Turistik Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Turistik Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Gezi Rehberi Turistik Doğu Ekspresi İle Kars Erzurum Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Karanlık Kanyon - Kemaliye - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü - Kars Kalesi - Kanlı Tabya

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Saat: 08:00 -

Paylaş:

istanbul.net.tr Mar 1, 2020 ~ Mar 4, 2020

Tur Programı

1. Gün

Ankara

Söğütlüçeşme Tren Garı’nda saat 08:00 de buluşuyor, bilet işlemlerimizi tamamladıktan sonra 09:15 Ankara yüksek hızlı treni ile öğle saatlerinde Ankara’ya ulaşıyoruz. 16.55 Ankara’dan hareket edecek olan trenimizle yolculuğa başlıyor, gecemizi trende bizler için ayrılmış olan yataklı vagonlarımızda geçiriyoruz.

2. Gün

Kemaliye - Karanlık Kanyon - Doğa Tarih Müzesi - Çifte Minareli Medrese

Keyifli geçen gece yolculuğumuzun sabahında 09.05 itibariyle Erzincan’ın İliç ilçesine istasyonuna ulaşıyoruz. Bizleri bekleyen aracımıza binerek rehberimiz eşliğinde Ahmet Kutsi Tecer’in ‘’Orada bir köy var uzakta ‘’ şiirine konu olmuş Kemaliye’ye ulaşıyoruz. Kemaliye de ilk durak noktamız Karanlık Kanyon oluyor. Dünya’nın en büyük kanyonlarından olan ve yer yer yüksekliği 800 metrenin üzerine çıkan, sarp ve dik yamaçların kıyısı boyunca uzanan bu kanyon ve taşyol sizleri hayrete düşürecek. İnsanların tamamen elleri ile oyarak açtığı ve zamanında Kemaliye - Divriği arasında bağlantı oluşturan bu yol, insan emeği ve kararlılığının günümüzde yaşayan en büyük sembolüdür. Taş Yol gezimiz sonrasında Tübitak tarafından bölgede düzenlenen doğa gezileri sırasında toplanmış olan canlı-bitki-maden türlerinin sergilendiği, ülkemizin en büyük Doğa Tarih Müzesi’ni geziyoruz. Doğa Tarih müzesi gezimiz sonrasında Kemaliye merkeze ulaşıyoruz. Sonrasında oldukça keyifli bir yer olan Taş Dibi mahallesinde yer alan Lökhane’ye gidiyoruz. Salim Usta tarafından Lög/Lök yapımını öğrenip bilgilendikten sonra İliç’e dönerek trenimize biniyoruz. Erzincan üzerinden Erzurum’a ulaşıyoruz. 17.33 Erzurum tren garına ulaşıp bizleri bekleyen aracımıza binerek Erzurum Kongre binasını ve Çifte Minareli Medreseyi panoramik olarak gördükten sonra Erzurum Evlerini gezip Taşhan’da Oltu taşı alışverişi yapıp Cağ kebabı yiyebileceğimiz serbest zamanın ardından programımızı tamamlayıp Kars’a ulaşmak için trenimize biniyoruz. 19.49 da hareket edecek trenimizle 23.30 da Kars’a ulaşıyoruz. Bizi bekleyen aracımızla otelimize geçiyoruz. Konaklama otelimizde. (Tren yolculuğumuzun akşam geç saatlerde Kars’ta son bulması sebebiyle bu gece konaklamamız oda kahvaltı sağlanmaktadır.)

3. Gün

Arpaçay - Ani Harabeleri - Çıldır Gölü

Sabah otelimizde aldığımız kahvaltının ardından Ermenistan sınırında yer alan ve Arpaçay’ın büyüleyici manzarasına ev sahipliği yapan Ani Harabeleri’ ne ulaşıyoruz.  Suralar, Aslanlı Kapı, Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece birkaçı. Yapılan anlatımların ardından, Doğunun Efes’i olarak anılan Ani Harabelerinde son fotoğraflarımızı aldıktan sonra Doğu Anadolu’nun en yüksek gölü olan Çıldır gölüne varıyoruz. Kış aylarında buz tutan Çıldır Gölü üzerinde Kar kızaklarıyla oldukça keyifli bir kızak turu yapıyoruz. (Tur ücretine dahil). Sonrasında göl buzlarını kırarak atılan ağlarla yakalanan balıklardan oluşan öğle yemeğimizi yiyoruz. Sonrasında Kars merkeze geliyoruz. Akşam yemeğine kadar Ruslar tarafından yapılmış Baltık mimarisinin en güzel örneklerini göreceğiniz sokaklarda serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeği otelimizde. Dileyen misafirlerimiz Kafkas gecesine katılabilirler. (Ekstra)

4. Gün

Kars kalesi - Kümbet Camii - Kars Taşköprü - Fethiye Camii - Kafkas Cephesi Müzesi

Sabah kahvaltımızın ardından bizi bekleyen aracımıza binerek Rus işgali sırasında yapılan taş evlere sahip Kars’ı gezmeye başlıyoruz. Kars Kalesi ve Kümbet Camii (12 havariler kilisesi), Kars Taşköprü, Ünlü şairlerimizden Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp  Aşık atışmalarını dinleyerek bu önemli kültürü canlı canlı yaşama fırsatı buluyoruz. Daha sonra Kars sokaklarını keşfetmeye çıkıyoruz. Bu sürede dileyen misafirlerimiz Kars’ın meşhur peynirlerinin ve balının tadına bakıp alış-veriş yapabilirler. Serbest zamanın ardından Rusların katedral olarak inşa ettiği Baltık mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Fetiye Camii’ni geziyoruz .Sonrasında Rus Savaşlarının etkisini iliklerimize kadar hissettirecek olan Kanlı Tabya’ ya ulaşıyoruz. Gerçek bir savaş kalıntısı olan ve Rus baskını sonrası bütün askerlerimizin Şehit olmasından dolayı Kanlı Tabya ismiyle anılan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesini gezdikten sonra Kars Havalimanı’ na hareket ediyor check in işlemlerimizin ardından İstanbul uçuşuyla İstanbul Hava limanında turumuzu sonlandırıyoruz. İstanbul’a vardığımızda siz değerli misafirlerimiz ile bir başka organizasyonda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Tren ile Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Programda Belirtilen Yemekler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Müze Kart

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

+ Şehir Vergileri

Turkish Airlines İLE ULAŞIM

Uçuş Numarası : TK2715
Kalkış :Kars (KSY) Havaalanı Saat: 15:10
Varış :İstanbul Havalimanı (IST) Havaalanı Saat: 17:40

Rezervasyon esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Rezervasyona girilen ulaşım ve otel notlarının garantisi yoktur. Tur paketlerinde uygulanan çocuk indirimleri iki yetişkin yanında tek bir çocuk için kullanılır. 0-6 yaş çocuklarda otel konaklamasında yatak verilmeyebilir. 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur.  Turlarımızda kademeli fiyat bulunmaktadır. Uzun turlarımızda her gün sıra atlayacak şekilde yer değişimi (Rotasyon) olmaktadır. Kısa turlarımızda rotasyon uygulanmaz. Araçlarda bulunan 3 ve 4 numaralı koltuk rehber ve yardımcısına aittir. Turumuz; rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri ile bir paket olup ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım, konaklama, çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT