Beyaz Şarabın Yeni Adı: Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne

Alışveriş Alışveriş Rehberi Beyaz Şarabın Yeni Adı: Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne

Tarihler: 18 Haziran 2012 Pazartesi ~ 18 Ağustos 2012 Cumartesi

Firma: Suvla

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 18, 2012 ~ Ağu 18, 2012

Türkiye’de ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın Gelibolu Yarımadası’ndaki temsilcisi Suvla Şarapları’nın Grand Reserve Serisi beyaz şaraplarından Suvla Roussanne-Marsanne, şarap dünyasına yepyeni bir soluk getiriyor. Suvla Roussanne-Marsanne, ‘International Wine Challenge 2012’de kazandığı gümüş madalya ve Decanter World Wine Awards’te elde ettiği ‘Regional Trophy’ ödülüyle, Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinde altın madalya alan ‘beyaz şaraplar arasındaki en iyi şarap’ seçildi.

Güçlü ve karakterli bir teruar ve yüksek teknolojiye sahip şaraphane alt yapısı ile şarap yapımında her detayı kusursuz hale getirmeyi hedefleyen Suvla Şarapları’nın farklı yapım teknikleri ve zengin bir çeşitlilikle üretilen şarapları; Suvla, Suvla Reserve ve Suvla Grand Reserve serileri altında şarapseverlerin beğenisine sunuluyor.

Suvla Şarapları’nın Grand Reserve Serisi şaraplarının ilk örneği olan Suvla Roussanne-Marsanne, Fransa’nın Rhone Vadisi ve Provence Bölgesi’nde yetişen Roussanne ve Marsanne üzümlerini Türkiye’de ilk kez yetiştirip işliyor. Türkiye’de “şato tipi” yüksek nitelikli şarabın Gelibolu Yarımadası’ndaki temsilcisi Suvla Şarapları, bu iki üzümle harmanladığı beyaz şarabı Suvla Grand Reserve Roussanne- Marsanne ile şarap dünyasında önemli başarılara imza atıyor. ‘International Wine Challenge 2012’ de gümüş madalya kazanan Suvla Roussanne-Marsanne, bu yıl 9.su düzenlenen ve 47 ülkeden 14 bin 119 şarabın katıldığı Decanter World Wine Awards’te, beyaz şarap kategorisini Türkiye’de tek başına sahiplenen ‘Regional Trophy’ ödülüyle, Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinde altın madalya alan ‘beyazlar arasındaki en iyi şarap’ seçildi.

Kuzey Ege ve Marmara Denizi’nin kesiştiği Bozokbağ’ın tek parsel ürünü olan ve güçlü bir teruarın Türkiye’deki ilk temsilcileri Roussanne-Marsanne üzümleri ile üretilen Suvla Roussanne-Marsanne 2011, fermantasyonunu ve gelişimini 7 ay boyunca yeni meşe fıçılarda tamamladı. Burunda ve damakta yoğun narenciye, kayısı, incir, bal, kekik, taze biberiye ve beyaz çiçek aromaları hissettiren Suvla Roussanne-Marsanne 2011, zamanla daha da açığa çıkacak lezzetleriyle olgunlaşmaya elverişli bir mahzen şarabı olarak ön plana çıkıyor.

Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne Londra’da Royal Opera House’ta 5 Eylül 2012’de gerçekleşecek törenle duyurulacak Decanter Wine Awards “International Trophy” adayları arasında yer alıyor.

www.suvla.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT