Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Yeme İçme Pastane Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Mutfak Türü: Pastane

Adres: Cevdet Paşa Caddesi No: 238/1 Bebek Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 263 59 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Meşhur Bebek Badem Ezmesi`nin öyküsü yüzyıldan daha eskiye 1904`e uzanıyor. Üstelik bu tarih resmi sicil tarihi. Halen Sevim işgüder tarafından işletilen dükkan, ilk olarak Sevim Hanımın dedesi tarafından Mudanya`da kurulmuş. Bir yangın geçirdiği için kuruluş tarihi kesin olarak bilinmiyor.

Bebek Badem Ezmesi`nin yüzyıldan fazla zamandır popülaritesini yitirmemesinin sırrı malzemesinin seçiminde, sevgiyle ve titizlikle hazırlanmasında saklı. Hiç katkı maddesi kullanmadan, doğal yollarla el yapımı üretilen, sadece bademin kabuklarının makinede soyulduğu üretim sürecinde, bademin kalitesi çok önemli. Bebek Badem Ezmecisi` nin imalathanesinde Diyarbakır, Mardin, Midyat, Elazığ gibi yerlerde yetişen doğal yağlı badem kullanılıyor. Ege bademi acı, Datça bademi viskiyle iyi gidiyor ama ezmede iyi sonuç vermiyor. Sevim Hanım, tanıdığı üreticilerden badem alıyor.

Dükkanın dekorasyonu da şık. Vitrinde ezmeler, sekerler, çikolatalar antika Beykoz ve opalin lokumluklar içinde sergileniyor. Pirinç kapaklı şekerci kavanozları pırıl pırıl. Girişte sağda "Yaşasın Seker" yazan, ata yadigarı el işleme kumaş bir pano asılı. Özenle düzenlenmiş bir Şeker Müzesi havaasındaki dükkana, babasının kucağında gelen müşteriler, şimdi kendi çocuklarını kucaklayıp getiriyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT