzungöl’e çıkaracak. Haldzen Deres’nn önünün alüvyonlarla keslmes sonucunda oluşmuş olan Karadenz’n smges Uzungöl’de kısa br geznt yapıp güzel fotoğraflar çekeblr, yöre nsanıyla hoş sohbetlere katılablrsnz. Rehbermzn belrttğ saatte aracımızda buluşarak havaalanına hareket edyoruz. Sun Express Havayollarına at saat 23.10 uçağı le İzmr'e hareket edyoruz.Br sonrak seyahatinizde tekrar buluşmak üzere üzülerek vedalaşıyoruz. Hoşçakalın...

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Transferler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

Önemli Notlar
*Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT