Kuzey Ege Turu

Kuzey Ege Turu

Gezi Rehberi Kuzey Ege Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Çanakkale - Geyikli - Bozcaada - Ayvalık - Cunda Adası - Şeytan Sofrası - Bergama - Asklepion - Eski Foça - Assos - Behramkale - Athena Tapınağı - Truva - Eceabat - Çanakkale Şehitlik

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 23:00 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı - 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyon u ( E 5 Ankara İstikameti ) - 00:30 Çayırova Mc Donald ` s Önünden - 00:45 Gebze Center Avm Önü - 01:15 İzmit Halkevi Durakları ( Asya Otel Karşısı ) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Haz 15, 2024 ~ Haz 20, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirtilen çıkış noktalarından hareketle gece yolculuğumuza başlıyoruz.( Kartal Köprüsü Metro İstasyonu, Çayırova, İzmit ve Bursa'dan katılan konuklarımız dönüşte en son Kadıköy'de inmesi gerekir.)

2. Gün

Çanakkale - Ezine - Geyikli - Bozcaada

İzmit - Bursa - Karacabey - Bandırma - Çanakkale güzergâhını takip ederek mitolojide Tenedos Adası olarak bilinen, Posedion un üflediği rüzgârların kıyılarını dantel gibi şekillendirdiği Bozcaada'ya doğru yol alıyoruz. Bizleri Bozcaada’ya götürecek olan feribota binerek yarım saatlik yolculuk sonrasında Bozcaada'ya varıyoruz. İnanılmaz şirinlikteki Bozcaada daha ilk adımımızda bizleri büyülüyor. Ceneviz Kalesi'ni panoramik olarak görüp rehberimizin bilgilendirmesi sonrası serbest zaman veriyoruz. Dileyen konuklarımız çarşıda yürüyüş yapabilir, .dileyen konuklarımız serbest zamanı yüzerek değerlendirebilir , dileyenler ise adada yaşayan köylü kadınların yaptığı meşhur domates reçeli ve şarap alışverişi yapabilirler. Eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet caddesi ) ve eski Türk mahallesinin (Alaybey mahallesi) ara sokaklarında dolaşarak serbest molamızı dolduruyoruz ve feribota binerek otelimize geçiyoruz. Akşam yemeğinin ardından dileyen konuklarımız rehberimizin vereceği bilgiler doğrultusunda bölgenin gece eğlencelerinden ve aktivitelerinden faydalanabilirler. (Ekstra)ÖNEMLİ NOT : Mevsimsel yoğunluktan dolayı otobüs gibi turistik araçların adaya geçişi yasak olduğundan dileyen misafirlerimiz kendi imkanları ile adayı minibüsler eşliğinde gezebilirler. Ayazma Plajı'na gitmek için iskeleden kalkan dolmuşları kullanabilirler.

3. Gün

Ayvalık - Cunda Adası - Ayvalık Tekne Turu - Şeytan Sofrası

Sabah otelde alınan açık büfe ardından Ayvalık'a varıyoruz. Eski adı Cunda şimdiki adı Alibey olan adada yapacağımız nostaljik gezi ile sizleri eskiye götürüyoruz. Adada bulunan en eski 8 kiliseden en iyi korunarak günümüze gelebilmiş olan Taksiryannis Kilisesi'ni panoramik olarak görüp Rumların yaşadığı bu adanın keyfini çıkarıyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile ( Ekstra ) Ayvalık Tekne Turumuza çıkıyoruz. (Hava şartları ve iklim şartlarına bağlı olarak tekne turumuz hareket edecektir.) Ortunç Koyu, Akvaryum Koyu, Cennet Koyu görüp uygun olan koylarda yüzme molaları vereceğiz. (Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Tekne turumuzun ardından Şeytan Sofrası'na çıkıyoruz. Şeytan'ın ayak izini simgelen demir kafes içindeki izi gördükten sonra. Otelimize gidiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Otelde Serbest Gün - Kaz Dağları'nda Jeep Safarİ İmkanı

Otelimizde alınan kahvaltı sonrası, arzu eden misafirlerimiz yılın yorgunluğunu otelde dinlenerek geçirirken arzu eden misafirlerimiz de onlar için Ekstra olarak düzenlenen Kazdağları'nda Jeep Safari'ye katılabilirler. Kaz Dağları'nda Jeep Safari yapmak için rehberimiz eşliğinde otobüsümüzle Altınoluk'a hareket ediyoruz.. Buradan bineceğimiz jeeplerle Dünya üzerinde Alp Dağları'ndan sonra en fazla oksijen barındıran dağa tırmanışta doğal yollar bize eşlik ederken ilk durağımız milli park giriş kapısı olacak. Seyir tepesinde vereceğimiz fotoğraf molasını takiben mitolojide geçen Ağlayan Çamı görerek rehberimizin anlatımları bizleri geçmişe götürecek. Bir sonraki durağımız Şahin Deresi Kanyonu. Buradaki dağın yukarısından vadi tabanına inen oksijeni hemen fark edecek, vereceğimiz yüzme ve fotoğraf molası sırasında temiz havayı ve çam kokusunu içinize çekeceksiniz. Dere çatı mevkiinde vereceğimiz serbest piknik-öğle yemeği sonrası burada bulunan dağın buz gibi sularının oluşturduğu doğal göletlerde yüzebilirsiniz. Gün boyu temiz dağ havasını içimize çekerek ve binlerce endemik bitki içerisinde yapacağımız yürüyüşler sizlere doyumsuz anlar yaşatacak. Buradaki programımızın ardından jeeplerden inerek otobüsümüze biniyoruz. Otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. NOT  Fiyatlar ve etkinlik konusundaki detaylı bilgileri rehberimizden alabilirsiniz.

5. Gün

Bergama - Asklepion - Eski Foça - Foça Tekne Turu

Sabah otelde alınan açık büfe ardından, otobüsümüzle yapacağımız yolculuk sonrası Antik dönemdeki Pergamon devletinin başkenti olan Bergama'ya ulaşıyoruz. Asklepion'u gezmeye başlıyor Bergama’daki Asklepion Antik  dönemin ünlü hekimlerinin yetiştiği bir tıp okulu ve dünyanın ilk psikiyatri hastanesi olarak da tarihe geçmiştir. Tekrar otobüsümüze binerek bu sefer Bergama şehir merkezinde bulunan ve Hıristiyanlığın 4 İncilinin ve temel kurallarının kabul edildiği, Ekümenik toplantılarının yapıldığı Anadolu toprakları üzerinde bulunan 7 kiliseden biri olan aynı zamanda haç merkezi Kızıl Avlu Kilisesini panoramik olarak görüp antik dönemde Anadolu da yaşamış, Fransa'nın meşhur sahil kenti Marsilya'yı da kurmuş olan Phokaia'ların başkenti Foça ya geçiyoruz. Buradan bineceğimiz teknemizle ( Ekstra ) bir yandan güneşin ve Ege denizinin tadını çıkarırken bir yandan da Mitolojiye konu olmuş, nesli tükenmekte olan Akdeniz Foklarının kayalarına yuva yaptığı dünyaca ünlü Siren kayalıklarını görerek Orak Adası, İncir Adası, İngiliz Burnu koylarında yüzme molaları vereceğiz.(Teknelerde verilen yüzme molaları hava ve deniz durumuna göre tekne kaptanları tarafından değiştirilebilir.) Yapacağımız bu keyifli mavi yolculuk sonrası tekrar karaya dönerek Eski Foça sokaklarını gezerek Foça'dan ayrılıyoruz ve otelimize gelip yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

6. Gün

Tahtakuşlar Köyü - Assos - Behramkale - Athena Tapınağı - Truva - Eceabat - Çanakkale Şehitlik - İstanbul

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası, otelimizden ayrılarak Tahtakuşlar Köyü'ne gidiyoruz  Yapacağımız gezi sonrası Assos'a hareket ediyoruz. Assos’a vardığımızda kısa bir tırmanışın ardından M.Ö 5. yy. tarihlenen Athena Tapınağının bulunduğu Akropol adını verdiğimiz tepeye çıkıyoruz. Tapınağı gördükten sonra Ege Denizi’nin muhteşem manzarasıyla büyüleneceksiniz, eğer şanslıysanız Türkiye’ye oldukça yakın Girit ve Eğriboz’dan sonra Yunanistan’ın 3. büyük adası olan Midilli Adasını görebilirsiniz. Büyük İskender’in hocası Aristoteles’in felsefe okulunuzda bulunduğu Assos’un Akrapol’ünu geziyoruz. Buradan panoramik olarak Assos limanını görüyoruzArdından Ezine üzerinden tarihte doğu ile batı arasında yapılan ilk savaşa konu olan Truva ( Troya ) Antik Kentine varıyoruz. 5000 yıllık zengin bir geçmişe sahip olan antik kente girdiğimizde bizi bütün haşmetiyle karşılayan Truva efsanesine uygun olarak yapılmış Tahta Atı görerek gezimize başlıyoruz. 9 Kez yakılıp yıkılan ve aynı yerde tekrar kurulan antik şehirde; eğimli ve iç içe geçmiş surları, surların ara kapılarını, rampalı kapılarını, sunak, hamam, kanalizasyon ve odeonunu görme imkânı buluyoruz. Truva Antik Kenti gezimizin ardından Çanakkale’ye gidiyor ve feribotla Eceabat’a geçiyoruz. ardından Çanakkale’ye gidiyor ve feribotla Eceabat’a geçiyoruz. Eceabat’a vardıktan sonra Gelibolu Yarımadası’na gelmiş oluyoruz ve 1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savaşının izlerini bir bir görmeye başlıyoruz. İlk durak noktamız yarımadadaki en büyük anıtımız olan Çanakkale Şehitler Abidemizdir. Abide ziyaretimizin ardından eski adı Kitre olan Alçıtepe Köyünden geçerek Çanakkale Savaşları sırasında kahramanlıkları destanlaşan ve tümü ile şehit olan 57. Piyade Alayı şehitlerimizin anısına T.C Kültür Bakanlığınca 1994 yılında yapılan 57. Alay Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Ardından Conk Bayırına çıkıyor ve oradan panoramik olarak Ege Denizini ve Anafartalar Ovasını görme imkânı buluyoruz. Aynı zamanda Conk Bayırında Mustafa Kemal’in saatinin kırıldığı yeri de görüyoruz. Şehitlik gezimizin sonunda Keşan – Tekirdağ üzerinden yolumuza devam ediyoruz. Akşam molası için Tekirdağ'da mola veriyoruz. Ardından yolumuza devam ediyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka acente seyahatinizde görüşmek üzere sizlerden ayrılıyoruz. Gelibolu - Tekirdağ üzerinden gecenin ilerleyen saatlerine doğru İstanbula varıyoruz ve siz sayın misafirlerimizi, bir başka acente organizasyonunda buluşmak dileğiyle vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Sabah Kahvaltıları

- Akşam Yemekleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Milli Park Girişleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

+ Tekne Turu Ücretleri

( Kartal Köprüsü Metro İstasyonu, Çayırova, İzmit ve Bursa'dan katılan konuklarımız dönüşte en son Kadıköy'de inmesi gerekir.)

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT