Uçaklı Hatay Lezzet Turu

Uçaklı Hatay Lezzet Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Hatay Lezzet Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Hatay - Antakya - Samandağ

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 02:30 Merter Metro istasyonu otoparkı - 02:45 Harbiye Jolly Tur Önü - 03:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Önü - 03:05 Kozyatağı Hilton Otel Yanı ( Yenisahra Köprüsü ) - 03:30 Sabiha Gökçen Havalimanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 29, 2020 ~ Mar 1, 2020

Tur Programı

1. Gün

Hatay - İstanbul

Sabiha Gökçen Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali Pegasus kontuarında check-in işlemlerimizi uçuştan 3 saat öncesinde tamamlayarak İstanbul-Hatay Uçağı ile Hatay'a hareket ediyoruz. . (Uçak kalkış saatlerinde oluşabilecek rötarlardan dolayı, tur programında değişiklik yapılabilir) Hatay hava alanına inişimizle turumuza başlıyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza binerek kahvaltıya geçiyoruz. Yöresel tatlardan oluşan kahvaltı sonrası Antakya gezimize başlıyoruz. Çan-Ezan-Hazzan sesinin birbirine karıştığı inançlar ve barış simgesi bu güzel kentte gezimize başlıyoruz. İlk gezi durağımız Dünyanın ikinci büyük Mozaik Müzesi oluyor. Burada Antakya’nın değişik yerlerinde yapılan kazı çalışmaları neticesinde gün yüzüne çıkartılmış Mitolojik sahneleri barındıran mozaikleri görüyoruz. Rehberimizin anlatımları eşliğinde bu müzeyi gezdikten sonra Dünyanın ilk mağara kilisesi St. Pierre Kilisesi’ni görüyoruz. Habib Neccar Dağı’nın yamaçlarına kurulmuş olan bu kilisede anlatımları dinledikten sonra şehrin bu yüksek noktasından bölgenin fotoğraflarını çekiyoruz. Anadolu’da yapılan ilk camii olan ve içerisinde Hz İsa’nın havarilerinden Yahya, Yunus, Şem'un Sefa ve Yasin Süresinde adı geçen Habib–i Neccar’ ında kabrinin bulunduğu Habib Neccar Camiini ziyaret ediyoruz. Ardından Eski Antakya Evlerini göreceğimiz sokaklarda yürümeye başlıyor, Katolik, Ortodoks Kiliselerini ve Hatay Sinagog'unu ziyaret ediyoruz. (Ziyarete açık olduğu takdirde Sinagog ve Kiliseleri görebiliriz) Sonrasında, Hatay’ın meşhur lezzetlerinden olan Haytalı tatlısını tatmak ve kahvelerimizi yudumlamak için meşhur Affan Kahvesi’ne gidiyoruz. Antakya’nın modern halini bize unutturacak olan Uzun Çarşıya giriyor, verilen serbest zaman sonrası, eski dönemlerde Antakyalı zenginlerin yazlık mevkii olan ve çağlayanlarından su kanallarıyla şehre su getirilen Defne (Harbiye)’yi geziyoruz. Harbiye’deki gezimizden sonra otelimize yerleşiyoruz. Konaklama otelimizde. Yeme İçme Bilgileri Sabah Kahvaltısı : Karaca Kahvaltı Evi > Köy Kahvaltısında Mevsimlere Göre; Köy Peyniri, Halhalı Zeytin, Hatay Zeytin Salatası, Zahter Salatası, Cevizli Çökelek, Sürk, Hatay'a Özgü Tuzlu Yoğurt, Yöresel Bal-Kaymak, Katıklı Ekmek, Gözleme, Pide, Lavaş Ekmek, Domates-Salatalık, Toprak Tepside Yumurta , Toprak Tepside Kızarmış Peynir, Sade Çökelek, Peynirli Salata Ve Çay.Öğle Yemeği: Sultan Sofrası > Oruk, Sac Oruğu, Yoğurt Aşı, Ekşi Aşı, Aşur, Mumbar, Kağıt Kebabı , Tepsi Kebabı, Semirsek ,Biberli Ekmek, Künefe.Akşam Yemeği: Boğaziçi Restaurant >Kıyma Şiş, Tavuk Şiş , Patlıcan Şiş , Antakya Mezeleri ( Biber Salatası ,Biberli Yoğurt , Humus , Kekik , Humus ) İrmik Helvası, Künefe

2. Gün

Hatay - İstanbul - Antakya

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası, Antakya’nın denize açılan kapısı olan Samandağı’na doğru yola çıkıyoruz. Eski köy yollarından ulaşacağımız Türkiye’de bulunan tek Ermeni köyü olan Vakıflı köyüne ulaşıyoruz. Rehberimizin anlatımları sonrasında gezimizi tamamlayarak, her yeri tarih kokan Hatay şehrinin efsanesiyle meşhur Hıdırbey Köyü’ ne hareket ediyoruz. Burada yaklaşık 20 mt uzunluğundaki Musa Ağacı’nı gördükten sonra, deniz kenarında bulunan Selevkos Antik Kent ine ulaşıyoruz. Burada meşhur Roma İmparatoru Titus Flavius Vespasianus zamanında yapılmış ve kayaları oymak suretiyle deniz kenarında bulunan antik şehrin, limanın dağlardan gelen çamurlu suyla dolmasını engellemek için inşa edilmiş Titus su kanallarını görüyoruz. Metrelerce yükseklikteki bu su kanallarında yapacağımız yürüyüş sonrası halk arasında beşikli mezar olarak geçen antik dönemden kalma mezarları ziyaret ediyoruz. Defne ağaçları ve kokusu içerisinde yapılan bu gezi sonrası dönüş yoluna geçiyor ve Hatay Havalimanına gidiyoruz. Hatay - İstanbul uçağı ile İstanbul’a varıyoruz. Siz sayın misafirlerimizden tekrar bir başka Tatilsepeti organizasyonunda buluşmak dileğiyle ayrılıyoruz. Yeme İçme BilgileriSabah Kahvaltısı: Otelde Acık Büfe Olarak Sunuluyor.Öğle Yemeği: Pöç Kasabı Ve Kebap Salonu (Tepsi Kebabı – Kâğıt Kebabı )

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Sabah Kahvaltıları

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ Şehir Vergileri

Paket Fiyatlarımız Otel, ulaşım ve çevre gezilerini kapsamaktadır.
Mola Yerleri: Çevre yolu üzerinde ki dinlenme tesisleri.  
Mola Yerlerimiz; yoğunluk, tadilat vb. gibi mücbir sebeplerden ötürü mevki ve hizmet standartları açısından aynı olmak kaydıyla değiştirilebilir. Program zamanlamasında(gün içerisinde gezilecek vizit noktalarının sırasında ve ya günler arasında) hava durumu, yol durumu vb. gibi nedenlerle Rehber gerekli gördüğü takdirde değişiklik yapabilir. Mücbir sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) ve ya misafirlerimizin rehberimizin verdiği zamanlamalara uymamaları sebebiyle tur programımızda yazdığı halde gezilemeyen yerlerden Tatilsepeti kesinlikle sorumlu değildir. Turlarımız bölge yoğunluklarına bağlı olarak mevcut programın içinde gün değişikliği yapılarak aynı programı gerçekleştirir. Bunun yanı sıra tur programlarında gün sıralamalarında belirtilen tekne turu programlarında gün değişimi yaşanabilmektedir. Tur programında yer alan gece turları gibi ekstra turlar kişi sayısı ve mevcut personelin şartlarına bağlı olarak gerçekleştirilir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlar tüm yolcuların katılımı olmasa dahi gerçekleştirilecektir. Ekstra turlarda; tura katılmayacak olan misafirlerimiz rehberimiz tarafından şehre girmeden önce yer alan dinlenme alanlarına ve ya şehir merkezlerine yönlendirilecektir. Yol üzerinde yapılan ekstra turlara katılmak istemeyen yolcular, mola yerinde beklemeyi kabul ederek tura katılmışlardır.Ek Hizmet Bedelleri Paket(Ulaşım ve konaklama) fiyatın üstüne eklenerek total bir paket halinde taksitlendirilebilir. İndirimli statüsünde olan misafirlerimiz bu bedeli indirimli öderler.
En son yayımlanan sirkü bir önceki sirküyü geçersiz kılar. 27.12.2017 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne veya babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda, tura katılım için gerekli olan muvaffakatnamelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurulması zorunludur. Kişilerin tura katılımlarındaki sağlık sorunları, hamilelik durumu, sürekli kullanımda bulundukları ilaçlar ile ilgili raporları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Turumuzun Otelleri: Aşağıda belirtilen tesis isimleri turumuzun konaklama önceliğinin bulunduğu tesislerdir. Müsaitlikler doğrultusunda otel isimleri turun kalkışından 48 saat öncesinde talep edilmesi durumunda bildirilecektir.Yoğunluk ve mücbir sebepler nedeniyle standart bakımından aynı olmak kaydıyla oteller değişiklik gösterebilir. Böyle bir durumda misafirlerimiz Tatilsepeti temsilcisi tarafından bilgilendirilir.
Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.

Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego/Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner/Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler:17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler:16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT