Kadim Rotalar Mısır Turu

Kadim Rotalar Mısır Turu

Gezi Rehberi Kadim Rotalar Mısır Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Kahire - Luksor - Hurghada - Asvan

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Kahire - Hurghada - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 12, 2024 ~ May 18, 2024

Tur Programı

1. Gün

İstanbul - Kahire

İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde buluşup, bilet, bagaj ve biniş işlemlerinin ardından Türk Havayolları’na ait tarifeli sefer ile Kahire’ye hareket ediyoruz. Kahire Uluslararası Havalimanı’na varışımızı takiben alanda bizleri bekleyen özel aracımız ile şehir turu yapmak üzere alandan ayrılıyoruz. Panoramik Kahire şehir turumuza başlıyoruz.  Eski şehir merkezi, Mohamed Ali Cami, Sedat’ın Anıt Mezarı, Baron Sarayı, El Tahrir Meydanı, Nil boyunca uzanan şehir merkezi ve Han El Halil Bazaar göreceğimiz yerler arasındadır. Tur bitiminde serbest zamanımızın ardından otelimize transfer olacağız. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Nil Nehri’nde akşam sefası & tekne gezisi (akşam yemekli – 85 USD) etkinliğimize katılabilirler. Konaklama Kahire’deki otelimizde. Konaklama Kahire’deki otelimizde.

2. Gün

Kahire

Otelde alacağımız kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenleyeceğimiz Kahire Müzesi & Gize Piramitleri & Sfenks (kişi başı 160 USD) turuna katılabilirler. İlk durağımız Mısır tarihini tüm detaylarıyla gözler önüne seren, içerisinde fazlasıyla ilgi çekici mumyalar barındıran Kahire Müzesi. Ardından dünyanın yedi harikasından birisi olan ve isimlerini yaptıran firavunlardan almış Keops, Kefren ve Mikerinos piramitleri olacaktır. Binlerce yıl önce yapılan ve gizemlerini hala koruyan bu 3 piramit, aralarında Pisagor üçgeni olacak şekilde tasarlanmıştır.  Pisagor’dan yıllar önce yapılan bu piramitler Mısırlıların çok gelişmiş matematik ve geometri bilgileri olduğunu göstermektedirler. Gizemli piramitleri gezdikten sonra kafası Firavun, gövdesi aslan şeklinde olan, doğan güneşi ve firavun için yeniden dirilişi temsil eden Sfenks’i göreceğiz. Pençelerinin arasında tapınak bulunan, “yaşayan heykel” Sfenks’i gezdikten sonra serbest zaman verilecek ardından otelimize transfer olacağız. Konaklama Kahire’deki otelimizde.

3. Gün

Kahire - Asvan

Otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi yapıp yerel havayolu firması ile yaklaşık bir saatlik uçuşun ardından Asvan’a iniyoruz. Yapacağımız şehir turunun ardından Mısır’ın en ihtişamlı tapınaklarından olan Philae tapınağını ve yapımı 10 yıl süren, Nil üzerindeki en büyük baraj olan Aswan barajını ziyaret ediyoruz. Ardından Nil Nehri üzerinde tekne gezintisi yapacağımız Felukka teknemizle günü akşam ediyoruz. Konaklama Asvan’daki otelimizde.

4. Gün

Asvan - Luksor

Otelde alacağımız kahvaltının ardından otelden çıkış işlemlerimizi yapıp otobüsümüzle yaklaşık 4,5 saatlik yolculuğun ardından Luksor’a varıyoruz. Varışta ilk durağımız Mısır’daki en büyük tapınak kompleksi olan Karnak Tapınağı. UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan, dünyada bugüne kadar inşa edilmiş en geniş antik yapı olan Karnak Tapınağını görmek üzere yola çıkıyoruz. 20 metre yüksekliğinde kerpiç kaplama duvarlarla çevrili olup, içerisinde birçok tapınağı barından bu ihtişamlı yapı, Mısır’ın tarihi ve mitolojisi hakkında önemli bilgiler vermektedir. Yapımı 2000 yılından fazla süren ve her firavunun kendinden önceki firavunun tapınağa yaptığı eklemelerden daha fazlasını yaptığı bu görkemli yapıyı gezerken kendimizi küçücük hissedeceğiz. Karnak Tapınağını gezdikten sonra dünyanın en büyük açık hava müzesinin bulunduğu Luksor’da 9. Firavun tarafından eski Mısır Tanrılarının en büyüğü Amon adına inşaa ettirilmiş Luksor Tapınağını gezeceğiz.  Açık hava müzesini andıran tapınak gezimizin ardından dinlenmek üzere otele transferimiz gerçekleşecek. Akşam dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Karnak Tapınağı Ses ve Işık Gösterisine (kişi başı 70 USD) katılabilirler.  Konaklama Luksor’daki otelimizde.

5. Gün

Luksor

Kahvaltının ardından serbest zaman. Dileyen misafirlerimiz ekstra olarak düzenlenecek olan Krallar Vadisi & Hatşepşut tapınağı turuna (kişi başı 90 USD) katılabilirler. Turumuza öncelikle Firavunları ve güçlü asillerin gömülmesi amacıyla inşa edilen mezarların bulunduğu Krallar Vadisi keşfederek başlıyoruz. Kralların eşyaları çalınmaması için ve ölümsüzlüklerin keyfini çıkarabilmek için son dönem firavunları mezarlarını bu vadinin içerisine yaptırmışlardır. Krallar Vadisi gezisinin ardından ilk ve tek kadın firavun Hatşepsut anısına yaptırılan Hatşepşut Tapınağını da göreceğiz. Kraliçe olduktan sonra bir kral gibi giyinen ve takma sakal kullanan Kraliçe Hatşepsut’a ait mezar tapınaklarının en eskisi Hatşepşut’u gezdikten sonra otelimize transfer oluyoruz. Konaklama Luksor’daki otelimizde.

6. Gün

Luksor - Hurgada

Sabah kahvaltımızı aldıktan sonra yönümüzü deniz, kum ve güneşin bol bulunduğu Hurgada’ya doğru çeviriyoruz. Hurgada’ya varışımız ile birlikte dinlenmek üzere otele transferimiz gerçekleşecek. Deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Günün sonunda Hurgada’da bulunan otelimize geçeceğiz. Akşam yemeği ve konaklamamız her şey dahil konseptiyle Hurgada’daki otelimizde. 

7. Gün

Hurgada - İstanbul

Gecenin ilerleyen saatlerinde otelden check out yapıp havaalanına doğru yola çıkacağız. (Kahvaltımız box olarak verilecek). Bilet, pasaport ve bagaj işlemlerimizin ardından Türk Havayolları’nın tarifeli uçuşu ile İstanbul’a hareket ediyoruz. Bir sonraki turumuzda buluşmak üzere.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Iç Hat Bağlantı Uçuşu

- Havaalanı Vergileri

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Rehberlik Hizmetleri

- Şehir Vergileri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Seyahat Sağlık Sigortası

- Programda Belirtilen Turlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Vize Ücreti

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.


Uçuş Bilgileri:

Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 09 Nisan saat: 04:00
09 Nisan TK690    İstanbul      06:50    -  Kahire   08:05               
15 Nisan TK703     Hurgada     04:40    -  İstanbul 08:40
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 12 Mayıs saat: 04:00
12 Mayıs TK690    İstanbul      06:50    -  Kahire   08:05               
18 Mayıs TK703     Hurgada     04:40    -  İstanbul 08:40
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 19 Mayıs saat: 04:00
19 Mayıs TK690    İstanbul      06:50    -  Kahire   08:05               
25 Mayıs TK703     Hurgada     04:40    -  İstanbul 08:40
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 26 Mayıs saat: 04:00
26 Mayıs    TK690    İstanbul      06:50    -  Kahire   08:05               
01 Haziran TK703   Hurgada     04:40    -  İstanbul 08:40
Havalimanı Buluşma Tarihi ve Saati: 29 Eylül saat: 04:00
29 Eylül  TK690    İstanbul      06:50    -  Kahire   08:05               
05 Ekim  TK703     Hurgada     04:40    -  İstanbul 08:40

Avantajlı Etkinlik Paketi 405 USD yerine 350 USD

• Kahire Müzesi & Gize Piramitleri & Sfenks (kişi başı 160 USD)
• Nil Nehri’nde akşam sefası & tekne gezisi (akşam yemekli) (kişi başı 85 USD)
• Karnak Tapınağı Ses ve Işık Gösterisine (kişi başı 70 USD)
• Krallar Vadisi & Hatşepşut tapınağı turuna (kişi başı 90 USD)

Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT