Hititler

Hititler

Orjinal Adı: Hititler

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Tolga Örnek

Film Türü: Belgesel

Film Süresi: 90 dakika

Senaryo: Tolga Örnek
Müzik: Tamer Çıray
Görüntü Yönetmeni: Ferhan Akgün
Oyuncular: Haluk Bilginer, Sanem Çelik, Burak Sergen, Cüneyt Türel
Yapım: 2002, Türkiye
Dağıtım:

Orjinal Sitesi: http://www.thehittites.net/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Anadolu’nun her yerinde kültürel mirası ve yapıtları ile hala nefes alıp veren bir uygarlık... Zengin eski Doğu kültürü ve Batı arasındaki kayıp halka... Zamanının en büyük askeri ve politik gücü. Mısır’ın güçlü firavunlarının en zorlu rakibi, insanlık tarihinin en dinamik ve fırtınalı dönemlerinden ‘fethedersin ya da fethedilirsin’ kuralının geçerli olduğu Bronz çağından kalan eşsiz bir miras.
Yönetmenliğini, "Atatürk" ve "Kralların Tahtı Nemrut" belgesellerine imza atan Tolga Örnek’in üstlendiği “Hititler” belgeseli, seyirciyi M.Ö 2000`li yıllara götürüyor. Hitit medeniyeti üzerine yapılmış, zengin ve dramatik bir dille sunulan ilk kapsamlı belgesel olan “Hititler”de, tarihteki ilk yazılı barış anlaşmasına neden olan büyük Mısır firavunu 2. Ramses ile Hititler arasındaki Kadeş Savaşı, Hitit Kralı 3. Hattuşili ile kraliçe Puduhepa`nın evliliği, veba salgını, saray entrikaları gibi konular vurgulanıyor.
Not: Yaklaşık 1 milyon dolara malolan ve çoğu canlandırma olan belgeselde Hitit kral ve kraliçelerini Haluk Bilginer, Sanem Çelik, Burak Sergen, Cüneyt Türel, Yeşim Alıç, Fikret Kuşkan ve Hüseyin Köroğlu canlandırıyor. Belgeselin en önemli özelliği, dramatik bölümlerde bütün oyuncuların Hitit dilinde konuşması.
“Hititler”in çekimleri Mısır, Alacahöyük, Boğazköy (Hattuşaş), Ankara Gavurkale, Kızılırmak Deltası, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ortaköy-Şapinuva, Kapadokya, Ihlara Vadisi, Hasandağ, Kültepe, Eflatunpınarı, Fasıllar Anıtı, Maşathöyük, Suriye ve İstanbul`da yapılmış. Kadeş Savaşı çekimleri, İstanbul`da oluşturulan bir platoda gerçekleştirilmiş. 560 oyuncu ve teknik ekip elemanı ile 12 uzmanın görev aldığı belgesele 2600 kişinin emeği geçmiş, film için 23 bin aksesuar ve 15 set kullanılmış.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT