İzmir Çıkışlı Uçaklı Vandan Gapa Yolculuk Turu

İzmir Çıkışlı Uçaklı Vandan Gapa Yolculuk Turu

Gezi Rehberi İzmir Çıkışlı Uçaklı Vandan Gapa Yolculuk Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Muradiye Şelalesi - Kedi Evi - Akdamar Adası - Ahlat - Nemrut Krater Gölü - Tillo  - Hasankeyf - Midyat - Mor Gabriel Manastırı - Kasımiye Medresesi - Balıklı Göl - Harran - Göbeklitepe - Nemrut Dağı - Arkeoloji Müzesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Sun Express Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 08.50 İzmir Adnan Menderes Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 13, 2024 ~ May 18, 2024

Tur Programı

1. Gün

Muradiye Şelalesi – Kedi Evi – Gümüş Atölyesi

Turumuz, 08.50'de İzmir Adnan Menderes Havalimanında buluşarak başlıyor. Havalimanı’na kendi imkânlarımız ile geliyoruz. 10.50 İzmir – Van uçağı ile Van’a hareket ediyoruz. Bizi bekleyen aracımıza binerek, Van’ı gezmeye başlıyoruz. İlk olarak, Van’ın Muradiye ilçesine giderek, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen Muradiye Şelalesi’ni geziyoruz. Köprü üzerinde geçireceğimiz heyecanlı dakikaların ve içeceğimiz keyif çaylarının ardından tekrar şehir merkezine dönerek Van Gölü ve çevresini tüm manzarasıyla görebileceğimiz Van Kalesi’ni aşağıdan rehberimizden dinliyoruz. Ardından bir Halı Atölyesi’ne giderek Van Halısı hakkında bilgi alıyoruz. Dileyenler için vereceğimiz alışveriş molası sonrasında bölgenin en önemli ve en sevimli canlılarından olan Van Kedi’lerini görebileceğimiz Kedi Evi’ne gidiyoruz. Bu şirin dostlarımızla çekeceğimiz güzel fotoların ardından bölgeye has gümüş ve telkâri işlemelerin yer aldığı atölyemize ulaşıyoruz. Gümüşe en güzel süsü veren Van Savatlı gümüş işçiliği hakkında bilgiler aldıktan sonra Van'daki otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Akdamar Adası – Ahlât – Selçuklu Mezarları Emir Bayındır Cami - Nemrut Dağı Krater Gölü

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, yönümüzü bir sahil kasabasını andıran Gevaş'a çeviriyoruz. Gevaş'tan bineceğimiz teknemiz ile Van Gölü’nün içerisinde bulunan Akdamar Adası’na (Ekstra) hareket ediyoruz. Akdamar Adası’nda bulunan ve taş işçiliğiyle ünlü Akdamar Kilisesi ve çevresi bu noktadaki gezi güzergâhlarımız olacaklar. Göl kenarında geçireceğimiz hoş vakitler sonrasında yeniden Gevaş'a dönüyoruz. Artos Dağ manzaralı yolculuk ardından bölgenin en büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı’na (Ekstra) ulaşıyoruz. Nemrut Dağı’nın zirvesine vardığımızda bir yandan Van Gölü’nün o uçsuz bucaksız muhteşem manzarası, diğer bir yanda ise Nemrut Dağı Krater Gölü’nün büyüleyici görüntüsü sizleri çok etkileyecek cinsten. Nemrut Dağı Krateri içerisinde bulunan Büyük Krater Gölü, Küçük Göl, Ilıkgöl ve Volkanik taşları ve Lav Kalıntılarını görüp büyülenmiş olarak Nemrut Dağından iniyoruz. (Hava Şartları Uygun Olmaz İse Çıkılmayacaktır.) Ardından Türk sanat ve kültürünün çok önemli bir merkezi olan Ahlat’a geri dönüp, Selçuklu Mezarlığı ve Mezar Taşları, Ulu Kümbet, Emir Bayındır Camii ve Kümbetini görüp Tatvan şehir merkezinde panoramik tur yapıp, Tatvan’da bulunan otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Bitlis – Siirt - Tillo Cam Teras - Batman – Hasankeyf – Midyat – Gümüş Atölyesi – Mor Gabriel Manastırı

Turumuz, sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Bitlis şehir merkezine hareket ediyoruz. Bitlis şehir merkezinde İhlasiye Medresesi, Kale, Tarihi Evleri gördükten sonra Siirt şehir merkezine hareket ediyoruz. Siirt Ulu Camii, çarşıları gezdikten sonra Tillo'ya hareket ediyoruz. Burada Botan Vadisi'ni yukarıdan görebileceğimiz Cam Teras'a çıkarak fotoğraf molası veriyoruz. Sonrasında Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’ı panoramik olarak gördükten sonra, Ilısu Barajı ile sular altında kalan Hasankeyf’e varıyoruz. Burada Zeynel Bey Türbesi, El Rızk camisi ve Süleyman Paşa camilerinin minarelerini, Hasankeyf Kalesi (Panoramik)görüyoruz. Ardından Hasankeyf'den ayrılarak Midyat’a hareket ediyoruz. Tarihi Midyat Evlerinin arasından yürüyerek güzel vakitler geçiriyoruz. Midyat’ın dünyaca ünlü el işleme sanatı olan Gümüş ve Telkâri ürünlerinden satın alınabileceğiniz çarşıda serbest zaman verdikten sonra aracımızla buluşarak müsaitlik durumlarına göre, Süryani cemaatinin Dünyadaki en önemli merkezlerinden ve de mimari açıdan eşsiz sayılabilecek Mor Gabriel veya Dayrülzafaran Manastırlarından birisini geziyoruz. Manastır gezisinin ardından otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Mardin – Ulu Camii – Kasımıye Medresesi - Şanlıurfa - Balıklı Göl – Hz.İbrahim Magarası Ve Makamı - Gümrük Han – Sıra Gecesi

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Mardin gezimize başlıyoruz. İlk olarak eski bir Ermeni Konağı olan Eski PTT Binasını ve Şehidiye Camisini görüyoruz. Ardından yürüyerek Tarihi Çarşıları ve sokaklar arasında kemerli geçişleri sağlayan Abbaraları görüyoruz. Sonrasında, 11.yy da yapıldığı tahmin edilen ve Ermeni bir usta tarafından yapılan minaresi ile meşhur Ulu Camii görüyoruz. Ardından 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Bu noktada muhteşem manzarasıyla Mezopotamya Ovası’nı fotoğraflamayı unutmayınız. Tarihi Mardin gezimiz sonrasında yöresel tatlarla zenginleştirilmiş öğle yemeğimizi alacağımız restoranımıza hareket ediyoruz. Yemeğimizin ardından Tarihi İpek Yolu, Kızıltepe - Viranşehir üzerinden Peygamberler Şehri olan, Çiğ Köfte, Balıklı Göl, Harran denildiğinde aklımıza gelen şehir Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Halil-ül Rahman Gölü, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim Makamından ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panoramik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Eşkıya filminden de anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da vereceğimiz çay molası sonrasında otelimize ulaşıyoruz. Arzu eden konuklarımız ile Urfa kültürünün bir parçası olan yemekli Sıra Gecesi eğlencesine katılabilirler. (Ekstra)

5. Gün

Harran – Konik Kubbeli Evler - Göbekli Tepe – Nemrut Dağı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran ile gezimize başlıyoruz. Harran'da gezeceğimiz noktalar ise; 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden biri olacaktır. Burada alacağımız muhteşem fotoğraf karelerinin ardından Harran’dan ayrılarak, Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Gezilerimiz sonrasında Nissibi Köprüsü'nü kullanarak Narince Köyü'ne ulaşıyoruz. Buradan minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz (Ekstra). Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Nemrut Dağı’nın eteklerine ulaşıyoruz. Buradan merdivenleri kullanarak Doğu Terası’na ulaşıyoruz. I.Antiochos, Zeus, Apollon, Herakles, Kommagene, Kartal ve Arslan Heykellerini görüp, kısa bir yürüyüşle Batı Teras’ına geçip, Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut’tu detaylı olarak gezmiş oluyoruz. Batı ve doğu terası, bağış sunağı gezileri sonrasında siyah gülün Türkiye'de tek yetiştiği yer olan Halfeti'ye hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6. Gün

Halfeti - Bilecik - Gaziantep – Gaziantep Arkeoloji Müzesi - Çarşılar

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, bir kısmı Birecik Baraj gölü suları altında kalan Eski Halfeti'ye hareket ediyoruz. Siyah gülün memleketi olarak bilinen Halfeti'de isteyen misafirlerimiz ile yaklaşık 1 saat süren tekne turuna çıkıyoruz (Ekstra). Tekne turumuzun ardından Bilecik Kelaynak Üretme Çiftliğine gidiyoruz. Burada kuşları doğal ortamda görerek rehberimizden bilgi alıyoruz. Sonrasında Güney Doğunun Paris’i olarak adlandırılan Gaziantep’e doğru yola çıkıyoruz. Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaikleri Müzesini geziyoruz. Bu muhteşem müzeyi gezdikten sonra Kurtuluş mücadelesi esnasında ünlü Antep savunmasının gerçekleştirildiği Gaziantep Kalesi'ne(Panoramik) ulaşıyoruz. Buradan da yolumuz üzerinde bulunan Emine Göğüş Mutfak Eserleri Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Hava kararmadan hemen önce ise sizleri, yöresel alışverişlerimizi gerçekleştireceğimiz bakırcılar, yemeniciler, baharatçılar ve fıstıkçılar çarşılarında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrasında aracımızla buluşarak Gaziantep Havaalanına gelerek Sun Express 22.25 Gaziantep – İzmir uçağıyla İzmir'e dönüyoruz. İzmir’de bizi bekleyen servis araçlarımıza binerek bir başka acente organizasyonunda buluşmak üzere siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakarak üzülerek vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Minibüs Ücretleri

Önemli Notlar
**Bütün uçaklı paketlerimizde havayolu, havalimanı ve uçak saati değişikliği yapılabilir. Bu bilgilendirmeler sizlere turdan 2 gün önce gönderilecektir.

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT