Güneşe Açılan Yelkenleri Sanatla Doldurdular

Etkinlik Sergi Güneşe Açılan Yelkenleri Sanatla Doldurdular

Tarihler: 14 Aralık 2016 Çarşamba ~ 18 Aralık 2016 Pazar

Yer: Suriye Pasajı Salonu

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 14, 2016 ~ Ara 18, 2016

9 sanatçının, Greenpeace’in efsane gemisi “Rainbow Warrior” ile çıktıkları “güneş” yolculuğunda hazırladıkları eserler, 14-18 Aralık tarihleri arasında Suriye Pasajı Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Farklı sanat dallarından 9 sanatçının, “1 milyon çatıya güneş paneli” sloganıyla yola çıkan “Güneşe Yelken Açalım” kampanyası kapsamında, gemide geçirdikleri süre boyunca gerçek zamanlı bir irdeleme ile bakış açılarını form haline kavuşturarak oluşturdukları eserler; izleyicilere dünyanın enerji ihtiyacını karşılamanın nasıl mümkün olabileceğini yeni bir ışıkta gösteriyor.

Bir hafta süren yolculukları sırasında güneşten ilham alarak hazırlanan eserler, 14-18 Aralık tarihleri arasında Suriye Pasajı Salonu’nda (SUPA) ziyaretçilerle buluşacak. 14 Aralık akşamı saat 19:00’da sanatçıların da katılacağı bir kokteyl ile açılacak sergide gemide hazırlanan “Güneş” temalı eserler 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle birlikte ziyaretçilerini bekliyor olacak.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu