Sinop Erfelek Şelaleleri Şahinkaya Kanyonu Amasya Çorum Hattuşa Turu

Sinop Erfelek Şelaleleri Şahinkaya Kanyonu Amasya Çorum Hattuşa Turu

Gezi Rehberi Sinop Erfelek Şelaleleri Şahinkaya Kanyonu Amasya Çorum Hattuşa Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Erfelek Şelaleleri - Sinop - Akliman - Hamsilos Fiyordu - Vezirköprü  - Samsun - Bandırma Vapuru - Amasya - Çorum - Hattuşaş

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Lüks Otobüsler İle

Kalkış Noktaları: 22:00 Merter Metro İstasyonu İspark Otoparkı - 23:00 Mecidiyeköy Meydan Otobüs Durakları Yanı Mado Pastanesi Önü - 23:59 Kadıköy Evlendirme Dairesi İspark Otopark Yanı - 00:15 Kartal Köprüsü Metro İstasyon u (E-5 Ankara istikameti) - 00:30 Çayırova Mc Donalds - 00:45 Gebze Center Avm Önü - 01:15 İzmit Halkevi Duraklarından (Asya Otel Karşısı) -

Paylaş:

istanbul.net.tr Nis 6, 2024 ~ Nis 9, 2024

Tur Programı

1. Gün

Gece Yolculuğu

Belirtilen noktalardan hareket ile yola çıkıyoruz. Gece yolculuğu.

2. Gün

Erfelek Tatlıca Şelaleleri - Sinop - Sinop Kalesi Ve Surları - Tarihi Ceza Evi - Sinop Müzesi - Sinop Şehir Merkezi - Akliman - Hamsilos Fiyordu

Sabah saatlerinde alacağımız kahvaltı sonrası, Sinop’ un en önemli tabiat alanlarından biri olan Erfelek Tatlıca Şelaleleri’ ne ulaşırken birçok köy yerleşiminden geçiyor ve aslında takım halinde şelalelerden oluşan bu güzellikte aracımızdan iniyoruz. Dileyen misafirlerimiz çay kahve içip doğanın tadını çıkarabilirken arzu edenlerimiz rehberimiz eşliğide bu takım şelalelerden birkaç tanesini kısa bir yürüyüşle görebilir ve doğa ile iç içe olabilirler. Buradaki keyifli dakikalar sonrası ülkemizin en kuzey ucundaki, mutluluk oranının en yüksek olduğu sahil şehri Sinop’ u gezmeye başlıyoruz. İlk durağımız türkülere ve dizilere konu olan Tarihi Sinop Cezaevi’ ni ziyaret ediyor ve Sabahattin Ali’ nin Aldırma Gönül şiirini cezaevinin zindan ve koğuşlarını gezerken anımsıyoruz. Aslında bir iç kale yapısı olan ve 1994 yılında kapatılmadan önce devşirme sur duvarları, gözetleme odaları, çocuk ıslahevi, erkek ve kadın koğuşları, disiplin hücreleriyle bir bütünlük oluşturan ve Parmaklıklar Ardında adlı dizinin de çekildiği bu cezaevini gezdikten sonra şehri arkamızda bırakıyoruz (Tadilat nedeniyle kapalı olması durumunda dış kale surları görülecek ve dışarıdan anlatımı yapılacaktır (Cezaevi, Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen restorasyon çalışmasınca kapalı olduğu takdirde hava şartlarının uygunluğu ve yeterli talep halinde tekne turu düzenlenecektir. (Ekstra) ). Sonrasında Sinop Arkeoloji Müzesi’ ni geziyor ve öğle yemeğimizi Sinop’ un meşhur mantısı ile değerlendiriyor ve katılmak isteyenlerle hava koşulları el verdiği takdirde tekne gezisi yapıyoruz(Ekstra). Sonrasında merkezdeki serbest zamanımız ardından Akliman ve doğal koylar kenarından şehrin birkaç km uzağındaki Hamsilos Fiyordu ve Tabiat Parkı’ na varıyoruz. Dünyada sadece Norveç kıyılarında bulunan fiyortlara son derece güzel doğasıyla örnek teşkil eden ülkemizin en kuzey ucuna yaklaştığımız bu noktada Karadeniz’ in doyumsuz manzarasını geniş açılarla fotoğraflıyor ve manzaranın tadını doyasıya yaşadığımız bu keyifli dakikalardan sonra otelimize yerleşiyoruz.

3. Gün

Vezirköprü - Şahinkaya Kanyonu - Tekne Turu - Samsun - Bandırma Vapuru - Atatürk Onur Anıtı

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası ilk durağımız olan Vezirköprü' ye varıyoruz. Öğle yemeğimiz ardından Türkiye’nin 2. büyük su kanyonu unvanını taşıyan Şahinkaya Kanyonu’ na varıyoruz. Kızılırmak suları üzerinde yapacağımız bu harika tekne gezisi ardından Samsun’ a varıyoruz. 19 Mayıs 1919'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış olduğu Samsun' un simgesi haline gelen, Avusturyalı Heykeltıraş H. Kriphel' e 1931 tarihinde yaptırılmış Atatürk Onur Anıtı’nı görüp hatıra fotoğraflarımızı çektirdikten sonra, Doğu Park alanı içinde yer alan, zorlu yolculuk sonrasında silah arkadaşlarıyla birlikte Atamızı Samsun’a ulaştıran Bandırma Vapuru’ nu geziyor (Kapalı olması durumunda dışarıdan görülecek ve anlatımı yapılacaktır) ve otelimize yerleşiyoruz.

4. Gün

Amasya - Ferhat İle Şirin Su Kanalı - Gök Medrese - Arkeoloji ve Etnografya Müzesi - 2. Bayezid Külliyesi - Şehzadeler Parkı - Yalı - Boyu Evleri - Alçak Köprü - Hükümet Köprüsü - Saat Kulesi - Çorum

Sabah otelimizde alınan kahvaltı sonrası Şehzadeler Diyarı Amasya’ ya gitmek üzere yola çıkıyoruz. Sabah yolda alınan serbest kahvaltı sonrasında Osmanlı Devleti’nin arka bahçelerinden ve Yeşilırmak’ın şekillendirdiği bu güzel şehirde ilk olarak Ferhat’ın Şirin için dağları deldiğine inanılan Ferhat İle Şirin Su Kanalı’nı ziyaret ediyoruz. Bu aşk hikâyesini dinledikten sonra Selçuklu Valilerinden Torumtay' ın yaptırdığı Gök Medrese Camii’ni panoramik olarak aracımızdan görüp, Amasya Müzesi` ne geçiyoruz. Burada Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait arkeolojik, Etnografik, sikke, mühür, el yazması gibi örnekleri ve İlhanlılar dönemine ait mumyaları görüyoruz. Ardından Osmanlı Sultanı II. Bayezıd’ın oğlu Şehzade Ahmet tarafından valilik yaptığı Amasya’ ya armağan olarak 1482-1486 arasında Mimar Şemseddin Ahmet’ e yaptırılan II. Bayezid Külliyesi içerisinde bulunan camiyi gezip, kütüphane, aşevi yapılarını gördükten sonra Yeşilırmak’ın kenarında bulunan Şehzadeler Parkında yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından Roma dönemi eserlerinden hâlâ kullanılmakta olan Alçak Köprü üzerinde fotoğraf molası veriyoruz ve Yalı Boyu evlerini en güzel noktadan fotoğraflıyoruz.  Amasya Kalesi’ni ve Helenistik Dönemde bölgede hüküm sürmüş Mitridat Krallığına ait Kaya Mezarlarını panoramik fotoğrafladıktan sonra Hükümet Köprüsü ile Saat Kulesini görüyoruz. Ardından öğle yemeğimizin sonrası Çorum üzerinden uygarlık tarihindeki bir çok ilke sahne olan Hattuşa Antik Şehri’ne varıyoruz. Asurlardan başlayıp sırasıyla Hititler, Frigler, Roma ve Bizans’a ev sahipliği yapmış olan Hattuşaş, 1986 yılında UNESCO ‘Dünya Kültür Mirası' listesine alınmıştır. Sağlı sollu tarlalar arasında yapacağımız yolculuk sonrasında Boğazköy’ün içinden geçerek M.Ö 4500’ lü yıllara kadar tarihi dayanan bu antik kente geliyoruz. İlk olarak Büyük Tapınağı geziyoruz. Ardından sırasıyla Büyük Kale, Nişantaşı, Hiyeroglifli Oda, Güney Kale, Kral Kapısı, Tapınaklar, Yer Kapı  (fotoğraf molası), Sfenksli Kapı, Aslanlı Kapı’yı gezdikten sonra dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Sizleri almış olduğumuz noktalarda bırakarak bir başka organizasyonda görüşmek dileğiyle sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Rehberlik Hizmetleri

- Milli Park Girişleri

- İkramlar

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

- Programda Belirtilen Turlar

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Kart

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

Önemli Notlar:

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT