Bir Geyşanın Anıları

Sinema Film Arşivi Bir Geyşanın Anıları
Bir Geyşanın Anıları

Orjinal Adı: Memoirs of a Geisha

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Rob Marshall

Film Türü: Dram

Film Süresi: 145 dakika

Senaryo: Robin Swicord, Doug Wright
Müzik: John Williams
Görüntü Yönetmeni: Dion Beebe
Oyuncular: Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh, Koji Yakusho, Youki Kudoh, Kaori Momoi, Tsai Chin, Cary-Hiroyuki Tagawa, Suzuka Ohgo ve Gong Li
Yapım: 2005 ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.

Fragman Adresi: http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/memoirsofageisha/

Orjinal Sitesi: http://www.sonypictures.net/movies/memoirsofageisha/

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyona Giriş Tarihi: 10 Şubat 2006

Bugün bile güçlü bir büyü yaratan gizemli ve egzotik bir dünyada geçen hikaye İkinci Dünya Savaşı’ndan bir yıl önce, Japon bir kız çocuğunun bir geyşa evinde hizmetkâr olarak çalışmak üzere beş parasız ailesinden kopmasıyla başlar. Neredeyse ruhunu paramparça eden hain rakibine karşın, küçük kız efsanevi geyşa Sayuri olur. Güzel ve başarılı Sayuri o dönemin en güçlü erkeğini avucuna alır, ama ulaşamadığı bir adama duyduğu gizli aşkı hiçbir zaman ardında bırakamaz.

“Memoirs of a Geyşa/Bir Geyşanın Anıları” 1929’da, geyşaların altın çağının sonlarında başlıyor. Kaybolmakta olan bir dünyanın öyküsü olan film hayali bir hanamachi’de, yani geyşa mahallesinde geçiyor.

Sayuri (Ziyi Zhang) bu gizlenmiş dünyaya girdiğinde, geyşanın aşık olma, ya da yazgısının peşinden gitme özgürlüğünün olmadığını öğrenir. Akıl hocası efsanevi geyşa Mameha (Michelle Yeoh) özel bir sürekli müşteriyle (danna) yakın bir ilişkinin sınırlarını anlamış bir kadın olarak, Sayuri’ye duygularını sıkı sıkıya dizginlemeyi öğretir. Sayuri’nin küstah rakibi Hatsumomo’nun (Gong Li) aksine, Mameha iyi bir geyşanın kendini bir erkeğe karşı duyduğu tutkunun pençesine bırakmaması gerektiğini bilir.

Yine de, Sayuri genç yaşta gördüğü beklenmedik bir kibarlığı unutamamaktadır. O anın anısı bir serap gibi gözünün önüne gelmekte ve acı dolu yıllarda onu teselli etmektedir. Hayatına dönüp baktığında, “sandığından daha cesur bir kız” görmekte, ve “Bunlar bir İmparatoriçe ya da Kraliçe’nin anıları değil. Bunlar başka tür bir anı” diye düşünmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT