Küba Turu

Küba Turu

Gezi Rehberi Küba Turu

Vize: Vize Zorunlu

Gezilecek Yerler: Havana - Cienfuegos - Trinidad - Santa Clara - Varadero

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: İstanbul - Havana - Havana - İstanbul -

Paylaş:

istanbul.net.tr Tem 10, 2024 ~ Tem 18, 2024

Tur Programı

1. Gün

Istanbul - Havana

İstanbul Havalimanı Buluşma, Saat 22:00 (hareket tarihinden bir takvim önce)Tur hareket tarihinde, Uçuş saat gece yarısını geçe 02:10 olduğu için, tarih olarak dikkat ediniz. Akşam, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Gidiş terminali acente ofisinde saat 22:00 ‘de buluşma. Bilet ve pasaport işlemlerinden sonra Türk Hava Yolları uçuşu ile Havana’ya yolculuğumuza başlıyoruz.Geceleme uçakta olacaktır.Sabah 07:45’te Küba’nın başkenti Havana’ya ulaşıyoruz. Havalimanında karşılanma ve rehberimiz eşliğinde, gezimize başlıyoruz.Havana Şehir Turu Öğle Yemekli TurEtkileyici tarihinin yanında dünya savaşlarından çok az zararla çıkmış ve ilk inşa edildiği haliyle kendini korumuş, 50’li ve 60’lı yılların amerikan arabalarının sıkça görülebildiği, İspanyol mimarisinin etkileyici örneklerine sahip Havana’yı tanıtmaya yönelik Havana Şehir Turu’nu gerçekleştiriyoruz. San Cristobal de la Habana'dan ismini alan Havana; İspanyollar tarafından kurulmuştur. Şehir turumuz modern Havana’dan başlıyor, artdeko ve modern mimarisi ile karışık Vedado Bölgesi'nden geçilerek dünyaca ünlü Devrim Meydanı'na doğru ilerliyoruz... Modern Havana’dan Eski Havana’ya 15 dakika uzaklıkta zaman durmuş gibi kolonyal tarzı meydanları ve binaları karşımıza çıkıyor. Ünlü Capitol binasına uğrayarak tarihi merkezine devam edeceğiz. Plaza de Armas, Plaza de la Catedral, Plaza Vieja ve Plaza de San Francisco adım adım yürünerek eski sokakları gezecek ve çamaşır asılmış kırık dökük balkonlardan bizi izleyen ağzı purolu yaşlılara el sallayarak turumuzu gerçekleştiriyoruz. Bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. En değerli fotoğraflarınız siyah beyazlar olacak, kendinizi zamanında yolculuk yapmış gibi hissedecekseniz. La Bodeguita del Medio ve Floridita Bar’ı ünlü Ernest Hemingway'i hatırlatacak. Bolero, Chachalar, Maraka ritmi içimizden doğacak. Unesco’nun sit alanları listesinde yer alan başkentin eski şehrini kolaylıkla bir müzik cenneti denilebilmektedir. Bir turistin Havana’da hemen hemen gideceği her kafede, sokakta, barda, otelde ve restoranda canlı müzik gruplarına rastlaması mümkündür. Öyle ki insan bazen kendi ülkesinde dinleme olanağını bulduğu kaliteli Latin grupların çokluğu karşısında şaşırmakta ve o zaman müziğin bir Kübalı için hayatın vazgeçilmezlerinden olduğunu daha iyi anlamaktadır. Öğle yemeği turumuz esnasında alınacaktır. Turumuz sonunda otelimize dönüş. Geceleme otelimizde.Otelimiz: Hotel Paseo 3* Vb.

2. Gün

Pınar Del Rıo - Vınales Vadisi Turu ( Extra Tur)

Kahvaltı sonrası serbest günümüz başlıyor.Arzu eden misafirlerimiz için, öğle yemekli-Tam gün Pinar del Rio-Vinales Vadisi turumuz olacak. Bu turumuzda önce tütün tarlaları gezecek, nasıl yetiştirildiği hakkında bilgilendirilecek ve Vinales’te yerel bir Puro Çiftliği’ni ziyaret edeceğiz. Los Jazmines tepesinden Vinales Vadisi’nin manzarası seyredildikten sonra öğle yemeğini El Palenque Restoranda yiyeceğiz. Cueva del Indio Mağarası’nın içindeki nehri sandalla gezerek geçtikten sonra Mural de la Prehistoria'da inanılmaz güzel doğada Leovigildo tarafından çizilmiş bir yağlı boya tablosu sizi bekliyor.Son olarak sürpriz bir yerli aile ziyareti yapılacaktır. Ardından Havana'ya geri dönüyoruz.Otelimiz: Hotel Paseo 3* Vb.

3. Gün

Havana

Kahvaltı sonrası serbest günümüz başlıyor. Geceleme Havana’da.Otelimiz: Hotel Paseo 3* Vb.

4. Gün

Ekstra Cıenfuegos Trınıdad

Bu sabahtan itibaren üç gece dört gün sürecek serbest zamanımız başlıyor.3 Gece/4 Gün Konaklamalı [Cıenfuegos – Trınıdad – Santaclara –Varadero Turu.] Bu tura katılmak istemeyen misafirlerimiz Havana’da konaklamaya ve serbest zamanlarını geçirmeye devam edeceklerdir.Not: Tur liderimiz Ekstra turu gerçekleştirmek üzere grupla birlikte hareket edecektir.Cienfuegos - Trinidad – Santa Clara – Varadero Turu // 3 gece 4 gün Extra Tur ProgramıSabah kahvaltısının ardından aracımız ile ilk olarak Unesco dünya mirası listesindeki Cıenfuegos kentini, meydanı ve eski Tiyatroyu ziyaret edeceğiz. öğle yemeği yerel restoranda alınacak. Daha sonra Trinidad şehrine devam ediyoruz. Turumuzun sonunda Trinidad’da Casa Particular konaklama olacaktır.

5. Gün

Ekstra Trınıdad - Ancon Plajı

Sabah otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Trinidad şehir turumuzu yapacağız. Tarihi sokaklarında yürüyeceğiz. Plaza Mayoru ziyaret edeceğiz, Canchánchara Bar’da özel yöresel kokteylden tadacağız, Bugün ayrıca Ancon sahiline gideceğiz Denize girme imkanımız olacaktır.Geceleme Casa Particular konaklama olacaktır.

6. Gün

Ekstra Santa Clara - Varadero

Sabah erken kahvaltı sonrası saat 08:30’da Santa Clara‘ya yolculuğumuz başlıyor. Plaza Ernesto Che Guevara, Che Müzesi ziyaretimizi yapacağız. Burası her gün yüzlerce kişinin ziyaretine geldiği yerdir. Yine Santa Clara merkezde yer alan eski tren rayları ve zırhlı tren anıtını ziyaretedeceğiz. Öğle yemeği turumuz sonrası yerel bir restoranda alınacaktır. Daha sonra Varadero‘ya yöneliyoruz, Matanzas bölgesinden geçerek güzergahımız üzerinde Küba’nın en yüksek otoyol köprüsüne yakın bir noktada yol molası da vermek sureti ile, manzara izliyoruz. Varadero sahil bölgesine ulaşıyoruz yolculuğumuz yaklaşık 4 saat sürecektir. Varışımızı takiben her şey dahil hizmet veren tesisimize giriş yapacağız.Yüzme imkânı bulacağımız bir özel gün bizleri bekliyor. Geceleme Varadero’da her şey dahil otelde.Otelimiz: Brisas Del Caribe 3* Vb.***Bu turumuz 2 Gece Casa konaklamalı + 1 Gece Her Şey Dahil Otel konaklamalı + 2 Öğle yemeğiTurlar ve ziyaretler giriş ücretleri + rehberlik hizmeti dahildir.

7. Gün

Varadero - Havana

Kahvaltı sonrası Havana’ya transfer oluyoruz. Yolculuğumuz yaklaşık 2,5 saat sürecektir. Havana’ya varışımızı takiben serbest zamanlar. Geceleme Havana’da. Otelimiz: Hotel Paseo 3* Vb.

8. Gün

Havana - İstanbul

Bugün Havana ‘dan ayrılıyoruz. Erken saatlerde Havana Havalimanı’na geçiyoruz. Türk Hava Yolları tarifeli seferi ile 09:10’da dönüş yolculuğumuz başlıyor. Geceleme uçakta.(Dönüş uçuşunda [Havana - İstanbul] uçak Caracas'ta durup yakıt ikmali yapar. Uçaktan inilmez!)

9. Gün

İstanbul

Sabah 8:30’da İstanbul Havalimanı’na ulaşıyoruz. Turumuzun sona ermesi.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Programda Belirtilen Yemekler

- Programda Belirtilen Turlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Ekstra Turlar

+ Yurtdışı Çıkış Harcı

+ Servis Ücreti

+ Bahşişler

+ İçecekler

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Seyahat Sağlık Sigortası

+ Vize Ücreti

Uçuş detayları:
3 Aralık

1 TK 195 V  TU
03DEC  ISTHAV KK23  0210 0715


2 TK 195
V  TU 10DEC  HAVIST KK23  0840 0855+1

10 Aralık

1 TK 195 V  TU
10DEC  ISTHAV KK25  0210 0715

2 TK 195 V  TU
17DEC  HAVIST KK25  0840 0855+1


29 Ocak

TK 183 U 29JAN 3 ISTHAV HK1          0210 0715 
TK 183 U 05FEB 3 HAVIST HK1       3  0840 0855+1

3 Şubat
1 TK 183 V  MO 03FEB  ISTHAV KK28  0210 0715
2 TK 183 V  MO 10FEB  HAVIST KK28  0840 0855+1

1 TK 195 V  TU 29OCT - IST- HAV KK21  02.00 07.30
2 TK 195 V  TU 5NOV  HAV - IST KK21  09.40 08.55+1

Önemli Not: Pandemi sürecinde ziyaret edilecek ülkelerin, giriş protokol için istenen belge, pcr test ve ücretlerinden, ülke giriş – çıkış prosedürlerinden, ülkelerin aşı şartlarından, ziyaret edilecek ülke – bölge tasarrufunda olması dolayısıyla,Tatilsepeti'nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

Pinar Del Rio & Vinales Vadisi Turu Öğle Yemekli
Tütün tarlalarını gezerken, tütünün nasıl yetiştirildiği hakkında bilgi ediniyoruz.
Vinales’te Puro Çiftliği’ni ziyaret ediyoruz. Los Jazmines tepesinden Vinales Vadisi’nin manzarasının eşsiz güzelliğine tanıklık ettikten öğle yemeğini El Palenque Restoran’da yiyeceğiz. Cueva del Indio Mağarası’nın içinden nehri sandalla geçtikten sonra Mural de la Prehistoria'da Leovigildo tarafından evrimin insana doğru gelişiminin resmedildiği kayaların üzerine çizilmiş duvar resmini ziyaret ediyoruz. Burası Küba’ya gelenlerin önünde fotoğrafı olmadan dönmediği bir doğal fotoğraf stüdyosudur.
Kişi Başı 125 USD

3 Gece / 4 Gün Trinidad – Santa Clara – Cienfuegos – Varadero Turu
Unesco Dünya Mirası Listesi’nde korunan bir kent; Trinidad! Bu ekstra tur seçiminiz ile birlikte ilk gün CIENFUEGOS kentini, meydanı ve eski Tiyatroyu ziyaret ettikten sonra
öğle yemeğini yerel bir restoranda alarak gün sonunda konaklamayı Trinidad’da yapacağız. İkinci gün Trinidad’ın tarihi sokaklarında yürüyerek şehir turumuzu yapacağız. Plaza Mayor ziyareti sonrası La Canchánchara
Bar’da kokteyl tadımı yaparak konaklama yapacağımız Casa Particular konaklama ekstra tur paketinin son gününde Santa Clara kent gezisini yaparak eski tren rayları ve zırhlı tren anıtını gördükten sonra, Plaza Ernesto Che Guevara, CHE Müzesi ziyaretimizi yapıyoruz. Öğle yemeği yerel bir restoranda alınacaktır. Günün gezileri tamamlandıktan sonra Varadero’nun eşsiz bucaksız beyaz kumsallarının bulunduğu otelimize transfer oluyoruz, dingin ve berrak denizinin tadını çıkararak yüzme imkânı. Geceleme Varadero’da HER ŞEY DAHİL otelimizde.
Kişi Başı 410 USD




  • Gün içindeki kur değişimi TL fiyatlara yansıtılmaktadır.Ödeme anındaki kurlar geçerlidir.
  • Rezervasyon esnasında misafirlerimizin pasaport no, doğum tarihi ve pasaportun alınış/son kullanma tarihi bilgilerinin alınması gerekmektedir.
  • Tura katılan kişilerin seyahat sırasında yanlarında Seyahat Sigortalarını bulundurmaları gerekmektedir.
  • Yurtdışı Çıkış Harcının, seyahat tarihinden önce ilgili bankalara ödenmesi ve dekontun seyahat sırasında yanınızda bulundurulması tavsiye edilir.
  • Acente, kategorisi aynı kalmak kaydıyla otel isimlerini değiştirme hakkını saklı tutar.
  • Ekstra turların günleri; içeriğe bağlı kalmak kaydı ile katılımcı sayısına (Mimimum 20 kişi), müze ve ören yerinin kapalı olma durumuna, uçuş saatlerinde oluşabilecek değişikliklere göre rehber tarafından değiştirilebilir.
  • Panoramik şehir turu, şehirlerin tanıtımı için düzenlenen 2-3 saat süreli turlardır. Panoramik şehir turları; müze ve ören yerleri girişleri içermemekte olup şehir hakkında genel bilgi vermek amaçlıdır. Bazı turlar kapalı yollar veya araç girişine izin verilmeyen noktalarda imkânlar dâhilinde toplu taşıma veya yaya olarak yapılabilir.
  • Yol üzeri yapılacak ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz, rehber tarafından belirlenen mola yerinde bekleme yapacaklardır. (Benzin istasyonu, Dinlenme tesisleri, Market Vb.)
  • 3 kişilik odalar, otellerin müsaitliğine göre verilmektedir. 3 kişilik odalarda ilave yatak uygulaması olup, 3. Yatak standart yataktan küçüktür.
  • 2 yetişkin + 1 çocuk olan rezervasyonlarda çocuk için ayrı yatak bulunmayabilir. Çocuk fiyatları ancak çocuğun iki yetişkin yanında konaklaması durumunda geçerlidir.  Çocuk indirimleri 2 yetişkin yanında kalan yaş grubuna uyan,  “tek çocuk” için geçerlidir.
  • Gidilen ülkelerdeki otellerde alınacak kahvaltıların içeriği Türk kahvaltısından farklıdır. Grup kahvaltıları genelde continental kahvaltı (Çay/kahve, kuruvasan ve marmelat) olarak ayrı salonda verilebilir.
  • Otellere giriş saatleri uluslar arası kurallarca belirlenmiş olup,  giriş saat 14:00 - 15:00 arasındadır. Çıkış saatleri 10:00 - 12:00 arasındadır.
  • Bazı programlarımız birkaç alternatifli oteller bazında satışa sunulmaktadır. Birden fazla otel seçeneği olan programlarımızın rehber ve transfer aracı aynı olabilir.
  • Fuar, kongre, konser, etkinlik,  spor turnuvası vb. gibi dönemlerde oteller, belirtilen lokasyonlardan veya km’ lerden daha fazla mesafede kullanılabilir.
  • Promosyon ibaresi olan turlarımızda otellerimizin konumu ve verilen içeriği standart paketlerimize göre farklılık gösterebilir. Promosyon turlarımızda misafir tarafından iptal veya değişiklik yapılamaz.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvafakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.
  • Turlar başka acente turları ile birleştirilebilir.
  • Uçak saatlerine bağlı olarak programda değişiklik olabilir.
  • Bazı havayollarında yeme-içme ve online check-in hizmetleri ücrete tabi olabilir.
  • Otobüslü turlarımızda, rezervasyon esnasında kesinlikle “Koltuk Numarası” garantisi verilmez. Otobüslü turlarımızda kullanılacak araç tipleri, katılımcı sayısına göre belirlenmektedir.
  • T.C. Yeşil Pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin pasaport alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir.
  • Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına; anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Seyahat bitiş tarihi sonrası, pasaport geçerlilik süreleri ülkelere göre minimum 3 ay ile 1 yıl aralığında değişkenlik göstermektedir. Ülkelerin talepleri olan pasaport geçerlilik süresi bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.  Aksi durumda misafirlerimiz ülke pasaport polisleri tarafından ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir.
  • Schengen bölgesine seyahat edecek herhangi bir pasaport tipine sahip misafirlerin eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri talep edilebilir. Aksi halde gidecekleri ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.
  • Schengen Vizesi istenen destinasyonlara yapılan gezilere katılacak T.C. Vatandaşı misafirlerin mutlaka vize geçerliliğini, çok girişli olup olmadığını, kullanım süresinin bitişini kontrol etmesi gerekmektedir.
  • T.C. vatandaşı olsa dahi, yurt dışı gezisine farklı bir ülkeden sahip olduğu pasaport ile çıkacak misafirlerimizin, seyahat edeceği ülke(ler)de vize uygulaması olup olmadığı hakkında, ilgili konsolosluğa başvurarak bilgi alması gerekmektedir.
  • Turun iptali durumunda vize ücreti iade edilmez. Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Tatilsepeti.com sorumlu değildir, sorumluluk misafire (yolcuya) aittir.
  • Yeterli sayı sağlanamadığı takdirde geziler yapılamamakta veya ekstra gezi fiyatları, içerik, kullanılacak araç ve katılımcı sayısına göre değişiklik göstermektedir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT