Otel Odaları

Tarihler: 09 Mart 2010 Salı ~ 09 Mart 2010 Salı 19.30

Yer: Nurettin Erkılıç Gösteri Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: İFSAK

Adres: İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 34433 Beyoğlu / İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0 212 292 42 01

Paylaş: TwitterFacebookGoogle+

istanbul.net.trMar 9, 2010 ~ Mar 9, 2010

Otel Odalarında kendilerine bir yuva kurmaya çalışan, yalnız ve tutunamamış , pek de yeniden başlama şansları olmayan erkeklerin dünyasına hüzünlü bir bakış. Türkiye` de özellikle taşra kentlerinde bir sosyal problem olan yalnız , ailesiz ve düzenli para geliri olmayan erkeklere kiralık ev vermeme sorunu yoksul ve ucuz otellerde bir erkek dünyası yaratmış. Belgeselde Ödemiş`te bulunan Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu` da otel olarak yapılmış ilk binalardan olan Yıldız Otelini ve Orada yaşayan 65 yaşındaki müzisyen Önder Akı `yı tanıyacağız. "İnsanların ayıbını örter bu oteller ,sırları saklar" diyen Önder Amca`nın hayatı da kaldığı otel gibi eski görkeminden çok uzak, ama yine de onurlu.

19.Ankara Film Festivali`nde "En iyi Belgesel , Prixeuropa 2008 Berlin de Küçük Bütçeli Belgesel kategorisinde 2. lik, 2007 Gazeteciler Cemiyeti Övgüye Değer belgesel ödülü alan, 25` süreli Otel Odaları Belgeseli nin Yönetmenliğini Sevinç Yesiltaş, Kameramanlığını Levent Ahi, kurgusunu Cantekin Cantez ve müziğini Ulaş Özdemir yaptı.

istanbul.net.trKültür EtkinlikSinemaKitapYeme İçmeAlışverişUlaşımİstanbul RehberiSarı SayfalarOtel RehberiGezi Rehberiİstanbul HaberleriKent RehberiSöyleşi RöportajKritikÜyelikHava Durumu