Şapkalı Kadın

Yeme İçme Restoran Şapkalı Kadın

Mutfak Türü: İtalyan Mutfağı, Pastane, Türk Mutfağı, Akdeniz Mutfağı

Adres: Tanburi Ali Efendi Sok. Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi K:2 / 216 Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 352 1009

Web: http://www.sapkalikadin.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2012
LEZZETTE ZARAFET DÖNEMİ
İsminin çağrıştırdığı zarafeti lezzetle buluşturan, İstanbul’un yeni yeme içme mekanı Şapkalı Kadın, gündelik hayatın koşuşturmasında evlerinin sıcaklığını hayal edenlere aradıkları ev rahatlığını yaşatıyor.

Etiler’deki Mohini Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi’nde hizmet vermekte olan Şapkalı Kadın, Akdeniz Mutfağı’nı yansıtan lezzetleri, kendine has sunumları ve mekana adım atıldığı anda bir tanıdığın evine girmiş hissi uyandıran dekorasyonu ile konuklarının kendilerini rahat ve özel hissetmelerini sağlıyor.

Şapkalı Kadın’a ilham kaynağı olan modern Türk kadınının zarafet, güzellik ve becerisi ile geçmişten bugüne süregelen ilgi ve misafirperverliğinin birlikteliği felsefesi mekanın içerisinde de kendini gösteriyor.

Her detayı ile zarafeti temsil eden mekanın dekorasyonunda yer alan ahşap öğelerin, eskitme mobilyalar ile iç içe kullanılan modern tasarımların, ancak evlerde rastlanabilecek incelikte tasarlanmış vitrin, konsol ve berjer takımların kattığı yaşanmışlık duygusu, arzu edilen ev sıcaklığının ve konforunun Şapkalı Kadın’da vücut bulmasını sağlıyor.

Konuklarını girişte şık tasarımlı bir şapkanın karşıladığı, kırık beyaz ile toprak rengi tonların hakim olduğu 58 kişilik oturma kapasitesine sahip mekan, berjer, koltuk, gruplar için tasarlanan geniş masa, bar ve bahçe bölümlerinden oluşuyor.

Şapkalı Kadın’ın hünerlerinin sergilendiği Akdeniz’in her iki yakasındaki ülke mutfaklarından izler taşıyan mönüsünde hafif, sağlıklı ve lezzetli seçenekler sunuluyor.

Özellikle pizza konusunda çok iddialı olan Şapkalı Kadın’ın mönüsünde her zevke uygun pizza çeşitleri dikkat çekiyor. Mekanın açık bölümündeki özel fırında pişirilen pizzanın hazırlanışını konuklar da izleme fırsatı bulabiliyorlar. Gramajı ve ekmeğiyle benzerlerinden ayrılan hamburger, sıcak sandviç, makarna ve salatalar ile zenginleştirilen mönüde çocuklar için de renkli seçenekler yer alıyor.

Şapkalı Kadın’da günün her saatinde, herkes kendine ait bir şey bulabiliyor. Sabahları güne keyifli başlamak isteyenleri mükellef kahvaltı tabakları beklerken, deneyimli şefin hazırladığı günün mönüsünde yer alan ev yemekleri öğle molasında lezzetli bir kaçamak yapabilme imkanı sunuyor. Günün kızıla döndüğü dakikalardaki çay saatinin keyfine tatlı, tuzlu kurabiyeler, mini sandviçler, kek ve pastalar eşlik ediyor. Sohbetin tadına doyamayanlar ise misafirlerini akşam yemeklerinde Şapkalı Kadın’da ağırlayabiliyorlar.

Şapkalı Kadın’ın içerisinde kendilerine ya da sevdiklerine küçük armağanlar vermekten hoşlananların seveceği bir sürpriz de var. Mekandaki mini butik bölümünde yüzde yüz doğal zeytinyağlı sabunlar, sandık işi denilen kenarları tamamen el emeğiyle işlenen havlular ve lavanta keseleri yer alıyor.

Etiler’de zarif bir lezzet dünyası yaratan Şapkalı Kadın, her zevke hitap eden, sürprizli, ev tadında, sıcacık bir alternatif sunuyor.

Park Yeri Var

Kredi Kartı: Visa-Master

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT