Cafe Sante

Mutfak Türü: Uluslararası Mutfak

Adres: Bağdat Caddesi No:454 Suadiye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 362 09 84

Web: http://www.cafesantecompany.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
Café Santé ile Hayatım Dengede
Keyifli, sağlıklı ve organik yaşam felsefesi

Hepimiz sağlıklı ve lezzetli, gerçek tat ve kokuya sahip gıdalar yemek ve içmek istiyoruz. İstiyoruz ki kullandığımız kişisel bakım ve kozmetik ürünleri, tenimize değen giyeceklerimiz ve hatta çamaşırlarımızı ve bulaşıklarımızı yıkamak için kullandığımız temizlik ürünleri doğal ve her türlü zararlı kimyasaldan arınmış olsun. Tüm bu isteklerimize organik hayata dönüş felsefesi cevap veriyor. Kaliteli ve sağlıklı bir yaşamı önemseyenler ekolojik dengeyi koruyan ve kimyasal ilaçlar ile suni gübre kullanılmayan organik ürünleri tüketiyor. Başta organik tarımdaki gelişmeler olmak üzere bir sağlık akımı olarak yaygınlaşan organik hayata dönüş felsefesi de bu ürünlere ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Suadiye Bağdat Caddesi’nde açılan Café Santé de bu felsefeye doğru yelken açan bir mekan. Felsefenin özü, doğaya ve tarıma uyguladığımız kuralların aynısını yaşamımızda da kullanmak: tükettiğimiz her şeyin doğal yollarla üretilmiş olması ve bünyesinde sentetik, kimyasal kirliliği barındırmaması.
Doğal, sağlıklı, organik ve ekolojik ürünlerin rafları ve menüyü süslediği Café Santé, çok özel lezzetlerin keyfini sürerken alışveriş yapabileceğiniz butik bir café.

Türkiye’de bir ilk olan konseptin ve mekanın kurucusu ve işletmecisi yüksek gıda mühendisi Ferda Oran, uzun yıllar Hollanda’da yaşadıktan sonra beğendiği ve zevk aldığı tadları ve yaşam felsefesini Türk insanıyla buluşturmak istemiş. İşe doyumsuz lezzete sahip Hollanda’nın ünlü organik kahvesi Simon Lévelt’i Türkiye’ye getirerek başlamış. 1817 yılından itibaren kendini kahveye adamış olan Lévelt ailesi Avrupa’da organik kahvenin, fair trade’in, doğa ve üretici dostu tüm oluşumların öncülerinden…

“Cadde gerçek kahve ve çay keyfine kavuşuyor” sloganıyla yola çıkan Café Sante’nin çiçeklerle çevrilmiş terasında Simon Lévelt kahve ve çaylarını içebiliyor ve ev yapımı pasta ve kurabiyelerini yiyebiliyorsunuz. Günün her saatinde zevkle yiyebilececeğiniz sandviç ve salata menüsü de mevcut. Haftasonları ise doğal ve organik kahvaltı sunuluyor.

Café Santé’nin market kısmının raflarında doğal, organik ve ekolojik çaylar, kahve, bisküviler, reçeller, bal, zeytin, zeytinyağı, kuru gıdalar, süt ürünleri, kahvaltılıklar, bebek mamaları, kozmetik, temizlik ve tekstil ürünleri müşterilerin beğenisine sunuluyor.

Ferda Oran hedefinin normal bir marketin raflarinda bulabileceğiniz tüm ürünleri organik olarak Café Santé’nin raflarinda bulabilmenizi saglamak olduğunu söyleyip ekliyor ‘Bu uzun ve önemli bir süreç. Organik tarım Türkiye’nin yüzakı ve zamanla hep beraber çalışarak sadece besin ürünlerinde değil tüm ürünlerde Türkiye’deki organik üretim ve tüketim altyapısını kurmalı ve ülkemizi uluslararası pazarlarda önemli bir oyuncu haline getirmeliyiz.’
Café Santé’nin resmi açılışı 6 Haziran Cumartesi günü saat 18:00’de gerçekleşiyor ve yaz boyunca zenginleşecek menüsüyle müşterilerini sürpriz lezzetler bekliyor.


Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT