Manolya Restaurant - Çiçek Pasajı

Yeme İçme Restoran Manolya Restaurant - Çiçek Pasajı

Mutfak Türü: Akdeniz Mutfağı

Adres: İstiklal Cad. Sait Paşa Geçidi (Çiçek Pasajı) No: 11 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 39 57

Web: http://www.manolyarestaurant.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012

2005 tarihinde erdal bayram tarafından çiçek pasajında faaliyete geçmiştir.120 kişilik kapasitesiyle seckin menümüzle 30 çeşit mezemiz arasıcaklarımız et-balık çeşitleriyle haftanın yedi günü fasıl eşliğinde hizmet vermekteyiz. Restaurantımızda özel davetler toplantı nişan düğün yemekleri her türlü kutlama yapılmaktadır.alakart ve fix menülerimiz mevcuttur.

Çiçek Pasajı

Çiçek pasajı Beyoğlu`nun, hatta İstanbul`un mutlaka uğranılması gereken mekanlarından. Yanyana dizilmiş restorantlarıyla turistlerin olduğu kadar bizzat İstanbullular`ın da uğrak yeri.

1870 yılındaki büyük Beyoğlu yangınında yok olan Hoca Nazım Tiyatrosu yerine Hrıstaki Zagrofos Efendi tarafından mimar Cleanthe Zanno`ya inşaa ettirilen Cité de Pera 1876 yılında hizmete girmiş.Bir süre de Said Paşa`nın konağı olmuş ve Said Paşa Geçidi ismini almış. Şimdi Çiçek Pasajı olarak bilinen bu mekan zamanın ünlü tuhafiyecileri, züccaciyeleri, tütüncüleri ile İstanbul Levantenlerin uğrak yeri olmuş. İlk yıllardaki çiçekçi dükkanlarına mütareke yılarında yenileri de eklenince pasaj çiçeklenip renklenmiş.

Ekim Devriminden kaçan beyaz Rus kadınları, baronesler, düşesler burada çiçek satmaya başlamış. Bir süre de çiçek mezat yeri olarak da kullanılmış ve çiçekler adını pasaja vermiş. Yorgo Efendi Çiçek Pasajı`nın ilk meyhanesini açmış. Daha sonraları zaman içinde çiçekçi dükkanları pasaj dışına çıkmış ve yerlerini birahanelere bırakmış.

Can Kıraç 2 Ekim 1997 tarihli yazısında, Çiçek Pasajı`nın güzel havasını şu satırlarla ifade eder; Çiçek Pasajı, Beyoğlu akşamlarının ilk durağı, yönlendirici merkeziydi adeta... Ya uzun bir akşamın ilk yudumları ya da eve gitmeden bir iki kadehle stresin atıldığı bir mekan. Gönüllerimizi coşku ile dolduran Çiçek Pasajı Meyhanelerinde, her gün ve her gece başka bir alem yaşanır... Sofraları süsleyen meze çeşitleri, göz ve damak zevklerinize yeni ufuklar açar. Rakılarını yudumlayarak hayal alemlerine dalanların masalarında, her an yeni umutlar açar... Ve dostlarla paylaşılan sofralarda, insanların şairlikleri de ortaya çıkar...Kendi Dünyalarıyla buluşan meyhane ozanları, şövalyeler gibi cesur, mecnunlar gibi aşık olurlar. Eğer birgün siz de aşık olursanız, bu düşler alemine dalmayı ihmal etmeyiniz. Çünkü, Çiçek Pasajı meyhanelerinde hayal kurmanın keyfi başkadır.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT