Casbah

Mutfak Türü: Akdeniz Mutfağı

Adres: Adnan Saygun Cad. Aydınlık Sok. No: 17 Ulus Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 287 88 75

Faks: 0212 358 56 69

Web: http://www.casbah-restaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
İstanbul Boğazı`nın rengini lacivertten yeşile çeviren, güneşin sert sarı ışığını yumuşatan, Karadeniz`den gelen esinti ile sıcak havayı yalayıp ılıtan bir yaz gününde, Casbah`dayım. Boğaz göz alabildiğine önümde, Ulus sırtlarında muhteşem bir ormanın üzerinden Kandilliden Kuleliye kadar dizilmiş yalıların gün batımı kızıllığında Boğaz sularına düşen gölgelerini izliyorum.
İstanbul sokaklarındaki trafiğin sesi, insan kalabalığının uğultusu bir anda kulaklarımdan siliniveriyor. İçinde kaybolmak istediğim bir tatil kasabasını andırıyor. Ağaçların rüzgarla salınışları, burnuma dolan çam kokuları, gemi sirenlerini kesen kuşların çığlıkları…muhteşem…

Casbah ismini, Barbaros Hayreddin Paşa`nın Cezayir`e ilk çıktığı topraklara bakan tepeye doğru kurulmuş ve Fransız koloni dönemine rağmen; halen soluk alıp veren “Türk mahallesi” olarak anılan yerden almış (Söylenişi Kazba). Sahipleri, Casbah`ın mimarisinden o kadar etkilenmişler ki sempatik işletmelerine, bu ismi vermek istemişler. Sizi kocaman gülümsemeleriyle karşılıyor ve sıcacık bir ortamda ağırlıyorlar, kendi evlerinde gibi…samimiyetle…

Dekorasyonu, içinde bulunduğu tabi güzellikleri tamamlayan bir sadeliğe ve şıklığa sahip. Yoğunlukla ahşap dekore edilmiş teraslardan oluşuyor. Kış aylarında ise saatlerce ateşini seyretmek isteyeceğim, şömineli sıcacık bir salonu var. Sonbaharın renkleriyle ve de kışın beyaz örtüsüyle güzelliğini hayal bile edemiyorum. Mekanın dekorasyonu, içinde bulunduğu tabi güzellikleri tamamlayan bir sadeliğe ve şıklığa sahip. Tüm açık ve kapalı salonları aynı doyumsuz manzaraya hakim farklı kotlarda, fakat iç içe ve samimi 5 ayrı bölümden oluşuyor. Bu bölümlerden bir tanesi barı, şöminesi ile sıcak renklerle ve ahşap kaplamalarla dekore edilmiş 150 kişi kapasiteli dört mevsim hizmet veren kapalı bir salon. Diğer bölümler ise Bar&Lounge ve Restaurant olarak dekore edilmiş 4 farklı terastan oluşuyor. Yaz aylarında toplam kapasitesi 400 kişi.

Mönü, Akdeniz ağırlıklı, Dünya mutfağının zengin lezzetlerinden oluşuyor. Mönülerine, her sezon klasikleşen lezzetlerini değiştirmeden yepyeni lezzetler ekliyorlar. Şefin tavsiyesi; Somonlu Krep, Deniz Mahsulleri Dörtlüsü, Spagetti Alla Putenesca, Izgara Kağıtta Levrek Fileto, Biberiyeli Kuzu İncik, Cafe de Paris Soslu Bonfile, Zencefilli Tavuk, tatlılardan ise özellikle Sufle, Toblerone Fondue ve özel sosuyla Cheese Cake NY.

Casbah, çok geniş bir şarap kavına sahip. Şarap seçiminiz için mutlaka servis elemanlarına tavsiyelerine kulak verin. Casbah`da Müzik, Jazz, Latin, R&B, Ever Green, Türkçe Nostalji melodilerle başlayan gece ambiyansı ve özellikle hafta sonlarında ilerleyen saatlerde Türkçe Pop ile soft bir kulübe dönüşüyor. Sıcak ve samimi ortamı ile özellikle kutlamalar için mükemmel bir mekan Casbah.

7 Haziran`da 5inci yaşını kutlayan Casbah, 365 gün 12:00`den 02:00`ye kadar kesintisiz servis veriyor. Hafta içi a la carte mönüsünde saat 18:00`e kadar %15 indirim yapıyor. Ayrıca haftanın her günü saat 18:00`e kadar servis yapılan bir de snack mönüsü var. Misafirlerine, pazar sabahları 11:00-15:00 arasında zengin bir kahvaltı ikram ediyor; Ev yapımı reçeller, hamur işleri, taze kaymak ve leziz yöresel ballar. Kahvaltıda dilediğiniz gözlemeyi veya yumurtayı siparişiniz üzerine yapıyorlar.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT