Uçaklı Van Ve Doğubayazıt Turu

Uçaklı Van Ve Doğubayazıt Turu

Gezi Rehberi Uçaklı Van Ve Doğubayazıt Turu

Vize: Vizesiz

Gezilecek Yerler: Van - Kedi Evi - Muradiye Şelalesi - Tendürek Dağı - Doğubayazıt - İshakpaşa Sarayı - Tatvan - Nemrut Krater Gölü - Ahlat - Van Gölü - Akdamar Adası - Halı Atölyesi

Tur Tarihleri:

Ulaşım: Gidiş-Dönüş: Türk Havayolları İle

Kalkış Noktaları: 06:30 İstanbul Havalimanı Buluşma -

Paylaş:

istanbul.net.tr Eyl 27, 2024 ~ Eyl 29, 2024

Tur Programı

1. Gün

Van Kalesi - Van Evi - Van Müzesi - Arubani Bedesteni - Gümüş ve Savur Sanat Evi - Kedi Evi

Değerli konuklarımız; İstanbul Havaalanında 08:40 Van Havalimanı Uçuşumuz için C/İn saatimizden 2 saat önce İstanbul Havalimanında buluşuyor. Uçuşumuzu gerçekleştireceğimiz uçağımızın C/in işlemlerimizi yapıyoruz. C/İn işlemlerimizin ardından Anadolu'nun en büyük kapalı havzası olan tarihi uzun yıllara dayanan Van’a ulaşıyoruz. Gezimize ilk olarak Van Kalesi ile başlıyoruz. M.Ö 840 - 825 tarihlerinde 2.Sarduri tarafından yaptırtılan ve içinde baş döndüren güzellikte kaya mezarları ve mezar odalarıyla Van’ı en hakim noktadan izleyebileceğimiz Van Kalesine hareket ediyoruz. Kale ziyaretimiz ardından örnek Van Evini geziyor ve resimlerimizi çektikten sonra kaleden ayrılıyoruz Pelotik Çağ’dan başlayıp Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar olan geçmişten günümüze olan eserleri görmek üzere Van Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Müzede; Urartular, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Karakoyunlu ile Osmanlı dönemlerine ait eserler, sikkeler ve Van halk kültürüne ışık tutan etnografik eserleri rehberimiz eşliğinde geziyor ve müze gezimizi tamamlıyoruz. Müzeden aracımız ile hareket ediyor Arubani Bedestenin içinde bulunan Gümüş ve Savur Sanat Evi’ni ziyaret ediyoruz. Urartu’lardan miras kalan “savat” sanatını ustasından dinliyor ve alışveriş yapma imkanı buluyoruz. Alışverişlerimizin ardından Van denilince aklımıza gelen bir gözü kehribar sarısı bir gözü deniz mavisiyle Dünyada tanınan Van kedilerini görebileceğimiz Kedi Evi’ni Arubani Bedeste’nin yanında ziyaret ediyouz. Van Kedilerinin sevimli dünyasından ayrılarak konaklama otelimize geçiyoruz. Akşam yemeği konaklama otelinde alınacaktır.Sabah Kahvaltısı: Thy uçuşu ile seyahatimiz gerçekleşecek olup uçak içinde sandwiç seklinde alınacaktır.Öğlen Yemeği: Şehri Van Restoran’da alınacak olup menü fiyatları geçerlidir. Tur ücretine dahil değildir.Konaklama Oteli: Van OtelleriAkşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe yada set menü olarak verilecektir.

2. Gün

Muradiye Şelalesi - Çaldıran Ovası - Tendürek Dağı - Doğubeyazıt - İshakpaşa Sarayı - Kaçakçılar Pasajı - Doğubeyazıt Kalesi

Değerli konuklarımız; sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından rehberimizin belirttiği saatte otel lobby’sinde buluşuyor ve Lale devrinin bir sanat harikasi eseri olan 99 yılda tamamlanabilmiş İshak Paşa Sarayını görmek üzere Doğubeyazıta doğru hareket ediyoruz. Gezimize ilk olarak yol üzerinde bulunan Muradiye Şelalesi geliyor kısa bir fotoğraf molamızın ardından Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail arasında yapılan Osmanlı ordusu ve Safevi devleti arasında yapılan Çaldıran Savaşına tanık etmiş Çaldıran ovasından geçerken rehberimizin Savaş hakkında vereceği bilgileri ışığında yolcuğumuza devam ediyoruz. Doğubeyazıt’a doğru yolculuğumuz devam eder iken yol üzerinde göreceğimiz Türkiye’nin en aktif yanardağı olan ve halen zirvesinde duman eksik olmayan Tendürek Dağının doyumsuz manzarasının fotoğraflarını çekiyoruz. Doğubeyazıt’a doğru yolculuğumuza rehber anlatımlar eşliğinde devam ediyoruz. Doğubeyazıt’a yaklaşırken tüm heybetiyle bizi karşılayan Ağrı dağı manzarası eşliğinde Doğubeyazıta varıyor ilk önce yöresel lezzetlerin tadın bakmak üzere restoranımıza geçiyoruz. Öğle yemeğimizin ardında muhteşem bir sanat eserinin içinde sanatın büyüsüne kendimize kaptırarak içerisinde adımlayacağımız İshak paşa sarayını geziyor Doğubeyazıt kalesini panoramik olarak görüyor meşhur Doğubeyazıt Kaçakçılar paşajlarında alışveriş molası veriyoruz. Kaçakçılar pasajı serbest zamanımızın ardıdan tur aracımızla buluşuyor konaklama otelimizde dönüyoruz. Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelinde alınacaktır. Tur ücretine dahildir.Öğle Yemeği: Ararat Restoran serbest olarak alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.Konaklama Oteli: Tatvan veya Van OtelleriAkşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe yada set menü olarak verilecektir.

3. Gün

Tatvan - Nemrut Krater Gölü - Ahlat - Selçuklu Mezarlığı - Gevaş - Van Gölü - Akdamar Adası - Akdamar Kilisesi - Halı Kilim Ataölyesi

Değerli konuklarımız; sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından rehberimizin belirttiği saatte otel lobby’sinde buluşuyor ve ekstra olarak dileyen misafirlerimiz ile Nemrut Krater Gölü programımızı gerçekleştiriyoruz. Ekstra programın ardından otelde bizleri bekleyen misafirlerimiz ve aracımıza binerek Tatvan’ı panoromik görüyor ve Ahlat’a varıyoruz. Van Gölü’nün kuzeyinde bulunan Ahlat’ta Selçuklu döneminden kalan Anadolu’ya kalan ilk büyük şehir Selçukluların “İslam’ın Kubbesi”, Osmanlıların “Ata Şehri”, Evliya Çelebi’nin ise “Oğuz Taifesi Şehri” dediği memlekettir. Meyve bahçeleriyle bezeli ufak bir yamaç üzerine kurulu Ahlat’ta bir taraftan Van Gölü’nün maviliğini seyrederken diğer taraftan da Türkiye’nin üçüncü büyük dağı Süphan’ın karlı zirvelerini izleyebilirsiniz Ahlat gezimizin ardından öğlen yemeğimizi Van Gölü kıyısında alıyor gezimizin ardından Akdamar Adasına geçeceğimiz teknemize biniyoruz. Yaklaşık 40 Dk sürecek tekne yolculuğumuz sonrasında. Akdamar adasına varıyor, ada gezimize Akdamar kilisesiyle başlıyoruz. Tevrat,İncil ve Kuranda geçen olayların taş üzerine yapılan kabartmaların anlamlarını ve kilisenin tarihini Rehberimizden dinledikten sonra bir başka büyünün içerisine dalıyoruz. Rehberimizin vereceği Serbest zamanda bol bol muhteşem Van gölü manzaralarını resimleyerek teknedeki yerimizi alıyor ve dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Teknemizden ayrıldıktan sonra bölgeye özgü Doğu Anadolu ve İran kültürünün en önemli öğelerinden olan Halı ve Kilimler hakkında ayrıntılı bilgi alabileceğimiz Halı-Kilim Mağazasında bir mola veriyoruz. Molamızın ardından meşhur balından meşhur otlu peynirine kadar olan tüm yöresel ürünleri hediye olarak sevdiklerimize götürebileceğimiz yöresel alışverişi için mağazamıza uğruyor alışverişimizin ardından Van Havalimanı’ndan 20:00 İstanbul Havalimanına olan uçuşumuzu gerçekleştirmek üzere sizleri Van Ferit Melen Havalimanına bir başka acente gezisinde görüşmek üzere bırakıyor ve sizlere veda ediyoruz.Sabah Kahvaltısı: Konaklama otelinde alınacaktır. Tur ücretine dahildir. Öğle Yemeği: Grand Deniz Restoran’da alınacak olup menü fiyatları geçerlidir. Tur ücretine dahil değildir.Konaklama Oteli: Bu akşam konaklama yoktur. Akşam Yemeği: Havaalanında alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.

Fiyata Dahil Hizmetler

- Ekonomi Sınıfı Uçuşlar

- Lüks Otobüsler İle Ulaşım

- Belirtilen Kategori Otellerde Konaklama

- Çevre Gezileri

- Rehberlik Hizmetleri

- Mesleki Sorumluluk Sigortası

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

+ Öğle Yemekleri

+ İçecekler

+ Kişisel Harcamalar

+ Ekstra Turlar

+ Müze Ören Yeri Giriş Ücretleri

+ Tekne Turu Ücretleri

Önemli Notlar:
*Rezervasyon esnasında kesinlikle Koltuk Numarası sözü ve garantisi verilemez.
*Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir.
*Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir.
*Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez.
*Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda acente misafirlerine *1(bir) gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür.
*Çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır.
*Tek bir çocuk için kullanılır.
*En son sirkü bir öncekini geçersiz kılar.
*Program zamanlamasında hava, yol vb. nedenlerle rehber gerekli gördüğü taktirde değişiklik yapabilir. Turlarımızda kullanılan araç tipleri kişi sayılarına göre aşağıdaki şekilde sınıflandırılır.
*Her turumuzda bulunan kişi sayısına göre aşağıda bulunan araç tipleri tayin edilir.
*Otobüsler: 28-46 kişi sayılarında kullanılır.
*Mercedes Travego-Tourismo 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Neoplan Cityliner-Tourliner 46+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Mitsubishi Safir 54+1+1 koltuklandırma, abs, asr, klima, 2 adet monitör, 2 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı (cep telefonu kullanılabilir)
*Midibüsler: 17-27 kişi sayılarında kullanılır. Isuzu Turkuaz 31+1 koltuklandırma, yatar otobüs koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet monitör, 1 adet buzdolabı, su ısıtıcılı mutfak ünitesi, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Minibüsler: 16’ya kadar kişi sayılarında kullanılır. Vw Volt 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı. Vw Volt El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter 12+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
*Mercedes Sprinter El 16+1 koltuklandırma, özel tasarlanmış yatar otobüs deri koltuklu, abs, asr, klima, 1 adet buzdolabı, okuma lambaları, rehber anonsu için ses sistemi, cd ve dvd oynatıcı.
Yurtiçi Oteler İstanbul Otelleri Antalya Otelleri Bodrum Otelleri Ultra Herşey Dahil Oteller Herşey Dahil Oteller Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT