Sizce de kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var mıdır?

Sizce de kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var mıdır?

Kritik Sizce de kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var mıdır?

Hafta içi daha fazla uyumak için alelacele ağzınıza bir şeyler tıkıştırırken, bu mutluluğu duyamayabilirsiniz belki. Ama bir de hafta sonu tüm aile birlikte yaptığınız kahvaltıları düşünün...

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 12, 2017

Hafta içi uyku sersemliği, iş telaşı gibi bahanelerle sofraya oturup ağız tadıyla kahvaltı yapamıyoruz ya da ufak tefek şeyler atıştırarak geçiştiriyoruz, bu da hafta sonu kahvaltısını çok daha değerli kılıyor. İşe ya da okula gitme telaşı olmadan, kafa rahatlığıyla ve aileyle yapılan kahvaltıların çok daha fazla mutlu ettiğini kabul edebiliriz. Aynı koşulları hafta içinde de sağladığınızda, belki birazcık uykudan fedakârlık ederek, her günün çok daha anlamlı geçmesini sağlayabilir miyiz?

Gün doğumuyla birlikte gelen her yeni gün, hayata dönüş için bir umut taşır. Bu umut için gerekli olan somut enerjiyi de kahvaltı yaparak kazanırız. Beslenme açısından “günün en önemli öğünü” olarak tabir edilir ya çoğu zaman, kahvaltı yaparken hissettiğiniz duygular da günümüzün nasıl geçeceğiyle ilgilini ipuçlarını da beraberinde getirir. Kahvaltısını her gün geçiştiren biri, hayatını da bir parça olsun geçiştiriyordur aslında.

İstanbul’da yaşamın getirdiklerinden biri de günü telaş içinde geçirmek: Her yere yetişmeye çalışmak, her işi bir an önce halletmeye çalışmak, hızlı olmak ve bunları yaparken aynı zamanda yaşamaya çalışmak... Kahvaltımızın da bu hengâme içinde atlanıyor olması anormal bir durum olarak görünmüyor olabilir. Ancak bu telaşenin içinde yapacağınız yarım saatlik bir değişiklikle gününüzün çok daha güzel geçmesini sağlayabilirsiniz. Akşamdan biraz erken yatıp sabah da yarım saat önce uyanarak kendiniz ve aileniz için hazırlayacağınız kahvaltı, mutluluğa erişmenizde büyük bir adım olabilir. Bu değişiklik, gün içerisinde de domino etkisi yaratarak belki de tüm telaşınızı ortadan kaldırabilir.

Kahvaltı, karnımızı doyurmak için yaptığımız bir eylemden, tabağımızdakinden çok daha fazlasıdır. Mutlulukla ve hayatla olan ilgisi tabağınız kadar yakınınızdadır.

İnci Beyza YÜREKLİ

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Kültür Etkinlik Sinema Kitap Yeme İçme Alışveriş Ulaşım Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT