Nar Gourmet Şekerlemeleri İle Lezzet Dolu Bir Bayram

Alışveriş Alışveriş Rehberi Nar Gourmet Şekerlemeleri İle Lezzet Dolu Bir Bayram

Tarihler: 16 Temmuz 2014 Çarşamba ~ 16 Eylül 2014 Salı

Firma: NarGourmet

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2014 ~ Eyl 16, 2014

Nar Gourmet Geleneksel Türk Lokumu

Türk lezzeti olarak dünyaca tanınan şekerleme, türküdeki gibi mendile de konmuş gümüş tepsilerde de sunulmuş. Nar Gourmet’in lezzetinde geleneksel yöntemleri benimseyerek ürettiği lokum aroma içermiyor, gerçek meyve parçalarıyla ve çok yoğun kullanılan yemişlerle hazırlanıyor. Beyaz pancar şekeri kullanılan ve baskın lezzetini içerdiği meyve ve yemişten alan bu hafif, ağızda dağılan lokum, malzeme terkibinde, kıvamı ve lezzetinde seçkin ustaların hünerini taşıyor.

Nar Gourmet’in bayramlarda kahve eşliğinde sunulan lokumu, ikramının mutluluk kattığı bir görenek olarak yaşıyor. Tazeliği uzun süre korunabilsin diye lokumu nemden ve güneş ışınlarından uzak tutan sağlıklı metal kutuya yerleştiriyor. Çok şık bir hediyelik olarak da değer kazanan bu lacivert kutu; Nar Gourmet’in İstanbul geleneğini hâlâ en çok tadabileceğiniz Nuruosmaniye’deki mağazasının görseliyle dikkat çekiyor. Konukseverlik nadide olanı, böylesi lezzetleri paylaşmaktan geçiyor.

Nar Gourmet Akide Şekeri

Akide şekeri; Osmanlı Devleti’nde askerlere ve yüksek düzeydeki bazı saray görevlilerine üç ayda bir dağıtılan ulufe gününde, saray helvahanesinde özel olarak üretilir ve dev tabaklar içinde sunulurdu. Bu ikram özel bir önem taşıyordu, zira şeker ikram edilen tabakların salimen geri getirilmesi yeniçerilerin “memnuniyet”inin, herhangi bir sorun yaşanmadığının göstergesi sayılmıştı. Rengarenk, birer dirhem kesilip hazırlanmış lezzetli akide şekerleri, saray seremonisi içinde huzurun, dirlik ve düzenin İstanbul’dan başlayıp devletin sınırlarına yansıması anlamını üstleniyordu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT