24 Ayar Altının Kullanıldığı Halı Uluslararası Doğu Halı Konferansında

Alışveriş Alışveriş 24 Ayar Altının Kullanıldığı Halı Uluslararası Doğu Halı Konferansında

Tarihler: 30 Nisan 2007 Pazartesi ~ 04 Mayıs 2007 Cuma

Firma: Çınar Halı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 30, 2007 ~ May 4, 2007
24 ayar has altının kullanıldığı halı Uluslararası Doğu Halı Konferansında

1935 yılından beri el dokuması halıları ile yurtiçinde ve yurtdışında marka olan Çınar Halı’nın özel olarak dokuduğu altın işlemeli halı, İCOC Uluslararası Doğu Halı Konferansı’nda katılımcıların beğenisine sunulacak. Türk halıcılık kültürüne önemli katkılarda bulunan ve bu kültürü ileri boyutlara taşımayı ilke edinen Çınar halı “altınlı halı” üreterek yine bir “ilk”e imza attı.
24 ayar has altın kullanılarak dokunan “Kaftan” ve “İsa’nın son akşam yemeği” temalı halıların bir diğer önemli özelliği de eşi olmayan tek örnek olmalarıdır.

Çınar halı, Swissotel ‘deki Bern salonunda, en özel koleksiyonlarını sergileyecek. Sektörde birçok yeniliğin öncüsü olan Çınar Halı, geçtiğimiz aylarda dünyanın en büyük çift düğüm ipek halısını üreterek bir “ilke” daha imza atmıştı. Çınar Halı’nın Sultani koleksiyonundan olan ipek halısı ise bu yıl Amerika’nın Halı Oscar’ı olarak bilinen “2007 Americas Magnificent Carpet Awards” ödülüne layık görülmüştü.

1935 yılından beri dokuyor
1935 yılında Hayrullah Çınar tarafından Kayseri`de kurulan Çınar Halı, bugüne kadar dokuduğu nadide halılarla ve şimdiye dek denenmemiş tasarımlarla Türk Halı Kültürüne önemli katkılarda bulunmuştur. Türk işçi ve sanatkarlarının emeği ile dokunan halıların her birinin kendi hikayesi vardır.
Çınar Halı bugün, 14000m2 kapalı alana kurulu entegre tesisleriyle bir dev işletmecilik haline dönüşmüş; ve gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında aranılan bir marka haline gelmiştir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT