Profesyonel aşçılığa adım atmak isteyenler USLA mutfağında buluşuyor.Yemek tutkunlarına ve profesyonel olarak mutfağa ilk adımını atmak isteyenlere yönelik hazırlanan yarı profesyonel aşçılık eğitimine katılabilir, hem aşçılık hem de pasta ve ekmekçilik alanında teknik ve uygulama becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Konusunda uzman profesyonel eğitmen şefler tarafından hazırlanan program kapsamında temel kesim teknikleri, pişirme teknikleri, kümes hayvanları, dana, kuzu, balık ve deniz ürünleri, baklagiller ve tahıllar, temel ekmekçilik ve pastacılık yer almaktadır. Program 4 hafta boyunca her pazartesi ve çarşamba günü saat 19:00-23:00 arasında profesyonel mutfakta gerçekleşecektir.
Katılımcı sayısı minimum 6 maksimum 15 kişi olup, her katılımcı kendi istasyonunda tek kişi olarak çalışacaktır. Katılımcılara USLA aşçı ceketi, önlüğü ve ders kitapçığı verilecektir.
Tüm katılımcılar, program sonunda USLA katılım sertifikası alacaktır.
1. Gün / 10 Ocak 2018 ÇarşambaTemel Kesim Teknikleri: Brunoise - Julienne - ChiffonadePişirme Teknikleri: Kuru Pişirme - Sote/Stir-fry - Izgara/Broil - Fırın/Roasting Kızartma - Islak Pişirme - Tıkırdatma - Poşeleme - Buharda Pişirme - Kombinasyon Pişirme - Yahni- Braising2. Gün / 15 Ocak 2018 Pazartesi Kümes Hayvanları: Tavuk Açma Teknikleri - Tavuk Suyu - Tavuk Pişirme Teknikleri Reçete: Bıldırcın Confit (Quail Confit with Cured Lemon)Portakallı Ördek Göğsü (Duck Breast a l’Orange)3. Gün / 17 Ocak 2018 ÇarşambaDana: Bonfile Açma ve Pişirme - Mühürleme ve Basting Kaburga - Braising - Antrikot Reçete: Paris Usülü Antrikot (L’entrecote de Paris), Tane Karabiber Soslu Bonfile (Pepper Steak), Fırında Dana Kaburga Yahni (Braised Beef Short Rib)4. Gün / 22 Ocak 2018 PazartesiKuzu: Kuzu But Açma ve Pişirme - Kuzu Pirzola Reçete: Bearnaise Soslu Dana Croute(Roux Beef en Croute with Sauce Bearnaise),Akdeniz Usülü Barbekü Kuzu Pirzola (Mediterranean BBQ Lamb Chops)5. Gün / 24 Ocak 2017 ÇarşambaBalık ve Deniz Ürünleri: Balık Çorbası - Levrek FiletoKarides Temizleme - Karides SoteReçete: Tereyağlı Limon Sosunda Levrek (Seabass with a Lemon Butter Sauce), Tereyağlı Sote Karides (Gambas al Ajillo)6. Gün / 29 Ocak 2017 PazartesiBaklagil ve Tahıl: Taze Makarna - Risotto - Börülce PiyazıReçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli RavioliBörülce PiyazıReçete: Ispanak ve Ricotta Peynirli Ravioli (Ravioli di Ricotta e Spinaci al Burro e Salvia), Deniz Mahsullü Risotto (Risotto ai Frutti d Mare)7. Gün / 31 Ocak 2017 ÇarşambaEkmekler: Foccacia - Hamburger Ekmeği - Ekşi Mayalı Ekmek8.Gün / 5 Şubat 2018 PazartesiTatlılar: Limonlu Tart - Profiterole - Çikolatalı Fondan19:00-23:00 - USLA gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu bilet bedellerini iade ederek organizasyonu iptal etmek hakkını saklı tutar.- Yemek workshopları pratik kullanımlı 20 kişinin aynı anda eğitim alabileceği tam donanımlı workshop mutfağında gerçekleşmektedir.- Talepleriniz doğrultusunda birbirinden farklı dünya mutfaklarından yemekler, tatlılar ve fırın ürünleri menüye göre içecek ikramlarıyla sunulmaktadır.- Workshoplar esnasında kullandığınız önlükler sizlere hediyemiz olup, hazırlamış olduğunuz ürünleri paketleyip evde sevdiklerinize tattırabilirsiniz.- Çocuk misafirlerimize yönelik workshoplarımız 4-12 yaş arasındadır ve yanlarında refakat edecek bir yetişkin olması gerekmektedir.- Kahve eğitimlerimiz MOC (Ministry Of Coffee) tarafından USLA içerisinde özel olarak yapılan barista sınıfında verilmektedir.- Tüm workshoplarımızda USLA workshop katılım sertifikası verilmektedir.