Uçaklı Kapadokya Turu

Uçaklı Kapadokya Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Kapadokya Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Avanos - Kızılırmak - Uçhisar - Güvercinlik Vadisi  - Göreme - Hacı Bektaş Veli Türbesi - Derinkuyu - Ihlara Vadisi

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Pegasus Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 06:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı Önü - 06:15 Mecidiyeköy Divan Otel Önü - 06:00 Ataköy Olimpiyat Evi Sinan Erdem Spor Salonu Önü - 05:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu Marmara Park Karşisi -

Paylaş:

istanbul.net.tr May 13, 2021 ~ May 15, 2021

Tur Programı

1. Gün

Avanos - Kızılırmak - Uçhisar - Güvercinlik Vadisi

Sabah 05:30 Beylikdüzü Shell İstasyonu ( Marmara Park karşısı ), 06:00 Ataköy Olimpiyat Evi (Sinan Erdem Spor Salonu önü), 06:15 Mecidiyeköy Divan City Otel önü, 06:30 Kadıköy Evlendirme Dairesi Otoparkı önünden hareketle 07:00 Sabiha Gökçen Havalimanı'nda siz değerli konuklarımızla kültür rehberinizin buluşmasının ardından Pegasus Havayolları'nın 09:10 uçağıyla yaklaşık bir saatlik on beş dakikalık yolculuğun ardından Kayseri Erkilet Havalimanı'na iniyoruz. Burada bizleri bekleyen aracımıza binerek Güzel Atlar Diyarı Kapadokya bölgesine gidiyoruz. Bölgeyi tanımaya Güvercinlik Vadisi ile başlıyoruz. Vadide vereceğimiz fotoğraf molası ile yeryüzünde benzerine çok az rastlanan doğa harikası oluşumları görerek bölgenin en yüksek 3 noktasından biri olan Uçhisar Kalesi’ne varıyoruz. Kale eteklerinde gezimizde bulunan birçok alanı panoramik olarak görme şansına sahip olduktan sonra Anadolu'nun en uzun nehri olan Kızılırmak’ın yanı başında bulunan Avanos’a geçiyoruz. Derler ki ‘’Kör bile bulur Avanos'un yolunu, çanak çömlek kırıntılarından.’’ İşte böyle bir kültürün oluştuğu bu noktada çanak-çömlek ve onyx atölyelerini gezip bilgi ve alışveriş imkanını bulduktan sonra Paşabağları’nda, diğer adıyla Keşişler Vadisi’nde ikili ve üçlü peribacalarında fotoğraf çekip kısa bir yürüyüş yaparak, kayalara oyulmuş inziva noktalarını görüyoruz. Ardından Şarap Mahzenleri’ni gezip Asmalı Konak'ta fotoğraf molası vermemizin ardından programımızı tamamlıyoruz. Otele dönüş, akşam yemeği ve konaklama.Günün Restoranı ve Menüsü ( Ekstra ) : Uranüs Restoran; Mercimek Çorbası, Pastırmalı Kuru Fasulye, Pilav, Turşu, Çömlek Kebabı, Tatlı Alışveriş Noktaları: Sayan Onyx Atölyesi, Hisarönü Seramik Art Gallery

2. Gün

Göreme - Hacı Bektas - Dervent - Türk Gecesi

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası ( İsteyen misafirlerimiz kahvaltı öncesi extra balon turuna katılabilirler ) hareketle Göreme Açık Hava Müzesi’ndeki en güzel kaya kiliselerini; Rahipler Manastırı, Rahibeler Manastırı, Basil Kilisesi, Barbara Şapeli,Yılanlı Kilise, Çarıklı Kilise, Yemekhane ve Kiler yapılarını, gezdikten sonra Çavuşin köyü’nü görerek eski adıyla Suluca karahöyük olan Hacı Bektaş ilçesine varıyoruz. Hacı Bektaş-i Veli nin dergahını kurduğu bu noktada müzede bulunan Aş Evi, Meydan Evi, Pir Evi, Aslanlı Çeşme,Üçler Çeşmesini görüyoruz. Buradaki programımızı tamamladıktan sonra Anadolu’da yüzyıllar boyu süren halı kültürünü daha yakından tanıyarak halı şovu izliyoruz. Ardından doğanın bir mucizesi olan harika oluşumları görmek üzere Dervent vadisini ziyaret ediyoruz. Buradaki gezilerimizi tamamlamamızın ardından otele dönüş ve akşam yemeği. Ardından bölgenin otantik yapısını gösteren Türk gecesinde (Extra) günün yorgunluğunu eğlenerek atacağız.Günün Restoranı ve Menüsü (Ekstra): Han Restoran, açık büfe sıcak, soğuk, tatlı ve meyve Alışveriş Noktaları: Bazaar 54 Halı AtölyesiTürk Gecesi: Limitsiz alkollü-alkolsüz yerli içecek, soğuk mezeler, yöresel folklör gösterileri ile oryantal şov.(Ekstra Tur 100 TL)

3. Gün

Derinkuyu - Ihlara Vadisi - Kayseri

Sabah otelde alınan kahvaltı sonrası hareketle Kapadokya’nın gizemini daha da arttıran bölgedeki en güzel yeraltı şehirlerinden olan Derinkuyu Yeraltı şehrine varıyoruz. Yerin 7 kat altında yaşamanın mucizevî yanlarını görerek jeotermal bir bölgede bulunan Narlıkuyu Krater Gölü’ne gidiyoruz. Burada vereceğimiz fotoğraf molasında muhteşem manzara karşısında ikramımız olan sıcak çikolatalarınızı yudumladıktan sonra 3268 metre yüksekliği ile bölgenin en yüksek dağlarından biri olan Hasan Dağı’nın heybetli görüntüsü eşliğinde Ihlara Vadisi’ne varıyoruz. 14 km. uzunluğunda ve içerisinde yaklaşık 105 tane kiliseyi barındıran bu vadide Melendiz Çayı’nın kenarından yürüyerek Ağaçaltı, Yılanlı ve Sümbüllü Kiliseleri'ni ziyaret ediyoruz. Ardından vadinin bitiş noktası olan Selime Köyü’ndeki eşsiz peribacalarını izleyerek Kayseri'ye hareket ediyoruz. Kale, Saat Kulesi, Honat Hatun Külliyesi ve Döner Kümbet gezilerimiz sonrasında pastırma-sucuk alışverişi yaparak Mimar Sinan Anıtı ve yine Selçuklu eserlerinden olan Gevher Nesibe Tıp Okulu'nu ziyaret ettikten sonra Kayseri Erkilet Havalimanı'na gidiyoruz. Saat 17:30 Pegasus uçağımız ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na hareket ediyoruz. Burada bizleri bekleyen servis araçlarımız ile sizleri aldığımız noktalara bırakırken bir sonraki turlarımızda buluşmak üzere sizlere veda ediyoruz.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Rehberlik Hizmetleri

- Çevre Gezileri

- İkramlar

- Alan - Otel / Otel - Alan Transferi ve Şehirlerarası Transferler

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ Müze Kart

+ İçecekler

+ Ekstra Turlar

+ Kişisel Harcamalar

Şehirlerarası Ulaşımlarda, PCR Testi Uygulaması Hakkında;

İçişleri Bakanlığı’mızın 20.08.2021 tarihli genelgesinde belirlediği önlemler çerçevesinde, paket turlarımızda kullanılan ulaşım araçları ile seyahat konusunda yapılan değişiklik; 6 Eylül 2021 sonrasında özel araç hariç, otobüslü turlar, uçaklı turlar, uçak, şehirlerarası transfer, tren , şehirlerarası otobüs gibi toplu taşımalarda yolculuk yapmak isteyen aşısız ve covid geçirmemiş kişilerden son 48 saate ait negatif sonuçlu PCR testi talep edilecektir. Bu çerçevede 6 Eylül 2021 Pazartesi gününden itibaren seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık (Covid19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise bu kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecektir.

2 doz aşısı olan misafirlerimizin aşının üzerinden 14 gün geçmesi gerekmektedir. 2.aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirlerimiz için Pcr testi gerekmektedir.

Turlarımızda tur başlangıcından itibaren 48 saat içinde yapılmış ve sonucu negatif çıkmış kişiye özel PCR testi tur süresince geçerli olacak olup, tur boyunca aynı kişilerin bir arada bulunacak olması sebebiyle ilave test yaptırma gereği olmayacaktır.


Gezi Süresi 2 Gece 3 Gün Olup Otel Konaklaması aynıdır. 0-2 yaş çocuklara otobüste koltuk ve otel konaklamasında yatak verilmez.Turlarımız otobüs, otel, tur programı ve rehberlik hizmetleriyle bir bütündür, ayrı ayrı düşünülemez. Kullanılmayan ulaşım,konaklama,çevre gezileri vb. haklar geri iade edilmez. Rezervasyon esnasında otobüs koltuk numarası verilmez.Yeterli sayıya ulaşılamadığı takdirde tur hareket tarihinden 20 gün öncesine kadar seyahat acentesi turu iptal etme hakkına sahiptir. İptal durumunda acente misafirlerine bizzat haber vermek ile yükümlüdür. Konaklama bölgelerinde ve otellerinde mücbir,öngörülemeyen ve engellenemeyen sebepler nedeniyle değişiklik yapılabilir.Böyle bir durumda misafir onayı alınır.

Otobüs için yeterli sayı olmadığında klimalı yatar koltuklu servisli Mercedes Sprinter yada Turkuaz marka araçlar ile turlar yapılabilir.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT