Uçaklı Kapadokya - Kayseri Turu

Uçaklı Kapadokya - Kayseri Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Kapadokya - Kayseri Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Erciyes Dağı - Döner Kümbet - Göreme Açık Hava Müzesi - Paşabağ - Çavuşin - Dervent Vadisi - Hacı Bektaş - Hunat Hatun Medresesi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 04:30 Beylikdüzü Migros Önü - 05:00 Yenibosna Airport Avm - 05:30 Şişli Acente Merkez Ofis Önü - 06:00 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanı -

Paylaş:

istanbul.net.tr Şub 22, 2020 ~ Şub 24, 2020

Tur Programı

1. Gün

Kayseri – Honat Hatun Türbesi – Selçuklu Uygarlık Müzesi - Erciyes Dağı

Turumuz; Pegasus Havayolları Sabiha Gökçen – Kayseri 07:45 uçuşu ile başlamaktadır. Sabiha Gökçen havaalanı için, kullanmak isteyen misafirlerimiz için; 03.30 Beylikdüzü Migros Önü, 04.00 Yenibosna Airport AVM, 04.30 Şişli Prontotour Merkez Ofis Önü, 05.00 da Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Yanından hareket eden ücretsiz servislerimiz bulunmaktadır. (Servis saatleri uçuş saati değişikliğine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Uçaklı turlarda, tur öncesi servis saati bilgilendirilmesi yapılmaktadır.) Servis kullanmayıp, havaalanına kendi imkânlarıyla gelen misafirlerimizin en geç saat 05.30’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olması gerekmektedir. Havaalanında nüfus cüzdanı / ehliyet ile uçuşumuz için check-in işlemlerimizi yaptıktan sonra 07.45 uçağı ile Kayseri’ye hareket ediyoruz. Kayseri’de alacağımız serbest sabah kahvaltısının ardından gezimize başlıyoruz. Kayseri Surları ve Kalesi geniş bir alana sahiptir. Bu alan içerisindeki gezimizde,  Roma İmparatoru III. Gordianus zamanında (M.S 238–244) inşa edilmiş olan Kayseri Kalesi’ni (İç Kale, Kuyumcular Çarşısı, Kale Camisi) Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi’ni,  Mahberi Honat Hatun Külliyesi’ni ve Döner Kümbet’i görüyoruz. Sonrasında 18. yüzyıl konak yaşamını yansıtacak şekilde tasarlanmış ve dekore edilmiş Güpgüpoğlu Konağı (Etnoğrafya Müzesi) ve Çanakkale, Sakarya ve Kurtuluş Savaşlarında birçok şehit ve gazi veren Kayseri Lisesi'ni (Milli Mücadele Müzesi) ziyaret ediyoruz. Ardından  Anadolu’nun ilk Türk tıp merkezlerinden Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesine hareket ediyoruz. Tıp medresesi, darüşşifa ve bimarhane (akıl hastanesi) bölümlerinden oluşan yapı gününmüzde Selçuklu Uygarlığı Müzesi olarak hizmete açılmış. Müzemizi ziyaret ettikten sonra pastırma - sucuk alışverişi için pastırmacılar çarşısında serbest zaman veriyoruz. Son gezi noktamız ise İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan ve 12 ay boyunca karı hiç erimeyen Erciyes Dağı olacak. 2150 metre yüksekliğinde kış sporu tesislerinde mola veriyoruz. Erciyes Dağı’nda vereceğimiz serbest zaman sonrasında otelimize varıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde gerçekleşecektir.

2. Gün

Göreme Açık Hava Müzesi - Şarap Mahzeni - Paşabağ - Çavuşin - Dervent Vadisi - Güvercinlik Vadisi

Turumuzun ikinci gününde, kahvaltı öncesinde dileyen misafirlerimiz Balon Turuna veya ATV Turuna katılma imkanı bulabilirler.  Kahvaltı sonrasında, eski adı Korama olan Göreme Vadisi içindeki Göreme Açık Hava Müzesi’ni geziyoruz. Kaya kiliseleri (Elmalı, Yılanlı, Çarıklı Kiliseleri), yemekhane, mutfak, kiler ve İncil’in baştan sona resmedildiği Tokalı Kilisesi müzede göreceğimiz yerler arasında olacak. Sonrasında Ürgüp’e doğru ilerliyoruz. Ürgüp içinde yapacağımız panoramik tur sonrası şarap mahzenlerini gezip Kapadokya’nın lezzetli şaraplarını tatma imkânı buluyoruz. Sonrasında şapkalı peribacalarının ve Kapadokya’nın simgesi olan Üç Güzeller Peribacalarını görüyoruz. Ardından bölgenin en yüksek noktası konumunda bulunan Uçhisar Kalesi’ni panoramik olarak görebileceğimiz Güvercinlik Vadi'sinde kısa bir mola veriyoruz. Molanın ardından Avanos bölgesinde yeralan Onyx Taş Atölyesinde taşların özellik ve işlenişlerine dair bilgiler alıp alışveriş molası veriyoruz. Sonrasında Çavuşin Köyü’nü ziyaret ediyoruz. Çok başlı peribacalarının en güzel örneklerini göreceğiniz Paşabağ’da (Keşişler Vadisi) fotoğraf molası veriyoruz. İlginç peribacası oluşumlarını içerisinde barındıran, adını da deve şeklindeki peribacasından alan Develi Vadi (Dervent Vadisi) gezisi ardından çanak-çömleği ile meşhur Avanos’a gidiyoruz. Avanos’da Kızılırmak’ı görüp, çömlek atölyesinde Kızılırmak’ın çamurundan yapılan çanak-çömleklere dair bilgi alıyoruz. Dileyen misafirlerimizle Kapadokya turlarının olmazsa olmazlarından yöreye özgü Türk Gecesi’ne gidiyoruz. (Ekstra)

3. Gün

Yeraltı Şehri - Ihlara Vadisi

Turumuzun üçüncü gününde; otelimizde alınan sabah kahvaltı sonrasında, düşman baskınlarından kaçan binlerce kişinin, aylarca yaşayabilmesi amacıyla yapılmış olan Özkonak Yeraltı Şehri (Derinkuyu veya Kaymaklı Yeraltı şehri) gezimizi gerçekleştiriyoruz. Tarihi kaynaklardaki adı Peristremma olan, bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle; doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunun bir araya geldiği nadir alanlardan Ihlara Vadisi'ne hareket ediyoruz. Bünyesinde binlerce yaşam alanı bulunan Ihlara Vadisi, diğer kanyonlardan farklı olarak geçmiş dönemlerde içerisinde insanların yaşadığı dünyanın en büyük kanyonu olma özelliğini taşımaktadır. Belisırma Köyündeki giriş noktasından (Yoğunluğa bağlı olarak Ihlara Girişinden) vadiye inerek kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Yürüyüş sırasında güvercinlikleri, Melendiz Nehri, yaşam alanları, Kırkdamaltı Kilisesi (Aziz Georgios Kilisesi) görüyoruz. Nehir kenarında verdiğimiz kısa bir molanın ardından dönüş yolculuğumuza başlamak üzere Kayseri Havalimanı’na hareket ediyoruz. Pegasus Havayollarına ait saat 22.05 uçağımıza binerek İstanbul’a ulaşıyoruz. Sabiha Gökçen havaalanından kullanmak isteyen misafirlerimiz için Kadıköy, Şişli ve Yenibosna için servislerimiz bulunmaktadır. Servislerimizle sizi aldığımız noktalara bırakarak, bir sonraki Prontotour organizasyonunda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz. Hoşçakalın

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Rehberlik Hizmetleri

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Transferler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Akşam Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Müze Kart

Uçuş Bilgileri:

Gidiş: Pegasus HY / Sabiha Gökçen - Kayseri: 08:15
Dönüş: Pegasus HY / Kayseri - Sabiha Gökçen: 20:10


Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.

Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine 1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır. En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir.

Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır. Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır.
Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır.
Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT