Yağmurdan Sonra

Sinema Film Arşivi Yağmurdan Sonra
Yağmurdan Sonra

Orjinal Adı: Yağmurdan Sonra

Vizyon Tarihi: Bilinmeyen Tarih

Yönetmen: Görkem Turgut

Film Türü: Dram

Senaryo: Görkem Turgut
Oyuncular: Serhan Yavaş, Pelin Batu, Turan Özdemir, Nilgün Belgün, Demir Karahan, Orhan Mustafa Turan, Umut Temizaş, Ahenk Demir, Serhan Erberk
Yapımcı: Ferit Turgut
Müzik: Cahit Berkay
Yapım: Türkiye, 2008
Dağıtım: Özen Film

Fragman Adresi: http://www.sidikaakkus.com/fragman.zip

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Belirsiz..
Vizyon Tarihi: 26 Aralık 2008

12 Eylül askeri darbesinin hemen ardından, fikirlerinden ötürü tutuklanan Nuri İlker (Serhan Yavaş) isimli yazar, ülkenin o dönemde içinden geçtiği talihsiz ve `hoyrat` günlerden fazlasıyla nasibini almış, ağır işkenceli sorgularda kalmış ve pek çok kapalı cezaevinde yıllarını geçirmek durumunda kalmıştır. Cezasını tamamlamasına dokuz ay kalaysa, `iyi halinden` dolayı Gökçeada Yarı Açık Cezaevi`ne sevk edilir. Bu durum, görünüşte onun için olumlu bir gelişme olsa da, Gökçeada onun yaşamının son derece önemli bir yeri olacaktır. Cezaevinin `yarı açık` yapısı nedeniyle alışmadığı kadar farklı bir yaşama başlayan Nuri, kısa zamanda bu yeni duruma ayak uydurmaya başlasa da, cezaevinin siyasal olarak karşıt görüşlü müdürü Halim Özay`la (Turan Özdemir) ilk anlardan itibaren başlayan gerginlik yaşar. Nuri`nin yaşamında belki de ilk kez tattığı bir duyguyla, üzüm bağlarındaki çalışmalar sırasında Sumru Özay`a (Pelin Batu) aşık olur. Halim`le sekiz yıldır evli olan Sumru`nun dramı da Nuri`ninkine benzer. Çünkü Sumru hiçbir zaman kocasını sevememiş, onunla dünyaları ve fikirleriyle yaşamı yorumlayışları hep apayrı olmuştur. Aralarındaki yaş farkı ve bir de bunun üzerine, Halim`in iktidarsızlığıyla çocuksuz kalışları eklenince evlilik Sumru için bir azaba dönüşmüştür. Halim`in durumuysa farklıdır. Halim, ilk günden beri Sumru`ya tutkuyla bağlı ve ama ona hiçbir zaman erişememenin acısını yaşar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

En Yeniler Vizyondakiler Pek Yakında Sinema Salonları Top 10 Film Arşivi Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT