Tufan Baltalar - Stand By

Tarihler: 17 Şubat 2015 Salı ~ 28 Mart 2015 Cumartesi

Yer: Pilot Galeri

Adres: Sıraselviler Cadd. No:83/2 Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 55 05

Web: http://http://www.pilotgaleri.com

E Posta: info@pilotgaleri.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 17, 2015 ~ Mar 28, 2015

Pilot Galeri, 17 Şubat – 28 Mart tarihleri arasında Tufan Baltalar’ın “Stand By” başlıklı solo sergisine ev sahipliği yapıyor. Baltalar’ın üç seri olarak tasarladığı son dönem çalışmalarının görülebileceği sergide sanatçının tekrar tekrar döndüğü, uzun soluklu anlatıları da kesişiyor.

“Ormana gittim / çünkü bilinçli yaşamak istiyordum / hayatı tatmak ve yaşamın iliğini özümsemek istiyordum / yaşam dolu olmayan her şeyi bozguna uğratmak için / ve ölüm geldiğinde aslında hiç yaşamamış olduğumu fark etmek için”. Henry David Thoreau’nun Walden Gölü kıyısındaki bir kulübede geçirdiği iki yılda kaleme aldığı, yarı oto-biyografik yarı kendini bulma arayışı eseri Walden’daki bu satırlar, Tufan Baltalar’ın “Seyir Terası” sergisiyle çıktığı ve “aralık” ile devam eden yer yer düşsel yer yer gerçek izleği çağrıştırıyor. Baltalar sergide yer alan bulut ve manzara serilerinde, imgeleminde özel bir yere sahip insan ve doğa arasındaki en temel karşılaşmanın izini sürmeye devam ediyor. Sık aralıklarla çıktığı bisiklet turlarında karşısına çıkan kareleri aktardığı farklı boyutlardaki tuvalleri içsel bir deneyimin görsel temsili olarak peyzajın potansiyeline de dikkat çekiyor.

Baltalar, sergiye adını veren Stand By serisindeki resimlerde ise çektiği veya edindiği fotoğraflar aracılığıyla ürettiği uyuyan figürlere yer veriyor. Sanatçı, gündelik akışın kesintiye uğradığı uyku halini resmin konusu yapmakla rahatlamaya duyduğumuz ihtiyacı gündeme getirirken, uykunun öncesine ve sonrasına dair de bir önermede bulunuyor. Zinde bir uyanmanın müjdecisi olabilecek bu mahrem ve savunmasız anların yarattığı tedirginliği de aktarmaktan geri kalmıyor.

Samimiyet hissinin hakim olduğu her üç seride de Baltalar, Thoreau’ya benzer şekilde, temelli bir kaçışa değil, tam tersi bir reform ve uyanışa işaret ediyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT