CRR Caz Orkestrası - Selen Beytekin

Tarihler: 09 Ekim 2014 Perşembe ~ 09 Ekim 2014 Perşembe 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: 1. Kategori - 83.50 TL 2. Kategori - 73.50 TL 3. Kategori - 63.50 TL 4. Kategori - 48.50 TL 5. Kategori - 33.50 TL 6. Kategori - 28.50 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 9, 2014 ~ Eki 9, 2014

Nail Yavuzoğlu şefliğinde CRR Caz Orkestrası, solist Selen Beytekin’in eşlik edeceği “Sonbahar’da Caz” konseri ile 9 Ekim’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda...

''Kızıl ve altın sarısı sonbahar yapraklarının dökülüp pencere kenarlarında biriktiği, caz şarkıları söyleyeceğimiz güz mevsimlerinde buluşmak ümidiyle...''

Şef: Nail Yavuzoğlu
Solist: Selen Beytekin

CRR Caz Orkestrası
Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğe ve kültürel birikimlere çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla “CRR Bigband” adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra, geçtiğimiz yedi yıl içinde 100’e yakın yeni eseri Türk caz müziği repertuvarına kazandırdı. Bu eserler Tonal, Modal (makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerin orkestra düzenlemeleri şeklindedir.

Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır teksesli olan müziğe, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni birer örnektir. 2013 yılında Bigband’e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla “CRR Caz Orkestrası” adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra elemanları ile ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedefliyor.

Selen Beytekin
1987 senesinde İstanbul’da doğan Selen Beytekin, 8 yaşında piyano eğitimi almaya başladı ve yeteneği sayesinde Piyanist Ergican Saydam`ın özel öğrencisi olarak müzik eğitimini konservatuvar ile eşdüzeyli olarak devam ettirdi. Lise yıllarında müziğe amatör olarak devam ederken bir yandan da “A Capella” korolarda söylemeye devam eden Beytekin; “Europian Voices A Capella” korosunda Viyana Konservatuvarı şefi Vijay Uphadhaya ile özel olarak çalıştı.

Mimari yapılara ilgisinden dolayı İTÜ İnsaat Mühendisliği bölümünde okuyan ve aynı zamanda İTÜ Matematik Mühendisliği ile çift anadala başlayan genç sanatçı, İTÜ`de “A Capella” korosunu kurdu ve şefliğini üstlenerek yönetti. 

Üniversite 3. sınıfta tesadüfen bir tango gecesinde İlham Gencer ile tanıştıktan sonra profesyonel olarak müzik hayatına atılan Beytekin, Aşkın Arsunan ve ekibiyle ilk kez sahne aldıktan sonra kendi projelerIyle müziğe devam etti. 2008 senesinde İTÜ İnşaat Mühendisliği’ni bitirdikten sonra İTÜ`de Mimarlık okumaya başlayan sanatçı, yüksek lisans eğitimi yaparken bir yandan konser verip bir yandan da Türkiye`nin önde gelen mimar ve mühendisleri ile önemli projelerde çalışmalarına devam etti.

Şu anda inşaat ve mimarlık alanında profesyonel olarak çalışmakta ve aynı zamanda müzik kariyerini de profesyonel olarak devam ettirmektedir.

Sanatçı; Aşkın Arsunan, Volkan Öktem, Kent Mete, Kerem Görsev, Atilla Şereftuğ, Tony Jones, Ricci Benson, Neşet Ruacan, Eylem Pelit, İmer Demirer, Yahya Dai, Cağrı Sertel, Burak Bedikyan, Kağan Yıldız, Serkan Özyılmaz gibi değerli müzisyenlerle çalıştı.

Beytekin caz konserlerine Şenova Ülker (trompet), Engin Recepoğulları (saksafon), Uraz Kıvaner (piyano), Ozan Musluoğlu (kontrbas), Ferit Odman (davul)’ın bulunduğu kendi altılısı (sextet) ile devam ediyor.Sanatçının sahne aldığı konserler ve mekanlar arasında Akbank Caz Festivali, Alanya Caz Festivali, İzmir Caz Festivali. Çukurova Senfoni Orkestrası, TRT Big Band (Hafif Müzik ve Caz Orkestrası), Alaçatı Caz Festivali, Altın Koza Film Festivali. İskenderun Kültür Sanat Festivali, Kanyon`da Caz, Uluslararası Caz Günü, Babylon, Nublu, Nardis, Oktoberfest, Balık Ekmek Caz gibi birçok festival ve mekan bulunmaktadır.

- 7 yaşından küçük çocuklar etkinliğe alınmamaktadır. 7 yaş ve üzeri bilete tabidir.
- Konser başladıktan sonra salona izleyici alınmayacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT