Han Cafe Restaurant Bar

Yeme İçme Bar Han Cafe Restaurant Bar

Mutfak Türü: Türk Mutfağı

Adres: Bağdat Cad. No:353/A Şaşkınbakkal Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 302 19 19 (pbx)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
BAĞDAT CADDESİ’NDE 20 YILLIK LEZZET USTASI
Han Cafe Restaurante iyi ve uygun fiyata yemek yemenin tadına varmak isteyenler için lezzetli seçenekler sunuyor.

Anadolu yakasında oturanların çok yakından bildiği Suadiye Çatalçeşme’deki Han Restaurante 20 yıldan beri ünlü İnegöl köftesi ve ızgara çeşitleri ile İstanbullulara hizmet veriyor. 1961 yılında Ankara’da açılan, 1985’te İstanbul’a gelen Han’ın müdavimleri arasında gazeteciler başta Ecevit olmak üzere dönemin ünlü politikacıları vardı. Han’ın İnegöl köftesini ve leziz ızgaralarını bilen ve İstanbul’da yaşayan Ankaralılar, hemen müdavimleri arasına katıldılar. Han, İnegöl köftesinin lezzetini önce Ankara’ya ardından da İstanbul’a tanıştırdı.

Bağdat Caddesi üzerinde ikinci Han Cafe’yi de açan müsessese 45 yıllık köklü geleneğini burada da sürdürüyor. Hem de temel lezzetlerden vazgeçmeden. Artık mutfağında daha genç, daha dinamik, daha Avrupalı lezzetlere yer veriyor. Hamur işleri , özel soslu yemekleri, hafif salataların yanı sıra en nadide zeytinyağlılar şimdi Han’ın menusünü süslüyor.

Menu, lezzet ve kalite
Han Restaurante’ın kuzu etleri Balıkesir’den, dana eti Bursa’dan geliyor. Yoğurt ve mandra ürünleri Manyas’tan, zeytinyağı Edremit’ten, piyazın fasulyesi Erzincan’dan, sirkesi ise Mürefte’den... İskender kebabın pidesi Bursalı’dır. Doğal maya kullanıldığı için çıtır kalmaya devam eder. Tereyağı, Toros eteklerinde beslenen keçi kremasından yapılır. Manyas’ta işlenir. Etler mutlaka ama mutlaka bir hafta dinlendirilir. Menusü 6 ayda bir değişir. Servise çıkmadan önce bütün menüler 15 gün lezzet testinden geçer.
Han Restaurante’nin mutfağı da değişen ağız tatları, değişen alışkanlıklarla birlikte değişmeye devam ediyor. İnegöl Köfte’nin yanına İskender ve kebap çeşitleri ardından zeytinyağlı yemekler…Han’ın sütlü tel kadayıfını tadanlar bu lezzeti bir daha unutmuyor.

Han Cafe Restaurante
Han’ın ikinci şubesinin Şaşkınbakal’da açılmasıyla iyi yemek yemenin tadına varmak isteyenlerin uğrak yeri haline gelen Han Cafe lezzetli seçenekler sunmaya devam ediyor.

Kayserili hanımların yaptığı su böreği, etli yaprak sarması ve kayseri mantısını mutlaka tatmak gerekiyor. Fransız ve İtalyan mutfağından tatmak isteyenler Steak Vitello, Cafe de Paris tercih ediyor. Greek Salata ve deniz mahsulleri salatasını yiyenler bir daha yemek istiyor.
Yemeğini bir tatlıyla taçlandırmak isteyenler için çok fazla seçenek var. Han’ın spesiyalitesi portakallı kabak tatlısı ve sütlü cevizli tel kadayıfını tatmadan Han’dan ayrılmak olanaksız. Gül Baklaka ise ev baklavası tadında . Franbuaz sosuyla süslenen Panacotta’yı ise en çok gençler tercih ediyor.

Han, babadan oğula geçen 45 yıllık geleneğini değişen ağız tadları, değişen alışkanlıklar ve değişen mutfağı ile 20 yıldan bu yana İstanbul’da da sürdürmeye devam ediyor. Karşı yakada kaliteli ve ekonomik yemek yemek isteyenler için bulunmaz bir mekan.


Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT