Uçaklı Gap Ve Mezopotamya Turu

Uçaklı Gap Ve Mezopotamya Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Gap Ve Mezopotamya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Harbiye Şelaleleri - Arkeoloji Müzesi - Zeugma Müzesi - Halfeti - Karakuş Tümülüsü - Cendere Köprüsü - Nemrut Dağı - Hasankeyf - Midyat - Kasımiye Medresesi - Göbeklitepe - Harran - Birecik

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 02.00 Beylikdüzü Migros Önü - 02.30 Yenibosna Airport Avm Önü - 03.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 03.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı - Servis Kullanmayacaktır. -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eki 28, 2020 ~ Kas 1, 2020

Tur Programı

1. Gün

Antakya – Harbiye Şelaleleri – Antakya Arkeoloji Müzesi – Saint Pierre Kilisesi - Künefe Yapımı - Defne Koza Evi

Turumuz, 02.00 Beylikdüzü Migros Önü - 02.30 Yenibosna Airport Avm Önü - 03.00 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 03.30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanından sizleri alarak, servislerimiz ile Sabiha Gökçe Havalimanı’na hareket ediyoruz. Havaalanında nüfus cüzdanı, ehliyet ile uçağımıza c/in işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Alana kendi imkânları ile gelecek olan konuklarımızla 04.00’de Pegasus Kontuarı önünde buluşarak güvenlik kontrolünden geçiyor ve 06.05'da hareket edecek olan Pegasus Havayolları İstanbul Sabiha Gökçen – Hatay uçağı ile Hatay'a hareket ediyoruz. Hatay'da bizi bekleyen aracımıza binerek Çan, Ezan, Hazan, Künefe, Asi Nehri, Şelaleleri ve farklı inanışlardaki yaşam alanları ve son zamanlarda diziler ile ünlenen Antakya’ya hareket ediyoruz. Yol üstünde vereceğimiz molada ekstra olarak alacağımız kahvaltının ardından Antakya’nın bambaşka bir yüzü olan mitolojik dönemlerden günümüze sayfiye yeri olarak kullanılan Daphne ile Apollo’nun hikâyesine konu olan şelaleleriyle meşhur Harbiye’ye hareket ediyoruz. Bu doğal güzelliği yakından görerek Dünyanın en önemli mozaiklerinin sergilendiği ve an itibariyle Türkiye’nin en büyük Mozaik Müzesi konumundaki Antakya Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'ne hareket ediyoruz. Hizmete yeni açılan bu muhteşem müze, sizleri büyüleyecek cinsten. Müzeden sonra şehrin tarihi sokaklarında yapacağımız yürüyüş sırasında şehirde hala var olan Katolik - Ortodoks cemaatlerine ait kiliseleri de görme şansımız olacak. (Belirtilen Kiliseler halen aktif ibadethane olduklarından, ibadet saatlerinde ziyaretçi kabul etmemektedirler. Misafirlerimizin bu duruma karşı hazırlıklı olmalarında fayda vardır.) Sonrasında Anadolu’da yapılan ilk camilerden birisi olarak bilinen Habibi Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Sokaklar içeresindeki yürüyüşümüz sırasında Antakya evlerinide yakından görüyoruz. Ardından da otobüsümüze binerek Hristiyan tarihinin en eski kiliselerinden biri olarak bilinen ve “Hristiyanlık” isminin ilk kez zikredildiği Saint Pierre Kilisesini geziyoruz. Müze gezimizin ardından  Çınaraltı Künefeye giderek künefenin yapılışını görüp, tadıyoruz. Sonrasında Antakya’da devam eden zanaat dallarından biri olan ipek dokumacılık hakkında bilgi almak için Defne Koza Evine gidiyoruz. İpek böceği yetiştirme, kozadan iplik elde etmek, tezgâh hazırlama ve ipek dokumasını görerek bilgi alıyoruz. Burada hem ipek dokuma hem de yöresel ev yapımı reçelleri almanız için kısa bir mola veriyoruz. Sonrasında Gaziantep'te bulunan otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

2. Gün

Zeugma Müzesi - Halfeti - Adıyaman – Karakuş Tümülüsü – Cendere Köprüsü – Nemrut Dağı (Ekstra) – Gün Batımı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Zeugma’dan çıkartılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği Zeugma Mozaikleri Müzesini geziyoruz. Ardından müzeden ayrılarak, kara gülün memleketi olan Halfeti'ye hareket ediyoruz. Birecik baraj gölünün üzerindeki tekne turumuza çıkıyoruz (Ekstra). Tekne turumuzun ardından  Adıyaman'a hareket ediyoruz. Adıyaman'da minibüslerimize binerek Nemrut Dağı’na doğru yola çıkıyoruz. Yol güzergâhımızda Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü, Yeni Kale gezdikten sonra, Nemrut Dağı’nın Doğu Terası’na ulaşıyoruz. I.Antiochos, Zeus, Apollon, Herakles, Kommagene, Kartal ve Arslan Heykellerini görüp, kısa bir yürüyüşle Batı Teras’ına geçip, Dünyanın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut’ta Gün Batımını izliyoruz. Dağın en önemli unsuru ise Kommagene Kralı Antiochos'a ait Tümülüs ve Kutsal alanlarıdır. Batı ve doğu terası, bağış sunağı gezileri ve güneşin batımı sonrasında otelimize ulaşıyoruz. (Gün Batımına göre otele giriş saati değişebilir.) Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

3. Gün

Diyarbakır – Diyarbakır Ulu Camii – Mardin Kapı – Batman - Hasankeyf – Midyat – Telkâri Çarşısı – Mor Gabriel Veya Deyrulzafaran Manastırı

Turumuz, sabah otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında, Nissipi köprüsünden Siverek bölgesine geçiyoruz. Oradan Diyarbakır'a varıyoruz. Diyarbakır'da ilk olarak  sur içerisinde yer alan İslam tarihinin en eski camilerinden olduğuna inanılan, Anadolu’da kurulan ve İslam Dünyası’nın V. Haremi Şerifi olan Diyarbakır Ulu Camiini geziyoruz. Sonrasında yapım tarihi ve yaptıran uygarlığın bilinmediği, 9000 yıllık bir tarihe sahip olduğu bilinen Diyarbakır Surlarının en eskisi olan Mardin Kapı ve Keçi Burcunu görüyoruz. Aynı noktadan Dicle kıyısındaki Hevsel Bahçeleri ve 10 Gözlü Köprüyü de gördükten sonra Batman üzerinden Hasankeyf’e doğru hareket ediyoruz. Türkiye’de ilk petrol kuyusunun bulunduğu ilimiz Batman’ı panoramik olarak gördükten sonra, Ilısu Barajı ile sular altında kalan olan Hasankeyf’e varıyoruz. Eski Hasankeyf'ten çıkartılan eserlerin bir kısmını Yeni Hasankeyf'de görüyoruz. Bunlar Zeynel Bey Türbesi, El Rızk ve Süleyman Paşa Camilerinin minareleri olacaktır. Sonrasında Gercüş üzerinden Midyat’a hareket ediyoruz. Müsaitlik durumuna göre, Süryani cemaatinin Dünyadaki en önemli merkezlerinden ve de mimari açıdan eşsiz sayılabilecek Mor Gabriel veya Deyrulzafaran Manastırlarından birisini geziyoruz. Sonrasında eski Midyat'a geri dönüp gezimize tarihi Midyat evlerinin arasından yürüyerek devam ediyoruz. Midyat’ın dünyaca ünlü el işleme sanatı olan gümüş ve telkâri ürünlerinden satın alınabileceğiniz çarşıda serbest zaman verdikten sonra aracımızla buluşarak otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

4. Gün

Mardin - Tarihi Çarşılar - Kasımiye Medresesi - Şanlıurfa - Balıklı Göl - Hz. İbrahim Magarası Ve Makamı - Göbeklitepe

Turumuz, otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, Eski Mardin turumuzu yürüyerek gerçekleştiriyor.  Tarihi Mardin sokaklarından yaya olarak yolumuza devam edip Mardin Müzesi Binasını dışardan görerek, Mardin’in en önemli tarihi yapılarından içerisinde Hz. Muhammedin sakalı şerifinin bulunduğu Ulu Camiyi geziyoruz. Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış olan PTT binasını görüyoruz. Tarihi çarşılarda alışveriş molası verdikten sonra Mardin’in sembollerinden olan Abbaralardan geçerek bizi bekleyen aracımızla buluşup 15.yy Akkoyunlu Hükümdarı Sultan Kasım tarafından yaptırılan Kasımiye Medresesi’ni geziyoruz. Bu noktada muhteşem manzarasıyla Mezopotamya Ovası’nı fotoğraflamayı unutmayınız. Alacağımız yöresel öğle yemeğinin ardından Dünya arkeolojisinin göz bebeği olan ve arkeolojik çalışmaların halen devam ettiği, dünyada bilenen ilk tapınağı içinde barındıran Göbekli Tepe Kutsal Alanını geziyoruz. Tarihin yeniden yazılmasına neden olan arkeolojik alan ziyaretimizin ardından Peygamberler Şehri olan, Çiğ Köfte, Balıklı Göl, Harran denildiğinde aklımıza gelen şehir Şanlıurfa’ya ulaşıyoruz. Halil-ül Rahman Gölü, Balıklı Göl, Ayn Zeliha Gölü, Hz İbrahim Makamından ötürü ismini alan Makam Camii, Rızvaniye Camii, Mevledi Halil Camii, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı görüyoruz. Panoramik Urfa Kalesi, Tarihi Çarşılardan olan Sipahiler, Hüseyinciler, Bakırcılar Çarşısını geziyoruz. Eşkıya filminden de anımsayabileceğiniz Gümrük Han’da vereceğimiz çay molası sonrasında otelimize doğru yol alıyoruz.  Konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimiz ile Şanlıurfa Kültürünün vazgeçilmezi olan Sıra Gecesine gidiyoruz. (Ekstra)

5. Gün

Harran - Ulu Camii - Konik Kubbeli Ev - Birecik - Tarihi Çarşılar - Tahmis Kahvesi

Turumuz,  otelde alacağımız sabah kahvaltısının ardından Şanlıurfa’nın en popüler ilçesi olan Harran'a hareket ediyoruz. Burada ilk olarak Harran Şehrinin ortasında 22 mt yükseklikte var olan Harran Höyüğü, Türkiye’de İslamiyet döneminde kurulmuş en eski cami olma özelliğini taşıyan Harran Ulu Camii, avlusunda yer alan Anadolu’da kurulan İlk İslam Medresesi (Harran Üniversitesi), İç Kale, Tarihi Surlar ve Konik Kubbeli Evlerinden (Karınca Ev) birini ziyaret ediyoruz. Burada alacağımız muhteşem fotoğraf karelerinin ardından Harran’dan ayrılarak, Birecik'e hareket ediyoruz. Nesli tükenmekte olan Kelaynak kuşlarını üretme çiftliğine giderek kuşları doğal ortamlarında görüyoruz. Sonrasında Nizip üzerinden Gaziantep'e hareket ediyoruz.   İlk olarak yapılış tarihi ve uygarlığı bilinmeyen Türkiye’de günümüze kadar ayakta kalan nadir yapılardan olan Gaziantep Kalesini (Panoramik) görüyoruz. Tahmis Kahvesinde menengiç kahvesi molası sonrası, bölgenin en çarpıcı özelliğinden olan Almacılar Pazarı önünde serbest zaman veriyoruz.  Sonrasında yöresel alışverişlerimizi gerçekleştireceğimiz bakırcılar, yemeniciler,  baharatçılar ve fıstıkçılar çarşılarında serbest zaman veriyoruz. Molamızın bitiminde Gaziantep Havalimanına hareket ediyoruz. 22.25’da kalkacak olan Pegasus Havayolları’na ait olan uçağımız ile İstanbul’a hareket ediyoruz. İstanbul’a indiğimizde bizleri bekleyen servislerimize binerek, siz değerli misafirlerimizi aldığımız noktalara bırakıp, bir sonraki gezimizde buluşmak üzere üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşcakalın.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

+ Programda Belirtilmeyen Yemekler

+ Ekstra Turlar

Önemli Notlar
**Bütün uçaklı paketlerimizde havayolu, havalimanı ve uçak saati değişikliği yapılabilir. Bu bilgilendirmeler sizlere turdan 2 gün önce gönderilecektir.

*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT