Ekonomania

Tarihler: 18 Aralık 2014 Perşembe ~ 20 Aralık 2014 Cumartesi 18, 19, 20 Aralık Saat:20:30

Yer: Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

Ücret: Tam 35.00 TL Öğrenci 25.00 TL

Nereden Alınır: http://bilet.kumbaraci50.com ve Mekan Gişe

Adres: Bahariye Cad. No: 39 Bahariye Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 450 36 01

Web: http://http://www.kadikoyhem.k12.tr/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 18, 2014 ~ Ara 20, 2014

Altıdan Sonra Tiyatro/ Kumbaracı50 ve Theater an der Ruhr arasında başlayan partnerlik ilişkisi bu sezon ortak bir projeye dönüşüyor. Yiğit Sertdemir’in temel metnini yazdığı “Ekonomania” adlı oyunu Roberto Ciulli yönetiyor. Helmut Schäfer’ın dramaturjisini yaptığı oyun, Altıdan Sonra Tiyatro ve Theater an der Ruhr oyuncuları tarafından Almanca ve Türkçe (iki dilli) oynanıyor.

Die Partnerschaft zwischen dem Theater nach Sechs/Kumbaracı50 und dem Theater an der Ruhr verkörpert sich diese Saison in einem gemeinsamen Projekt. Das Spiel “Ekonomania” wessen Grundtext von Yiğit Sertdemir geschrieben wurde, wird von Roberto Ciulli geleitet. Unter der Dramaturgie von Helmut Schäfer wird das Spiel in Deutsch und Türkisch (zweisprachig) von den Schauspielern des Theater nach Sechs und dem Theater an der Ruhr vorgeführt. Nach den Proben in Deutschland wird die Premiere am 18. September im Kadıköy Halk Eğitim Merkezistattfinden.

Çok yakın olmayan bir zamanda. Belki yarın. Medeniyet çöplüğü sular altındadır, dil de sular altındadır, sadece birkaç kelime kalmıştır geriye . İnsanlık çürümüştür. Geçmiş yoktur artık, her şey şu andadır. İktidar çoktan görünmez olmuştur ve böylece devler gelişmeye başlamıştır. Şaşırtıcı bir biçimde geçmişten bir oyuncu topluluğu ortaya çıkar. Luigi Pirandello’nun son oyunu “Dağın Devleri”ndekine benzer şekilde, yaşamı içine düştüğü bu güçsüz durumdan kurtarabilmek umuduyla devler için oynamaya karar verirler. Devler acaba gelecek midir?

Oyunun Almanya prömiyeri ise 14 Kasım’da Theater an der Ruhr’da gerçekleşecek. “Ekonomania” Aralık ve Nisan ayında İstanbul’da, Şubat ve Mart’ta ise Almanya’da seyirciyle buluşacak.

Yazan / Autor: Yiğit Sertdemir
Yöneten / Regie: Roberto Ciulli
Dramaturg / Dramaturgie: Helmut Schäfer
Müzik Ve Ses Tasarımı / Musik Und Sound-Design: Matthias Flake
Dekor Tasarımı / Bühnenbild: Gerhard Benz
Kostüm Tasarımı / Kostüme: Heinke Stork
Işık Tasarımı / Licht: Ruzdi Aliji
Makyaj Tasarımı / Maskenbild: Candan Seda Balaban, Hanna Bettges
Fotoğraf: Ali Güler
Oynayanlar / Es Spielen: Aslı Can Kortan, Dagmar Geppert, Ferhat Keskin, Gülhan Kadim, İsmail Sağır, Matthias Flake, Peter Kapusta, Petra Von Der Beek, Recai Hallaç, Rupert Seidl, Sinem Öcalır, Steffen Reuber

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT