2011 Yılbaşı Yemeği İçin Doğru Adres: Filizler Köftecisi

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri 2011 Yılbaşı Yemeği İçin Doğru Adres: Filizler Köftecisi

Filizler Köftecisi, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Tuzla’da 16 yıldır verdiği lezzet hizmetini Kız Kulesi’nin karşısına taşıdı. Türkiye’nin en leziz köftelerini özenle hazırlayan Filizler, yılbaşı menüsü ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Aralık 1, 2010

Aralık

Filizler Köftecisi, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Tuzla’da 16 yıldır verdiği lezzet hizmetini Kız Kulesi’nin karşısına taşıdı. Türkiye’nin en leziz köftelerini özenle hazırlayan Filizler, yılbaşı menüsü ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni yıla ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte Filizler Köftecisi’nin yılbaşı yemeği ile başlayıp, sürpriz eğlenceler ile devam edebilirsiniz. Filizler’in menüsünü incelemeden yılbaşı yemeğinizi nerede yiyeceğinize karar vermeyin.

Üsküdar sahilinde yer alan 2150 metrekarelik bir yapı, İstanbullu lezzet avcılarının uğrak yeri olmak üzere tüm hazırlıklarını tamamladı. Çünkü Türkiye’de geçerli olan köfte restoranı anlayışına farklı bir bakış açısı sunmaya hazırlanan Filizler, çok yakında sahilde ve eşsiz bir İstanbul manzarasıyla lezzeti bu merkezde buluşturuyor. Türkiye’nin en ünlü mimarlık firmalarından Plato Mimarlık’ın uzmanlarından Nejat Sert ve Aklın Aynası İç Mimarlık Tasarım’dan Çağdaş Yüksel ve Serkan Salah’ın yeniden hayat verdiği bu mekan, Filizler’in geleneksel lezzeti kadar mekanın ulaşılabilirliği sayesinde de uğrak yeri olacak... Özellikle de yılbaşında...

Yılbaşında Filizler Farkı
2011’e bilinen eğlencelerle değil de elit bir ortamda, yuva sıcaklığını yaşayarak ve lezziz yiyeceklerin tadına vararak girmek isteyenlerin tercihi de şimdiden Filizler olacak gibi görünüyor. Çünkü Filizler’in yılbaşı mönüsü göz dolduruyor. İştah açıcı olarak kuzu etli keşkek ve hemen ardından zeytinyağlı ağırlıklı Osmanlı meze tabağının sunulacağı yılbaşı mönüsünde, ara sıcak olarak da lezzeti Filizler’le özdeşleşmiş börek çeşitleri yer alıyor. Ana yemekte karışık ızgaranın ve o meşhur Filizler Köfte seçeneklerinin Sultan Pilavı eşliğinde sunulacağı özel yılbaşı mönüsüne göre, tatlı tabağında da karışık Osmanlı tatlı tabağı yer alacak. Bu arada çay, kahve ve meşrubatın limitsiz olduğunu da ekleyelim... Bütün bu lezzet şöleni, yılbaşına özel dahi olsa, 80 TL gibi mütevazı bir fiyattan sunuluyor. Üstelik işin içinde Filizler ayrıcalığı da var...

Filizler Sürpriz Yapmaya Hazırlanıyor
Filizler Köftecisi Üsküdar’da açılan yeni yeriyle birlikte, müdavimlerine yeni sürprizler de sunacak. Örneğin pakette Filizler Köfte ve paketli pişirmeye hazır et ürünleri bunlardan yalnızca ikisi. Amaç, Filizler lezzetini evlerin mutfağına taşımak... Turşu, zeytinyağı ve tatlılar da pakete girip evlere ulaşmaya hazırlanıyor. Böylece geleneksel lezzete ulaşmak için Filizler’e gelmeye gerek kalmıyor, Filizler tüm lezzetini evlere servis anlayışıyla birleştirip sofralara ulaştırmaya hazırlanıyor. Bu arada klasik mönüye ilaveler de söz konusu. Örneğin dana bonfile ve dinlendirilmiş biftek de mönüdeki yerini aldı. Ev yapımı naneli limonata, zambak, gelincik, menekşe, çilek ve demirhindi şerbetleri gibi farklı ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetler de Filizler’in içecekler listesindeki yerini aldı.

Filizler Köfte Deyince
Filizler’in köftesini ve kendine has tadını ortaya çıkaran özellikleri saymak gerekirse... Köftede kullanılan dana eti Balıkesir Gönen’den, kuzu eti ise Trakya Kıvırcık kuzularından geliyor. Veteriner kontrolünde kesilen hayvanların bir yaşından küçük olmaması gerekiyor; danalarda 14 aylık hayvanlar tercih ediliyor. Karkas halde en az bir hafta Filizler’in buzhanesinde dinlendirilen etler böylece yumuşuyor, çiğnenmesi ve hazmı kolay hale geliyor. Soğan suyu, soğan, zeytinyağı ve tuzdan oluşan bir sosla terbiye edilen etler, bir süre daha dinlendiriliyor ve bu etlerden hazırlanan köfteler aynı gün içinde pişirilip servis ediliyor. Tatlılar özel olarak yine Filizler bünyesinde hazırlanıyor. Dahası, Filizler Köftecisi’nde donmuş ya da konserve hiç bir ürün kullanılmıyor, hiç bir ürün sosla servis edilmiyor. Masalardaki pul biber Kahramanmaraş’tan, çay Rize’den özel olarak getirtiliyor. Turşuları ve tatlıları ise Filizler Köftecisi’nde ve ekibin bir parçası olarak çalışan Rumeli göçmeni hanımlar hazırlıyor.

Adres: Aziz Mahmut Hüdai Mah. Öğdül Sok. No: 41 Üsküdar İstanbul
Telefon: 0216 343 45 49
Web: www.filizler.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT