İDO’nun Yeni Hedefi Bursa

İstanbul Haberleri İDO’nun Yeni Hedefi Bursa

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Kabataş’tan Bursa Güzelyalı’daki iskeleye 1 saat 45 dakikada yolcu taşımayı hedefliyor.
20.10.2011 istanbulajansi.com

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trEkim 20, 2011

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), Kabataş’tan Bursa Güzelyalı’daki iskeleye 1 saat 45 dakikada yolcu taşımayı hedefliyor.

Nisan ayında özelleştirilen İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ`nin (İDO) yeni sahiplerinin hedefinde, Bursa Güzelyalı iskelesine 1 saat 45 dakikada yolcu taşımak var.

İstanbul`dan Bursa`ya Yenikapı, Bostancı ve Pendik`ten sefer düzenleyen İDO`nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üyesi Önder Sezgi, çalışmaları tamamladıklarını, 450 kişi kapasiteli 5 deniz otobüsü ile sabah 6`dan gece 24`e kadar saat başı sefer yapacaklarını duyurdu.

Kabataş-Bursa seferlerinin 2012 ilk çeyreğinde başlayacağını aktaran Önder Sezgi, "Deniz yolculuğundan sonra seferler Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir gibi şehirlere çift katlı lüks otobüslerle devam edecek. Tek biletle Bursa`ya ulaşım 5 saatten 2 saate, İzmir`e ulaşım ise 8 saatten 4 saate inecek. İstanbul`daki yolcu internetten veya cep telefonuyla biletini aldıktan sonra bagajını Kabataş`ta deniz otobüsüne teslim edecek, seyahat bitene kadar bagajıyla ilgilenmeyecek." dedi.

`İDOBÜS` diye adlandırdıkları projenin otobüslerinin de kiralanmak üzere olduğunu bildiren Sezgi, 2012 içinde Ro-Ro seferlerini de başlatacaklarını açıkladı. Marmara`nın kuzeybatısında Ambarlı veya Tekirdağ civarındaki iskelelerden TIR`ları, kamyonları, otobüsleri alarak Marmara`nın güneyindeki ve doğusundaki iskelelere taşıyacaklarını anlatan Sezgi, Ambarlı`daki arazilerinin altyapısının hazır durumda olduğunu söyledi. Sezgi, proje sayesinde kamyon şoförlerinin 6-7 saatlik yolunun 2 saate ineceğini dile getirdi. Marmara Denizi içinde Ro-Ro yapılanmasını tamamladıktan sonra yurtdışı taşımalara da başlayacaklarını kaydetti.

Şu an İstanbul`dan 50 bini ağır vasıta olmak üzere günde 500 bin araç transit olarak geçiyor. Bunun da 10 bininin Güney Marmara`dan İstanbul`a geldiğini, bu seferle ilk etapta Ambarlı-Bandırma arasında bir Ro-Ro seferi başlatılabileceğini kaydeden Sezgi, feribotlardaki TV`lerden çoklu yayına geçeceklerini dile getirdi. İDO`nun bu yıl da yüzde 10`a yakın büyüyeceğini ifade eden Sezgi, "Yolcu sayısında yüzde 7, araç sayısında yüzde 10 büyümemiz söz konusu. Rakam verecek olursak geçen yıl 50 milyon yolcu, 7 milyon araç taşımıştık. Bu sene 3 milyon daha fazla yolcu olacak." diye konuştu.

20.10.2011 istanbulajansi.com

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu