Allah`ın Sadık Kulu: Barla

Sinema Film Arşivi Allah`ın Sadık Kulu: Barla
Allah`ın Sadık Kulu: Barla

Orjinal Adı: Allah`ın Sadık Kulu: Barla

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen:

Film Türü: Çizgi film

Dağıtım: Özen Film

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 4 Kasım 2011

Said Nursi’nin çileli hayatının en zorlu dönemlerinden biri olan BARLA (1927 - 34) hayatına bakan kısmı ele alınmaktadır.

Burada “Barla Fedakârlarının” devrin sert esen rüzgârlarına karşı onurlu duruşları animasyon diliyle anlatılıyor…Özellikle de,o günlerin hanım kahramanlarının da, bu harekete katkıları yaşanmış hadiselerden hareketle anlatılıyor…

Risale-i Nurların, halk vicdanında karşılık bulması… İnancın ve azmin yokluklar içinde bile nasıl destansı aksiyonlar ortaya koyabilmesinin hikayesidir…

”Allah’ın Sadık Kulu”nun etrafında halelenen,kısa zamanda devrinin birer alimi, birer ufuk insanı haline gelenlerin görsel bir sunumudur.

Film, ömrü mahkemelerde, sürgünlerle ve hapishanelerde geçmiş bir aksiyon insanının kendisine selâm verenlerin bile yakalanıp sorgulandığı bir dönemde geniş halk kitlelerini Risale-i Nur kitaplarını yazma ve çoğaltmak için nasıl harekete geçirdiğini anlatıyor.

Film, hayatında çok defa zehirlenmeye maruz kalan ‘Allah’ın Sadık Kulu’ Üstad Bediüzzaman Said Nursi’ye reva görülen zulümleri ve arka plândakilerin entrikalarını görecek, tarihin aynen olmasa da nasıl bir tekerrürler devri daimi içinde olduğunu anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT