Ölümsüz Yıldızlar: Jim Morrison (Doğum Günü

Etkinlik Konser Parti Ölümsüz Yıldızlar: Jim Morrison (Doğum Günü

Tarihler: 08 Aralık 2009 Salı ~ 08 Aralık 2009 Salı - Saat: 21:00

Yer: Studio Live Technik

Ücret: 10,00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00, Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Studio Live A+

Adres: Sakızağacı Cad. Büyükbayram Sok. No:33 Kat:3 Beyoğlu Adalar İstanbul

Telefon: 0212 244 77 12

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trAra 8, 2009 ~ Ara 8, 2009
Jim Morrison`ın doğum günü olan 8 Aralık Salı gecesini, Morrison videolarını, The Doors parçaları eşliğinde müzik ziyafeti şeklinde geçirmek isteyen herkesi Studio Live Technik`e bekliyoruz.

James Douglas Morrison (8 Aralık, 1943 - 3 Temmuz, 1971) Melbourne, Florida’da doğmuş ve ABD`li rock grubu The Doors`un söz yazarı ve vokali olmuştur. Birkaç şiir kitabı, dokümanları, kısa film denemeleri ve The Unknown Soldier için bir müzik video klibi denemesi vardır.

James’in daha 27 yaşındayken Paris`te ölümü nedeniyle gömülürken ve gömüldükten sonra bile sonsuz bir söylenti James’in arkasından devam etti. James`in esrarı hala sürmektedir. Onlarca farklı ölüm teorisi vardır. Bu iddialardan bazıları; şöhretten bıktığı için ölü taklidi yaparak Hawai`ye kaçtığı ve yaşamını orada sürdürdüğü (bu iddianın temeli mezarının boyutunun Jim`den küçük olduğu söylencesine dayanmaktadır), aşkı Pamela Courson`nın o sıralarda onu başka biriyle aldatmasına dayanamayarak intihar ettiğidir.

Takma adı Lizard Kingdir. Bu takma adın kaynağı An American Prayer`da geçen "I`m the lizard king, I can do anything" dizesidir. Çoğu hayranına göre yapmak isteyip yapamadığı tek şey "0" (sıfır) adında siyah beyaz bir film çekmek olmuştur. Bu noktadan hareketle, pek çok sinema - tv öğrencisinin tez olarak böyle bir film çekmesi, Morrison`u her dönem genç kuşak arasında "ikon" haline getiren bir başka sebeptir.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu