İyi Geceler İyi Şanslar

Sinema Film Arşivi İyi Geceler İyi Şanslar
İyi Geceler İyi Şanslar

Orjinal Adı: Good Night and Good Luck

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: George Clooney

Film Türü: Duygusal

Senaryo: George Clooney, Fred Friendly, Don Hewitt
Görüntü Yönetmeni: Robert Elswitt
Oyuncular: David Strathairn, Patricia Clarkson, Jeff Daniels, Robert Downey Jr., Fank Langella, Robert John Burke, Reed Diamond, Tate Donovan
Yapım: 2005 ABD
Dağıtımcı: UIP

Fragman Adresi: http://www.apple.com/trailers/warner_independent_pictures/goodnightandgoodluck.html

Orjinal Sitesi: http://wip.warnerbros.com/goodnightgoodluck/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 17 Şubat 2006

Sene 1953, televizyon hâlâ başlangıç aşamasındadır ve saygın televizyon habercisi Edward R. Murrow, CBS’de çok tutulan yeni belgesel haber programı “See it Now”ı sunmaktadır. Murrow, prodüktör Fred Friendly’yle birlikte günün haber başlıklarını yayınlayan bir programı idare etmektedir. Ayrıca “Person to Person” adlı talk şovu sunan Murrow, yine de haber muhabiri olarak “televizyonun yüzü” çok daha mutludur.

CBS haber merkezi, daktilo yazan sekreterlerin, AP ve UPI haber ajanslarının tıklayan telgrafları ve kamera ekibinin telâşlı hareketleriyle sürekli arı kovanı gibidir. Murrow, Don Hewitt, Joe Wershba, Palmer Williams, Jesse Zousmer, John Aaron, Charlie Mack ve Eddie Scott gibi habercileri de kapsayan kendilerini işe adamış bir ekibe sahiptir. Bütün bu adamlar bir yayın efsanesi olacaklardır ama şu anda kariyerleri henüz başlamaktadır. Onlar günün çeşitli güncel konularını göstermek ve açığa çıkmamış hikâyeleri tartışmak için bir araya gelmişlerdir.

Bu hikâyelerden birisi de güvenlik tehlikesi oluşturduğu için A. B. D. Hava Kuvvetlerinden kovulan, A. B. D. Hava Kuvveti yedek askeri Teğmen Milo Radulovich’inkidir. Yargılanmadan suçlu ilân edilen Radulovich’den orduda kalması için babasını ve kız kardeşini ihbar etmesi istenilmiştir ama o bunu reddetmiştir. Radulovich’e yapılan tüm suçlamalar mühürlü olarak saklanmıştır. Murrow’un programı gözden düşürebileceğinden korkan CBS’in iki numaralı adamı Sig Mickelson’ın muhalefetine karşın, Murrow bunu programında yayınlar. Murrow ve Friendly kendilerini bu programa o kadar adamışlardır ki, programın orduyla ilişkisi olan sponsorlarının reklâm gelirlerini kaybetmenin cezasını çekmeye bile karar verirler.

Zamanın güçlü şahsiyeti Amerikan Karşıtı Eylemler Komitesi başkanı Wisconsin Senatörü Joseph McCarthy’dir. Senatör ülkeyi komünistlerden temizleyecek tek savaşçıdır. Senatörün, komünist partisiyle bağlantısı olabilecek herkesin amansızca peşine düşmesi, halkın bilinçaltında paranoya duygusunun yerleşmesine yol açar. Öyle ki, senatörün gücü, onun aleyhteki söylemlerine dayanarak, yaratıcı toplumdan askerlik hizmetlerinde olanlara kadar, insanlar görevlerinden ayrılmaya zorlanarak sürgüne göndermeye kadar ulaşır.

Murrow, McCarthy’nin Radulovich’in kovulmasıyla bir ilgisi olabileceğinden şüphelenmekte, McCarthy’nin hem kapalı oturumlarının, hem de abartılı iğneli sözlerinin, elinde hiçbir gerçek kanıtı olmadığını ve insanların bireysel özgürlüklerini yıpratacağı gerçeğini saklamasından endişe duymaktadır. Radulovich’in programı yayınlanır ve McCarthy’den dolaylı olarak yanıt istenir. Beklendiği gibi, Murrow sorguladığı ve davayı araştırdığı için komünist sempatizanı olmakla suçlanır. Haberci, bütün bu yalanların tamamiyle ekibinin gözünü korkutup kaçırmak için tasarlandığına canı yürekten inanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT