`Hasan Ali Yücel Klasikleri`nde İki Yeni Eser…

Alışveriş Alışveriş `Hasan Ali Yücel Klasikleri`nde İki Yeni Eser…

Tarihler: 17 Aralık 2007 Pazartesi ~ 19 Aralık 2007 Çarşamba

Firma: İş Bankası Kültür Yayınları

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 17, 2007 ~ Ara 19, 2007
İş Bankası Kültür Yayınları “Hasan Ali Yücel Klasikleri”nde İki Yeni Eser…

Kurucusunun adını taşıyan “Hasan Ali Yücel Klasikleri”ni yayınlamayı sürdüren Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, William Shakespeare’in “III. Richard” ve “Pericles” adlı eserlerini okurlarla buluşturuyor.
Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Shakespeare’in tüm eserini okuyucuyla buluşturuyor. Seride “Machbeth”, “Antonius ve Cleopatra” ve “Julius Cesar”ın ardından şimdi de “III. Richard” ve “Pericles”i okurların beğenisine sunuyor.

III. RİCHARD
Yazar: William Shakespeare
Çeviren: Özdemir Nutku
OYUN
Fiyatı: 12 YTL
Shakespeare’in yazarlığının ilk evresinde yazdığı, en uzun ömürlü ve en çok oynanan oyunlarından olan III. Richard, çıraklık döneminin en iyi yapıtı sayılabilir. Shakespeare, kendi dramatik anlayışı içinde tarihteki ilginç bir kralı ele almış, onun çevresinde dönen olayları dramatize etmiştir.
Shakespeare’in tarihsel bir konuyu sahneye çıkarma girişimi, yani bir tarihsel tragedya olan III. Richard, Hamlet’ten sonra ikinci uzunluktaki oyunudur. Bu yüzden, ancak çoğu kez oyunda işlevleri az olan karakterler budanarak oynanmaktadır.
Shakespeare’in iktidar hırsı ve bunun getirdiği zincirleme suç dizisini ele aldığı oyun, her dönemin siyasal ortamına ışık tutacak önemli bir tarihsel tragedyadır.

PERİCLES
Yazar: William Shakespeare
Çeviren: Hamdi Koç
ROMAN
Fiyatı: 10 YTL
Shakespeare’in son oyunlarından olan Pericles, yalınlığı ile dikkat çeker. Trajedilerdeki büyük olaylar karşısında büyük ruhsal sarsıntılar geçiren ve zengin birer karakter olan oyun kişileri burada yerlerini, yine kral, kraliçe, prens, prenses olsalar da, sonuçta sıradan kişilere bırakırlar. Kahramanlar isteyen, hata yapan, yoldan çıkan, günah işleyen, bunların karşılığında varını yoğunu kaybeden, acılar, cezalar, çileler çeken ve ders alıp yola gelen kişilerdir.
Shakespeare’in sağlığında oynandığı zaman (1608) tüm oyunları içinde en popüler oyunu olan Pericles, diğer Shakespeare oyunlarından farklıca bir üslup ve tatta olmasıyla ayrılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT