Şanlıurfa - Gaziantep - Antakya Turu

Şanlıurfa - Gaziantep - Antakya Turu

Gezi Rehberi Şanlıurfa - Gaziantep - Antakya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Göbeklitepe - Balıklı Göl - Harran - Zeugma Müzesi - Habib-i Neccar Camii - Halfeti

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 05:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı - 06:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu Önü - 06:15 Mecidiyeköy Divan Otel Önü - 06:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü - 07:00 Sab iha Gökçen İç Hatlar Terminali -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 14, 2021 ~ May 16, 2021

Tur Programı

1. Gün

Şanlıurfa - Göbeklitepe - Balıklıgöl - Harran - Sıra Gecesi

Sabah 05:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşısı 06:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu önü, 06:15 Mecidiyeköy Divan Otel önü, 06:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önünden hareket ile 07.00 Sabiha Gökçen Havalimanın'da siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus 09:25 Şanlıurfa uçağıyla yaklaşık bir saat otuz dakikalık yolculuğun ardından Şanlıurfa Gap Havalimanı'na iniyoruz. Burada bizi bekleyen aracımıza binerek Helenistik Dönem'in meşhur Edessa kenti ve Hristiyan resim sanatı üzerinde büyük etkisi olan, kutsal mendil olayında önemli rol alan Abgar Krallığı’nın başkenti Şanlıurfa’daki ilk durağımız Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi oluyor. Kentin Paleolitik Dönem'den İslam Dönemi'ne kadar olan tarihini görebileceğimiz müzede, günümüzden 12 bin yıl öncesine tarihlenen ve Balıklıgöl Adamı olarak bilinen heykelden, Harran’daki Sin Tapınağı'na ait kitabeye kadar şehrin tarihini gözler önüne seren eserleri gördükten sonra Balıklıgöl kompleksini tanımaya başlıyoruz. Halil-ür Rahman ve Rızvaniye Camileri, Balıklı Göl, Ayn-el Zeliha Gölü, Hz. İbrahim Makamı göreceğimiz ve ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Ardından Gümrük Han'da vereceğimiz serbest zamanda yöresel alışverişlerimizi gerçekleştirdikten sonra İpek Yolu üzerindeki Mezopotamya kültüründe Ay Tanrıçası Sin inanışının bulunduğu ve kesişen yollar anlamına da gelen Harran ilçemize ulaşıyoruz. Burada Harran Şehri'nin ortasında 22 metre yükseklikte var olan Harran höyüğü, Emevi Halifesi Mervan tarafından yaptırılan kubbesi ahşap olma özelliğini taşıyan Camii el Firdevs (Cennet Camii), avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan ilk İslam Medresesi ( Harran Üniversitesi ), İç Kale, Tarihi Surlar ve konik kubbeli evleri ziyaret ediyoruz. Harran’dan ayrılarak dünyanın ilk tapınağı olan günümüzden 12 bin yıl önce inşa edilmiş Göbeklitepe'ye varıyoruz. Stilize edilmiş insan tasvirlerinin bulunduğu T biçimindeki sütunları, hayvan tasvirlerinin kayaların üstüne işlendiği alanları incelerken belki de şimdiye kadar bildiğimiz tüm tarihi gözden geçirmemiz gerekecek. Göbeklitepe Ören Yeri'ni tanıdıktan sonra otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.Yemek sonrası dileyen misafirlerimizle Urfa kültürünün bir parçası olan Sıra Gecesi'ne gidiyoruz. Konaklama: Hilton ŞanlıurfaGünün Restoranı ve Lezzeti: Cevahir Han Restaurant; Urfa Kebabı, Patlıcanlı Kebap Alışveriş Noktaları: Urfa İsot, Yöresel DokumalarSıra Gecesi: Otantik Sıra Gecesi mekanında 10 kişilik müzisyen ekip ile çiğ köfte, ayran, şıllık tatlısı, meyve ( Ekstra 80 TL )

2. Gün

Halfeti - Gaziantep - Zeugma Müzesi - Tahmis Kahvesi

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Fırat Nehri üzerinde, kuzeyden güneye 4. baraj olan Birecik Barajı ile bir kısmı sular altında kalan Halfeti’ye doğru yola çıkıyoruz. Bizi bekleyen özel teknemizle Birecik Baraj Gölü üzerinde birbirinden güzel manzaralar eşliğinde yaklaşık bir saat sürecek tekne turumuza başlıyoruz. Tekne turumuz esnasında ilk dikkatimizi çeken Fırat Nehri ile Merziman Çayı’nın birleştiği noktada kurulan heybetli Rumkale oluyor. Kalenin ardından bir zamanlar yaşam alanı olarak kullanılmış mağara evleri ve önemli bir kısmı sular altında kalmış olan Savaşan Köyü'nü, sular altında kalan caminin, suların üzerinde kalan tek kısmı olan minaresini görüp fotoğrafladıktan sonra tekrar otobüsümüzle buluşup  Helenistik Dönem'de “Toroslardaki Antakya” anlamına gelen ‘Antiochia Ad Taurum’ adı verilen, Arap kaynaklarda Ayıntap olarak geçen, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş ili Gaziantep’e ulaşıyoruz. Şehirdeki ilk durağımız Büyük İskender tarafından geçit yeri anlamında isimlendirilen ZEUGMA’dan çıkartılan mozaiklerin sergilendiği Mozaik Müzesi oluyor. Dünyaca ünlü ‘Çingene Kızı’ mozaiğinin yanı sıra, konusunu Yunan Mitolojisi'nden alan mozaikleri rehberimizin anlatımları eşliğinde gördükten sonra şehir merkezine gidiyoruz. Şehir merkezinde kültür yolu olarak düzenlenen rotada yürüyerek yapacağımız gezimizde yapılış tarihi tam olarak bilinmeyen Gaziantep Kalesi, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi'nden günümüze ulaşan hanları gördükten sonra Tahmis Kahvesi'ne varıyoruz. İlk kez 1638 yılında yapılan, 1901 yılındaki yangından sonra yenilenerek günümüze gelen Tahmis Kahvesi’nde vereceğimiz mola sonrası, çarşılarda satılan yemenilerden, Meşhur Elmacı Pazarı'nda yöreye özgü baharatlardan, yörede ''bandırma'' olarak bilinen cevizli sucuklardan ve Bakırcılar Çarşısı'nda satılan birbirinden güzel bakır eserlerden almak için vereceğimiz serbest zaman ardından Gaziantep'te bulunan otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Konaklama: Hilton Gaziantep Günün Restoranı ve Lezzeti: İmam Çağdaş Gaziantep; Ali Nazik Kebabı, Antep Lahmacunu, Havuç Dilimi Baklava ( Ekstra ) Alışveriş Noktaları: Özhitit Sedef Kakma, Gaziantep Çarşıları'nda Antep fıstığı ve yemeni, Elmacılar Pazarı'nda yöresel baharatlar

3. Gün

Antakya - Saint Pierre - Harbiye - Habib Neccar - Uzun Sokak

Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltının ardından Kırıkhan, Hassa üzerinden Doğu'nun Kraliçesi olarak adlandırılan Antakya'ya ulaşıyoruz. 3 ilahi dinin birleştiği bir kent mozaiği olan Antakya’yı sizlerle tanımaya başlıyoruz. İlk durağımız şelaleleriyle ünlü Harbiye. Hemen her dönemde görkemli villalarıyla adından söz ettiren Harbiye’de öğle yemeği ve ipek alışverişimizin ardından eski Antakya merkezine gidiyoruz. Farklı din ve mezheplere ait ibadethanelerin yan yana yaşadığı bu güzel şehirdeki ilk durağımız kentin yamacına kurulduğu dağa da adını veren ve bugünkü sınırlarımız içinde inşa edilen ilk cami olarak Habib Neccar Cami oluyor. 7. yüzyılda buradaki bir tapınağın kalıntıları üzerine yapılan cami depremler nedeniyle farklı yıllarda onarılmış ve eklemeler yapılmıştır. Hristiyan ve İslam kaynaklarına göre Habib Neccar’ın hikayesini rehberimizden dinledikten sonra Antakya’da yaşayan Arapların Suk-ul Tavil dedikleri Uzun Çarşı’da vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz alışveriş yapabilir veya çay bardağında ve köpüksüz yapılan süvari kahvesinin tadına bakabilirler. Buradaki gezimizin ardından otobüsümüzle Hac Dağı’nın eteklerindeki Aziz Pierre Kilisesi’ne gidiyoruz. Hristiyanlık inancının ilk yayıldığı dönemde Aziz Petrus’un ilk kez vaaz verdiği ve cemaatin ilk kez Hristiyan isminin kullandığı bu mağara kilise Hristiyanlık tarihindeki önemi nedeniyle 1963 yılında Papa tarafından Kudüs’ten sonra Hristiyanlar için ikinci hac merkezi olarak ilan edilmiştir. Kiliseyi rehberimizin anlatımları eşliğinde gezdikten sonra mozaik koleksiyonu bakımından oldukça zengin olan Antakya Mozaik Müzesi'ne gidiyoruz. Çoğunluğunu Daphne kentindeki villaların tabanlarındaki mozaiklerin oluşturduğu müzede mozaiklerin yanı sıra Amik Ovası’ndaki höyüklerden elde edilen eserleri rehberimizden aldığımız bilgiler eşliğinde gördükten sonra Hatay Havalimanı'na varıyoruz. Pegasus 21.00 İstanbul uçağı ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket ediyor, servis araçlarımıza binerek sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Tekne Turu Ücretleri

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- İkramlar

- Yurtdışı Çıkış Harcı

- Transferler

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT