Kino 2017: Alman Filmleri Türkiye'de

Kino 2017: Alman Filmleri Türkiye'de

Sinema Sinema Haberleri Kino 2017: Alman Filmleri Türkiye'de

Kino 2017 gösterimleri Nisan ayında 28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında devam edecek ve sonbahar aylarında da İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep'te gerçekleşecek

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 7, 2017

Goethe-Institut ve German Films işbirliğiyle düzenlenen Kino 2017 başlıklı film gösterimleri, Alman sinemasından yeni ve ödüllü örnekleri Türkiye'nin farklı şehirlerinde seyirciyle buluşturacak. Üç yıldır devam eden program,
5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali dahilinde başlayacak. Kino 2017 gösterimleri Nisan ayında 28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında devam edecek ve sonbahar aylarında da İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep'te gerçekleşecek.

Kino 2017 - Alman Filmleri Türkiye'de programı, dünya prömiyeri Şubat ayında Berlin Film Festivali'nde gerçekleşmiş yepyeni yapımları Türkiye'de izleyicilerle buluşturması ve İstanbul'a gelecek konuklarıyla dikkat çekiyor.

Yeni Alman Sineması'nın öncü isimlerinden; Katharina Blum'un Çiğnenen Onuru, Teneke Trampet, Swann'ın Aşkı gibi sinema tarihine geçmiş başyapıtların usta yönetmeni Volker Schlöndorff yeni filmi Unutulmayan Aşk'ın (Return to Montauk) gösterimine katılmak için İstanbul'a geliyor. Bu yıl Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülü için yarışan Unutulmayan Aşk, Max Frisch'in otobiyografik özellikler taşıyan anlatısı Montauk'tan yapılmış bir uyarlama. Filmin oyuncu kadrosunda Stellan Skarsgård, Nina Hoss ve Niels Arestrup gibi Avrupa sinemasının gözde oyuncuları yer almakta. Volker Schlöndorff, filmin 8 Nisan Cumartesi akşamı 21.30'da Cinemaximum City's Nişantaşı sinemasında gerçekleşecek gösterimine katılacak.

Yine Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı için yarışan, Andres Veiel imzalı Beuys da İstanbul Film Festivali çerçevesinde seyirciyle buluşacak. 20. yüzyılın en önemli sanatçılarından Joseph Beuys üzerine bu belgesel, bazıları daha önce hiç kullanılmamış ses ve görüntü kayıtlarını dönemin tanıklarıyla yapılmış röportajlarla birleştiriyor ve özgün bir portreye dönüşüyor. Filmde röportaj yapılan kişiler arasında yer alan Beuys’un yakın arkadaşlarından Rhea Thönges filmin ilk iki gösterimine katılmak için İstanbul'da olacak.

Alman sinemasının en büyük ustalarından Werner Herzog'un yeni kurmaca filmi Tuz ve Ateş (Salt and Fire) de Kino 2017 seçkisinde yer alıyor. Michael Shannon ve Gael García Bernal gibi ünlü oyuncuların da rol aldıkları Tuz ve Ateş, Herzog'un önceki filmlerinden de tanıdık bir temayı, insan ve doğa arasındaki çatışmayı merkezine alan ve çevreci mesajlar içeren bir politik gerilim.

İlk gösterimi Ocak ayında Sundance Film Festivali'nde gerçekleşen, hemen ardından Avrupa prömiyerini de Rotterdam Uluslararası Film Festivali'nde yapan Manifesto ise şimdiden yılın en çok konuşulan ve merak edilen filmlerinden birisi. Alman sanatçı Julian Rosefeldt'in aynı adlı video enstalasyon projesinin uzun metraj bir film formatında tekrar kurgulanmış versiyonu, elbette en çok Cate Blanchett'in oyunculuk şovuyla dikkat çekiyor. Filmde 13 farklı rolde karşımıza çıkan Blanchett, kılıktan kılığa girerken, gerek düşünce hayatı gerekse sanat dünyasına yön vermiş önemli manifestoları okuyor. 36. İstanbul Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma'da yer alan Manifesto'nun yönetmeni Rosefeldt, filmin İstanbul'daki gösterimlerine de katılacak.

Andreas Steinhöfel'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan ve Jakob M. Erwa'nın imzasını taşıyan Dünyamın Merkezi (Die Mitte der Welt) ise ilk aşkın heyecanı ve kalp kırıklıkları üzerine, dinamik ve samimi bir gençlik filmi. 17 yaşındaki Phil'in eşcinselliğini keşfederek sınıf arkadaşı Nicholas'a âşık olmasını konu alan film, yıl boyunca pek çok uluslararası festivalde gösterildi. 2016 Bavyera Film Ödülleri'nde Umut Vaat Eden Yönetmen seçilen Jakob M. Erwa filmin gösterimlerine katılmak için İstanbul'da olacak.

2016'nın en çok övgü toplayan Alman filmlerinden Şafak Sökmeden (Vor der Morgenröte) de 36. İstanbul Film Festivali kapsamında izleyicilerle buluşacak. Stefan Zweig'ın son yıllarına odaklanan bu biyografik film, ünlü yazarın Amerika kıtasındaki sürgün dönemine eğiliyor. Filmin yönetmenliğini ünlü oyuncu Maria Schrader üstlenmiş.

Kino 2017 programındaki bu filmler dışında 36. İstanbul Film Festivali çerçevesinde Alman sinemasından başka örnekler ve Alman ortak yapımları da yer alıyor. Festivalin Uluslararası Yarışma filmlerinden Kasting (Casting) özellikle Fassbinder meraklılarının ilgisini çekecek, sinema dünyası ve film setleri üzerine zekice tespitleri olan bir komedi. Filmin yönetmeni Nicolas Wackerbarth festivalin konukları arasında yer alıyor. Bu yıl Berlin Film Festivali'nde Panorama bölümünde gösterilen son Bruce LaBruce yaramazlığı Erkek Düşmanları (The Misandrists) ise cinsiyet rolleriyle ilgili alışılmış kavramları tersyüz eden bir Kuir Sinema örneği. Filmin başrol oyuncusu Susanne Sachsse İstanbul'a gelecek konuklardan bir diğeri. Sergei Loznitsa'nın Venedik'te büyük beğeni toplayan belgeseli Austerlitz, mülteci sorununa alışılmadık bir yerden bakan Taşınma Sanatı (The Art of Moving), Raoul Peck'in yönettiği Genç Karl Marx (Le jeune Karl Marx), Oswaldo Díaz Medina'nın yönettiği Youkali ve Michael Haneke'nin Altın Palmiye ödüllü başyapıtı Beyaz Bant (Das weiße Band) da 36. İstanbul Film Festivali'nin programında yer almakta.

Kino 2017 programıyla ilgili bilgiler için aşağıdaki web adreslerini ziyaret edebilir, sosyal medya hesaplarını takibe alabilirsiniz:

kinotr.org
facebook.com/KinotrAlmanFilmleriTurkiyede

Twitter ve Instagram: kino2017tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT