Büyük Erzurum Sofrası

Yeme İçme Restoran Büyük Erzurum Sofrası

Mutfak Türü: Bölgesel Türk Mutfağı, Restaurant

Adres: Kordonboyu Mah. Kumlar Cad. No:26/2 Atalar Kartal İstanbul

Telefon: 0216 488 47 47

Faks: 0216 374 24 94

Web: http://www.buyukerzurumsofrasi.com.tr

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

Ali Ertek
1956 yılında Erzurum Tortum Dikyar Köyünde doğdu.
1963 yılında ilköğretimini Dikyar ilkokulunda okudu.
1970 yılında istanbula geldi turistik işltemelerde pratik olarak yetişti. 1976-1978 yılları arasında vatani görevi olan askerliğini Ankara Mamak Muharebe okulunda sosyal tesislerinde yaptı.
1978-1980 yılına kadar Artvin -Erzurum karayolu üzerinde bulunan sosyal tesislerde İstanbul `da turizmde edindiği tercübe ile yöresine ait olan cag kebabı işletmeciliği yaptı. 1980 de Erzurum`da ilk açılan Turizm Bakanlığında Yıldızı olan ORAL OTEL`de 3 yıl yöneticilik yaptı. Turizm Bakanlığı`nın açmış olduğu eğitim kurslarına katılarak başarı sertifikası almıştır.

1986 yılında Türk Silahlı kuvvetlerinin Sosyal tesisleri olan Erzurum Subay Ordu Evi`nde restaurant bölümünde yöneticilik yapmıştır. 1998 yılında emekli olmuştur. 2000 yılında İstanbul`a gelerek yöresinin kültürel yemek faaliyetlerini sürdürebilmek için uzun zaman arayış içerisinde olmuştur.

Nihayet 2007 yılında şuanda hizmet sunduğu Kartal-Atalar Kordonboyu Mah. Kumlar Cad. No:26/2 Büyük Erzurum Sofrasını Kurmuştur. 250 kişi kapasitesi olup yöresel hizmet sunmaktadır.

Salonumuzda sekilerimiz (yer sofrası) ,coçuk oyunları,yöresel fügürler,modern tasarımla salonumuz dizayn edilmiştir.

Menümüzün diğer bir adı mecburi menu ayran aşı çorba, cag kebabı, su böreği, mevsim salatası, kadayıf dolması, özel güveçde manda yoğurdu, acılı ezme, soğan piyaz, karışık turşu, civil peynir, mangalda yeşil biber ikram etmekteyiz. Ramazan için özel menü hazırlanır.

İkram ettiğimiz ürünlerimizin et, yoğurt, tereyağ, civil peynir, aşurelik buğday, kadayıf, naturel kaya tuzu Erzurumdan temin edilmektedir.

Hizmet süreci içerisinde yazılı ve görsel basında özel kariyer yaptı. Vedat Milör`ün Ntv yayınlanan Tadı Damağımda Yemek Program`a konu oldu.
Lezzette :* * * * *
Fiyatta :* * * * *
Ambiyansda :***
Yıldız almıştır.

Yazılı basında Milliyet Gaztesi 2008`in en iyi yemekleri sunan işletme olarak beğeni kazanmıştır.
Görsel Medyada yöresel yemek kültürünü tanıtmak için Kanal 7,TV8,Tatlıses Tv,Doğu Tv yemek kültürünü başarıyla sunmuştur.


Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT