Saçınız Sizi Ele Veriyor

Saçınız Sizi Ele Veriyor

Alışveriş Alışveriş Rehberi Saçınız Sizi Ele Veriyor

Tarihler: 11 Ekim 2016 Salı ~ 11 Aralık 2016 Pazar

Firma: L'oréal

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 11, 2016 ~ Ara 11, 2016

Dünyanın en başarılı beden dili uzmanlarından Joe Navarro,1964 yılından bu yana L’Oréal grup bünyesindeki Kérastase ile birlikte kadınların davranışları ve saçlarıyla verdikleri mesajlar ile ilgili bir proje üzerinde çalışıyor. Beden dili ile ilgili olarak 12 kitap yazan, 25 yıl boyunca FBI’ın Davranış Analizi Programı’nda çalışan Navarro’nu uzmanlık alanı; insanların yalanlarınıtesbit etme, ajanları yakalama ve insan davranışlarını çözümlemek üzerindeydi. Navarro, FBI’daki görevi akabinde online eğitimler vermenin yanı sıra beden dili ile ilgili çok satan bir kitap da yazdı.

Kérastase ile birlikte kadınların davranışları ve saçlarıyla verdikleri mesajlar üzerinde çalışan Navarro saçlarımızın ve saçlarımızla verdiğimiz mesajlara dikkat çekiyor;

Günümüzde saç aracılığıyla iletişim neden önemli?

Navarro: Çoğu zaman, özellikle kış aylarında vücudumuzu kıyafetlerle saklarız. Mutluluğumuzu, heyecanımızı, ciddiyetimizi kısaca nasıl hissettiğimizi hep saçımız belli eder. Vücudumuzda ilgiyi ilk saçımız çeker. Niçin? Çünkü saçlarımız sağlığı, canlılığı, kişisel bakımı ve tarzı temsil eder. Saçı görmezden gelemeyiz.

Bu yeni bir iletişim şekli mi?

Navarro: Beden dili ilk öğrendiğimiz ve hep bizimle olan bir iletişim şeklidir. Her zaman kullandığımız hatta maillerde mesajlarda bile en popüler iletişim şeklimiz. Sağlık, ilgi, istek, sevinç, tutku ve aşk beden dilimizle anlatılır. İlişkilerimiz için bu çok önemlidir.

Kadınların saçlarıyla verdikleri en önemli 3 mesaj nedir?

Navarro: İlki bilinçaltından gelen, sağlığı ve kişisel bakımla alakalıdır: ‘’Kendime önem veriyorum’’ mesajı verir ve iyi saç ürünlerini kullandığını da belli eder. İkinci mesaj, kişi parmakları ile saçlarıyla oynarken çevredeki insanların dikkatini çeker; verdiği mesaj ‘’Ben dikkat çekiciyim”dir. Bu mesajı fark etmemek çok zordur. Hoşlandığı biriyle konuşurken saçlarıyla oynuyorsa ve el bileği konuştuğu kişiye dönükse söylemek istediği ‘’Arkadaşlığından keyif alıyorum’’dur.

Beden dilinin insanlarla iletişimin %80’i olduğunu söylüyorsunuz. Peki saç dilinde bu oran ne kadardır?

Navarro: Beden dili kavramsal ve değişkendir, yani bu oran her an değişebilir. Size samimi olarak sadece saça dokunmanın bile bu iletişimde çok büyük bir payı olduğunu söyleyebilirim. İnsanların ‘’Saçının yüzüme dokunması heyecan vericiydi’’ demesi bile o anda tüm mesajın saçtan geldiğini gösteriyor.

FBI’da çalışırken ‘’saç dili’’ sistematik olarak çalıştığınız bir konu muydu? Saçın size öğrettiği şeyler var mı?

Navarro: Biz saça sağlık göstergesi olarak bakıyorduk. Çünkü klinik olarak depresyon, şizofreni gibi durumlarda insanlar kişisel bakımlarına en ufak bir ilgi bile göstermiyor. Mesela kadınlar hakkında şunu fark ettim, konuşmak istemediklerinde ya da bir şeyler sakladıklarında saçlarını gözlerinin üzerinde düşürüyorlar. Aynı şeyi genelde çocuklar da yapıyor.

Sizce saç diliyle iletişim kurmak bir insanın davranışlarını telafi edebilir mi?

Navarro: Davranışlar insanın belki çekingen, isteksiz veya utangaç olduğunu gösterebilir. Fakat saç size kısmi bir ipucu verebilir. Bu yüzden davranışları yorumlarken daha derin şeylere inmek zorundayız. Kérastase ile birlikte yürüttüğümüz çalışmada kadınların davranışları ve saçlarıyla verdikleri mesajları daha yakından inceleme fırsatı buldum.

Bir kadının parmaklarının saçları arasında dolaşması nasıl onun karakterini ortaya koyabilir?

Navarro: Bileğinin içini gördüğümüz bir kadında aslında biraz da kırılganlık vardır. Bu kadın ‘’Ben güçlüyüm fakat yanıma gelmeni istiyorum’’ demektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT